kolego, przeczytaj swoją odpowiedź, chyba odwrotnie działania ABS?
jak hamujesz do samego końca z absem to po zatrzymaniu wyłącza się pompa i pedał wpada do podłogi, tak było we wszystkich autach wyposażonych w abs jakimi jeździłem
Napisany 06 grudnia 2016 - 22:13
kolego, przeczytaj swoją odpowiedź, chyba odwrotnie działania ABS?
jak hamujesz do samego końca z absem to po zatrzymaniu wyłącza się pompa i pedał wpada do podłogi, tak było we wszystkich autach wyposażonych w abs jakimi jeździłem
Napisany 07 grudnia 2016 - 01:27
Czy w kombi B FL tylne lampy były tylko białe czy jakieś przyciemniane/dymione również?
Były.
W takim razie w jakich rocznikach mam szukać? I jak dokładnie wyglądają (chętnie zobaczę przykładowe foto)?
Napisany 07 grudnia 2016 - 06:38
Obecność korozji w Omedze, zadaje kłam powszechnej opinii, iż Opel robi gówniane samochody. A one z żelaza są zrobione, to rdzewieją
Napisany 07 grudnia 2016 - 14:03
Wczasy nad morzem? Zapraszam http://kaczor.afr2.pl/
Facebook: https://www.facebook.com/domkikaczor
Napisany 07 grudnia 2016 - 20:43
he he teraz widzę że będziemy wszystko na zdjęciach ogarniać
pozdrówka
Napisany 07 grudnia 2016 - 23:24
No przecież sam żeś Wasc płakał, ze zdjęcia nie ma, i wymyślał, jakby tamtych wężyków ze sto wychodziło. A jest jeden jedyny.
Napisany 10 grudnia 2016 - 20:05
Witam jest może gdzieś w internecie spis chłodnik wody do poszczególnych silników ?Chodzi głównie mi o wymiary
Napisany 10 grudnia 2016 - 20:22
od czego jest bialy weżyk wychodzący spod przepustnicy ??
do podciśnienia
wiesz technix no taka odpowiedź to kupa nie odpowiedź.
jakie pytanie taka odpowiedź,
Panie Technix . Jak nie masz bladego pojęcia o co pyta zainteresowany , to nie zaśmiecaj forum głupawymi odpowiedziami.....
Ps. Z tego co pamiętam , to biały idzie z przepustnicy do filtra EVAP ( parę miechów już nie mam omegi , ale jakoś tak ) . Drugi chyba faktycznie leci do podciśnienia ( czarny , jak dobrze pamiętam ) .
Generalnie , jak spadnie , to nie ma co się stresować , bo nie ma to żadnego wpływu na pracę ( ekonomię ) silnika .
Jest to po prostu ekobajer do nabijania gwiazdek w testach.
Po miescie jak jezdze to nawet grzeje pieklem, w trasie juz gorzej
Ja bym obstawiał termostat , ale to musisz sprawdzić laserówką co pokazuje zegar na desce i co daje silnik /chłodnica.
Prawdopodobnie ma zwiechy w pozycji otwartej. U mnie kantował zegar na blacie i walczyłem z tym jakieś 2 lata zanim połapałem się o co lata.
Napisany 10 grudnia 2016 - 21:02
Wczasy nad morzem? Zapraszam http://kaczor.afr2.pl/
Facebook: https://www.facebook.com/domkikaczor
Napisany 10 grudnia 2016 - 21:06
Juz ogarniete okazalo sie ze zle podlaczylem trojdrozny.
Jak dla mnie , to trochę za ładnie to brzmi . Jednak nie raz , naprawa złomegi sprowadzała się do pogrzebania w odpowiednim miejscu śrubokrętem , więc gratulacje
Napisany 10 grudnia 2016 - 21:22
Wydaje mi się, że dawno nie były ruszane przyciski i styki zaśniedziały. Miałem podobnie po zakupie i jakoś je "rozruszałem", ale na początku musiałem je wciskać z całej siły.
Napisany 10 grudnia 2016 - 21:34
A jest jakiś inny sposób, żeby je naprawić jak nie chcą się "rozruszać" ?
