Co to jest? Z czym to sie je - krótkie pytanie - krótka odpowiedź
Napisany 10 marca 2015 - 19:47
Napisany 10 marca 2015 - 19:55
Podłączyłem jack'a do zmieniarki w piny kostki (1 - lewy, 4 - prawy, 8 - masa) jak na zdjęciu i jest ciszej niż radio i nie zbyt czysto. Basy charczą... czego to może być przyczyna? wujowy kabel czy coś zjebaem?
a kabel nie powinien być ekranowany??

Napisany 10 marca 2015 - 20:08
a kabel nie powinien być ekranowany??
No właśnie się zastanawiam czy nie spróbować z innym bo taki miałem akurat pod ręką.
Jak go przeciąłem to były 3 żyły lewy prawy i masa.
Napisany 10 marca 2015 - 20:31
Słaby sygnał,niedopasowane wejście do wyjścia.jest ciszej niż radio
nie zbyt czysto. Basy charczą
Przesterowane wejście.
Jedno przeczy drugiemu:confused:
Chyba tak :hihi:coś zjebaem?
Obydwa kanały??Basy charczą
Napisany 10 marca 2015 - 21:33
Słaby sygnał,niedopasowane wejście do wyjścia.
Przesterowane wejście.
Jedno przeczy drugiemu:confused:
Chyba tak :hihi:
Obydwa kanały??
Sygnał telefon samsung galaxy xcover2. na słuchawkach dobrze gra. sam głosnik tez więc tu nie ma przycyzny.
zamowilem juz porządny kabel z ekranowaniem Klotz. musi być dobrze. jak będzie wujowo to będę dalej szukał rozwiązania

Na razie te kabelki odlutowuję i wstawiam radio z poowrotem do auta bo sie nie da jezdzic.

Napisany 10 marca 2015 - 22:40
zamowilem juz porządny kabel z ekranowaniem Klotz.
Zacznij od wtyczki do radia.
U mnie parę razy wyciągana , obniżyła znacząco jakość dźwięku - Kiedyś volume ustawiałem do 28 ( na pionierze) . Teraz charczy przy 22 volume
Napisany 10 marca 2015 - 23:02
Zacznij od wtyczki do radia.
U mnie parę razy wyciągana , obniżyła znacząco jakość dźwięku - Kiedyś volume ustawiałem do 28 ( na pionierze) . Teraz charczy przy 22 volume
Ale radio gra elegancko. Audio In już nie.
Czekam na kabelek, jak przyjdzie i zlutuję to zdam relacje
Napisany 11 marca 2015 - 02:39
Po pierwsze powinny być kable ekranowane, ale to nie jest przyczyną. Musisz wlutować kondensatory w przyłącze, by odizolować połączenie galwaniczne telefonu z radiem.Podłączyłem jack'a do zmieniarki w piny kostki (1 - lewy, 4 - prawy, 8 - masa) jak na zdjęciu i jest ciszej niż radio i nie zbyt czysto. Basy charczą... czego to może być przyczyna? wujowy kabel czy coś zjebaem?
pin 1 ---[kondek]--- przewód
pin 4 ---[kondek]--- przewód
pin 8 ---[kondek]--- przewód
Możesz zastosować jakikolwiek kondensator węglowy i wlutuj w szereg przyłącza np. 2,2uF 50V
Napisany 11 marca 2015 - 09:47
tak zrobię!Po pierwsze powinny być kable ekranowane, ale to nie jest przyczyną. Musisz wlutować kondensatory w przyłącze, by odizolować połączenie galwaniczne telefonu z radiem.
pin 1 ---[kondek]--- przewód
pin 4 ---[kondek]--- przewód
pin 8 ---[kondek]--- przewód
Możesz zastosować jakikolwiek kondensator węglowy i wlutuj w szereg przyłącza np. 2,2uF 50V

