Co to jest? Z czym to sie je - krótkie pytanie - krótka odpowiedź
Napisany 08 marca 2015 - 08:28
W moim fl dti nie było
Poczytałem trochę sam naprawiam. Chłop nie pisze ,że były , albo że nie były w każdym egzemplażu. Z drugiej strony opisuje sprawę zamków , jakby w każdym był to standard.
Wyczytałem też fajną sztuczkę - "awaryjne" domykanie można zrobić przekręcając i przytrzymując kluczyk w drzwiach przez ok 1-2 sek. Ma zadziałać jak w pilocie.
Może się przydać do testowania pilota -działa ręcznie =pilot do

Ps. O ile jestem skłonny zaakceptować w jakimś starszym egzemplażu ,że tego nie ma , to w flce byłaby to bulwersująca sprawa - tym bardziej ,że u mnie nawet jest "łapkochron" -rączki mi nie przytnie
Napisany 08 marca 2015 - 08:34
Poczytałem trochę sam naprawiam. Chłop nie pisze ,że były , albo że nie były w każdym egzemplażu. Z drugiej strony opisuje sprawę zamków , jakby w każdym był to standard.
Wyczytałem też fajną sztuczkę - "awaryjne" domykanie można zrobić przekręcając i przytrzymując kluczyk w drzwiach przez ok 1-2 sek. Ma zadziałać jak w pilocie.
Ps. O ile jestem skłonny zaakceptować w jakimś starszym egzemplażu ,że tego nie ma , to w flce byłaby to bulwersująca sprawa - tym bardziej ,że u mnie nawet jest "łapkochron" -rączki mi nie przytnie
w moim bfl też nie ma domykania szyb:masakra:
Napisany 08 marca 2015 - 08:36
W każdej Omedze jest domykanie szyb. A to z kluczykiem to właśnie na wypadek uszkodzenia pilota lub jego braku. W Pierwszej Omedze jaką miałem OA 91 rok też było.
Nie miałem pilota więc domykałem kluczykiem. Przy zamykaniu auta trzymając kluczyk w pozycji zamknięcia przez 1-2 sek. zamki się doryglowały a sekundę później domykały się szyby.
Napisany 08 marca 2015 - 08:53
były i takie..bo szyby na korbę z zasady nie da się zamknąć z pilota.
Napisany 08 marca 2015 - 09:53
w moim bfl też nie ma domykania szyb:masakra:
Tez myślałem, ze nie mam aż rozebralem dywaniki pod kierowca i znalazłem rozleciala kostkę i 5 brązowych kabelkow. Po lekturze forum połączyłem wszystkie razem i domykanie odżyło. Teraz mi tylko by sie przydało zdobyć centralka cz z omegi po drugim lifcie RM03 co miała domykanie szyb bez trzymania kluczyka przy ryglowaniu ale i tak dobre to co jest

Napisany 08 marca 2015 - 11:15
Powiem któryś z kolei raz MASZ POPSUTĄ OMEGĘ :tak:w moim bfl też nie ma domykania szyb
Napisany 08 marca 2015 - 14:19
Napisany 08 marca 2015 - 17:18
w moim bfl też nie ma domykania szyb
Ja też nie miałem domykania w bfl kombi
Napisany 08 marca 2015 - 18:49
O co chodzi??

Napisany 08 marca 2015 - 20:32
niet, poduszka jest podpięta inną wtyczką. To nie jest wtyczka od elektryki fotela?Kostka od poduszki powietrznej
Napisany 08 marca 2015 - 20:38
Żółte sa wtyczki tylko od poduszek lub napinaczy pasów.
Napisany 08 marca 2015 - 21:07
Napisany 08 marca 2015 - 21:22
Nie wszystkie omegi B miały zamykanie szyb z pilota
Dyskusja zrobiła się deczko gorąca , więc jestem ciekaw , jakie wersje , ew. jak je rozpoznać ??
W przypadku zmiany zegarów na desce , czy zmiany tarcz hamulcowych , autor ( w sam naprawiam ) wyraźnie pisze , że tak było.
O braku domykania nic nie pisze , a biorąc pod uwagę fakt ,że ludziska deklarują obecność tego bajeru w wersji A , śmiem wątpić , że w B /fl to nie było obowiązkowe wyposażenie.
Sorry za drążenie tematu , ale chciałbym się upewnić , bo "nie wszystkie " bez uzasadnienia dlaczego - nie zadowala mnie

Napisany 08 marca 2015 - 21:26
Dyskusja zrobiła się deczko gorąca , więc jestem ciekaw , jakie wersje , ew. jak je rozpoznać ??
W przypadku zmiany zegarów na desce , czy zmiany tarcz hamulcowych , autor ( w sam naprawiam ) wyraźnie pisze , że tak było.
O braku domykania nic nie pisze , a biorąc pod uwagę fakt ,że ludziska deklarują obecność tego bajeru w wersji A , śmiem wątpić , że w B /fl to nie było obowiązkowe wyposażenie.
Sorry za drążenie tematu , ale chciałbym się upewnić , bo "nie wszystkie " bez uzasadnienia dlaczego - nie zadowala mnie
Nie znam jednoznacznej odpowiedzi na Twoje pytanie, miałem omegi ,które z kluczyka domykły i któe tego nie robiły. Również przyjeżdżały do mnie takie i takie. Najpewniej ma to związek z wersjami centralki. Być może możliwość domykania szyb z pilota była w tamtym okresie opcją i dla tego jedne mają inne nie.
Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: grill, atrapa, bez znaczka, B FL
Technika →
Wyposażenie wewnętrzne i akcesoria →
Brakujące elementy rolety elektrycznejRozpoczęte przez sapciak , 29 sty 2018 ![]() |
|
![]()
|
||
Forum Główne →
Spoty - Omega Klub Polska →
dolnośląskie (D) →
23.07.2016 - Oława grillRozpoczęte przez tc82 , 21 lip 2016 ![]() |
|
![]()
|