Miałem do czynienia z taką sytuacją . Winnym był padnięty akumulator.
Ps. Właśnie w tej chwili mi się przypomiało , że nigdy nie próbowałem ustawiać daty/godziny przy odpalonym silniku.
Nie wiem czy tak można ( raczej nie ma przeciwwskazań ) , ale spróbuj. Jak zadziała , to zdecydowanie padający akumulator .
Napisany 11 grudnia 2016 - 19:47
można zmieniać godzinę, w korku ostatnio korygowałem
nie wiem jak podczas jazdy.
omega B FL
x25xe
pompa paliwa działa po włączeniu zapłonu (jak tak to ile sek) czy dopiero jak kręci się wał ?
Napisany 11 grudnia 2016 - 20:45
pompa paliwa działa po włączeniu zapłonu (jak tak to ile sek) czy dopiero jak kręci się wał ?
Zdecydowanie nie . Fakty są takie = jak jechałeś autkiem to na bazie podciśnienia ( zawór wysokiego cisnienia /czy jak tam się zwie) odcina pompkę.
Jak na zimno odpalasz , to pompka tłoczy do tego 4,3 atm = na zimnym zawsze się załącza , bo inaczej nie odpali - za niskie cisnienie w listwie paliowej. Na ciepłym , po ok 5-10 min postoju pompka dociska ciśnienie .
Obiektywnie = jak pompki nie słychać ( jest dość dobrze wyciszona ) to jest problem z odpaleniem autka .
Wprawieni użytkownicy wychwytują ten dzwięk i wiedzą kiedy działa = po włączeniu zapłonu , jak działa pompka , to komputer pokazuje "extra" chwilowe zużycie paliwa= generalnie pokazuje ,że coś zeżarło przed uruchomieniem autka..
Napisany 11 grudnia 2016 - 23:11
ja się pytam o konkretny model silnika bo np w 3.2 pompa nabija ciśnienie przed uruchomieniem silnika
w problematycznym x25xe pompa rusza jak się zakręci wałem, przez co odpala po nocy na 2x,
trzeba cyknąć rozrusznikiem, wyłączyć zapłon i można odpalać
po opróżnieniu z benzyny węża zasilającego odpala od strzała, pompa nadąża nabić ciśnienie
już tylko został do założenia zaworek zwrotny albo nowy akumulator ( sei tez odpalał na 2x, nowy akumulator załatwił sprawe)
Napisany 13 grudnia 2016 - 16:56
Problem z możliwością ustawienia manualnie daty i godziny rozwiązany, przyciski chyba się rozruszały, albo za słabo klikałem, wczoraj jak się mocno wciskało to wszystko zmieniało się jak trzeba, dodam na zgaszonym silniku.
A mam pytanie, czy sterowanie elektrycznymi lusterkami ma podświetlenie ?
Napisany 13 grudnia 2016 - 20:01
Problem z możliwością ustawienia manualnie daty i godziny rozwiązany, przyciski chyba się rozruszały, albo za słabo klikałem, wczoraj jak się mocno wciskało to wszystko zmieniało się jak trzeba, dodam na zgaszonym silniku.
A mam pytanie, czy sterowanie elektrycznymi lusterkami ma podświetlenie ?
Napisany 14 grudnia 2016 - 08:13
Dzień Dobry wszystkim
Czy borykał się ktoś z problemem drgania świateł? Podjeżdżając do auta przede mną zobaczyłem, że pomimo postoju auta lampy ksenonowe drgają (jeżdżą) po dwa centymetry góra/dół.
Miał ktoś podobny problem?
Napisany 14 grudnia 2016 - 11:59
Połamane masz pewnie uchwyty od regulacji świateł, norma w ori lampach...
Technika →
Wyposażenie wewnętrzne i akcesoria →
Brakujące elementy rolety elektrycznejRozpoczęte przez sapciak , 29 sty 2018 ![]() |
|
![]()
|
||
Forum Główne →
Spoty - Omega Klub Polska →
dolnośląskie (D) →
23.07.2016 - Oława grillRozpoczęte przez tc82 , 21 lip 2016 ![]() |
|
![]()
|