Napisany 11 marca 2015 - 13:27
kondensator węglowy

Sry że się wpierd. ale jaki to jest?? bo z takim jeszcze się nie spotkałem (a poznałem ich wiele)
Napisany 11 marca 2015 - 13:58
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 11 marca 2015 - 14:03
słuszna uwaga ale o 2:40am trochę, a nawet bardzo skróciłem myśl... Miałem na myśli kondensator ceramiczny. mea culpaSry że się wpierd. ale jaki to jest bo z takim jeszcze się nie spotkałem (a poznałem ich wiele)
Napisany 11 marca 2015 - 14:27
No i stało się: zostałem sprowokowany. Winni tego są koledzy wars i sypus (dzięki wielkie):hura::hura: To oni swoimi wypowiedziami tutaj mnie sprowokowali żebym zajął się zamkami i domykaniem szyb w swojej Bfl. Nigdy nie miałem, żyłem w nieświadomości,
kombinowałem na różne sposoby, sprawdzałem, programowałem - nie działało.
![]()
Ponieważ miałem i tak wymienić zamek (klamkę od strony kierowcy bo jakaś taka pęknięta była) zabrałem się dziś do roboty. Po wymyciu wszystkiego w benzynce ekstrakcyjnej, zwłaszcza wyczyszczeniu mikrowyłączników w zamku, posmarowaniu tegoż odpowiednim smarem poskładałem i co? DOMYKANIE DZIAŁA!
Potwierdzam od dziś - tylko zepsute Bfl nie mają domykania! Załuję że nie porobiłem zdjęć tego, ale może jeszcze dam radę do pokażę dla potomności o które wyłączniki chodziło.
Pozdrawiam
Daj stary radę bo ja także nie mam domykania szyb. I nie przejmowałem się tym ponieważ koledzy twierdzili że niektóre modele tak mają. Sprawdziłbym czy i u mnie jest podobnie jak było u Ciebie.
Napisany 11 marca 2015 - 14:30
kocyk to ma być perpetum mobile ??
Ja zastosowałbym raczej elektrolityczny o pojemności i napięciu takim jakie zaproponowałeś.Miałem na myśli kondensator ceramiczny.
Napisany 11 marca 2015 - 14:37

Napisany 11 marca 2015 - 18:20
jak grzebałeś w osłonie fotela, to mogłeś poruszyć wtyczki od poduszek. Jak mają przerwę w obwodzie, pali się kontrolka. U mnie było tak w obu fotelach, poprawiłem wtyczki i problem zniknął
Co do tej wtyczki, to też jestem ciekawy do czego ona służy, bo mam ją w tym samym miejscu i też nie jest podpięta, :hmm:
To jest kostka od maty obecnosci pasazera

Napisany 11 marca 2015 - 18:52
Zacznij sprawdzanie od przetlałych przewodów pod nogami kierowcy pod dywanikiem i tą grubą gąbką. Tam miałem taki cienki (chyba czarny) przewód gdzie trzy się łączą w jeden punkt. Lekko pociągnąłem i się rozsypało. Zostało to polutowane i zabezpieczone. Poza tym trzeba mieć wszystkie zamki i szyby sprawnie działające. Oprócz zamka w drzwiach kierowcy miałem przetlały drut przy kostce w lewych tylnych drzwiach.Sprawdziłbym czy i u mnie jest podobnie jak było u Ciebie.
Po tych zabiegach jeszcze wymieniłem baterię w pilocie, stanąlem 5 m od samochodu i patrzyłem jak szyby i szyberdach jadą w górę po przytrzymaniu przycisku na pilocie.
Nie do końca jestem zadowolony bo muszę cały czas trzymać przycisk na pilocie, a jak puszczę to muszę od nowa pilotem otworzyć zamki, zamknąć, ryglować, wtedy jadą dalej.
W Mondeo ST mam otwieranie i zamykanie szyb z pilota, no ale to jest 7 lat młodsze.
Napisany 11 marca 2015 - 20:54
jak puszczę to muszę od nowa pilotem otworzyć zamki, zamknąć, ryglować, wtedy jadą dalej.
Czyli jeszcze coś delikatnie szwankuje , bo po przerwaniu powinien kontynuować - z reguły dłużej się zastanawia -tak ze 3sek.
Dlatego nie polecam sprawdzać czy ochrona łapek działa , ale myślę ,że nie powinno być problemu , bo to się ustala przy programowaniu szyb , po odpięciu zasilania.
Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: grill, atrapa, bez znaczka, B FL
Technika →
Wyposażenie wewnętrzne i akcesoria →
Brakujące elementy rolety elektrycznejRozpoczęte przez sapciak , 29 sty 2018 ![]() |
|
![]()
|
||
Forum Główne →
Spoty - Omega Klub Polska →
dolnośląskie (D) →
23.07.2016 - Oława grillRozpoczęte przez tc82 , 21 lip 2016 ![]() |
|
![]()
|