Mam jeszcze pytanie jak się liczy te biegi bo kurde sprawdzałem przed chwila i mi się wydaje ze mam 5

Omega 2.2 16 PROBLEMY Z AUTOMATEM !!!
Napisany 31 października 2015 - 16:16
4 masz synek ale jak liczysz zmiany biegów to skrzynia robi tak że widać 6 biegów
a biegi liczysz jak jedziesz. Najlepiej zapnij 3 a nie D i zobacz czy problem będzie dalej występował wtedy będziesz pewny że tyczy to się elektrozaworu 2-3
Edytowany przez smokebite, 31 października 2015 - 16:18.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno
" Nie możesz być pewien swej racji, jeśli o argumentach swoich oponentów nie będziesz wiedział więcej od nich samych "
Auto Serwis KrakówOpel Saab
515 018 365
Napisany 31 października 2015 - 17:04
ok tak zrobię a jaki olej polecacie DO TEJ SKRZYNI ?
wiem ze dextron III ale jakiej marki ?
Edytowany przez marsjan87, 31 października 2015 - 17:05.
Napisany 31 października 2015 - 17:39
co do elektrozaworów to są zamienne.-sprawdzone i działają zamiennie.Co do tematu wymiany to nawet moje "przeboje"z asb są opisane na forum.Ja osobiście 2 takie skrzynki porozbierałem i poszły na części przeważnie z forum kupowali i elektrozawory śmigają.zewleczki nie uszkodzisz jak będziesz miał dobre szczypce lub obcążki takie do gwoździ i bez problemu wyjdzie.Ja sprzedawałem używki po 50zł i goście są zadowoleni.Najczęściej w asb padają elektrozawory a czyszczenie pomaga ale profesjonalne w myjkach .Ja lałem elfa dextron 3 .A z części jakby ktoś potrzebował zostały mi elektrozawory z małej miski,mała miska,wtyczka okrągła z pinami,1 szt 2/3 elektrozaworu,pozycjomer wybieraka ,oringi nówki do wtyczki z pinami.
Edytowany przez volvgangster, 31 października 2015 - 17:44.
Napisany 31 października 2015 - 20:50
Napisany 31 października 2015 - 20:58
w przypadku awarii elektrozaworu błąd może nie wychodzić bo elektrycznie zawór działa a mechanicznie niestety nie.
" Nie możesz być pewien swej racji, jeśli o argumentach swoich oponentów nie będziesz wiedział więcej od nich samych "
515 018 365
Napisany 01 listopada 2015 - 15:26
kompa podłączałem i nie było błędów. Jechałem wczoraj na 3 a nie na D i przeciagło na jednej zmianie czyli to na pewno zawór 2-3.
Teraz miałem zalany olej GM a teraz myślę zalać Olej Transtar ma ktoś go zalanego i mógłby powiedzieć coś o nim czy się nadaje i jak skrzynia się na nim sprawuje ?
Napisany 01 listopada 2015 - 16:15
515 018 365
Napisany 01 listopada 2015 - 23:00
kompa podłączałem i nie było błędów. Jechałem wczoraj na 3 a nie na D i przeciagło na jednej zmianie czyli to na pewno zawór 2-3.
Teraz miałem zalany olej GM a teraz myślę zalać Olej Transtar ma ktoś go zalanego i mógłby powiedzieć coś o nim czy się nadaje i jak skrzynia się na nim sprawuje ?
Ja po wymienia zaworu zalałem właśnie Transtara. Skrzynia chodzi jak nowa, nie ma się do czego przyczepić, choć pewnie na innym oleju byłoby podobnie Ale polecają ten olej do automatów, więc lej śmiało.
Napisany 03 listopada 2015 - 21:37
ok dzięki wielkie jak wymienię ten zawór to dam znać co i jak
Napisany 05 listopada 2015 - 11:16
Panowie podłączyłem kompa z lepszym programem i wywaliło błąd P1700 wiem tylko tyle ze jest to związane z tym ze sterownik skrzyni chyba informuje o jakimś błędzie ale co dokonanie to nie wiem. Skasowałem pojeździłem i wyskakuje znowu auto jedzie normalnie samochód z kluczykiem się nie zapala na liczniku. Tylko tak jak w temacie przeciąga na obrotach na tym jednym biegu może to nie wina tego elektrozaworu tylko coś innego ja boli ? Dodam jeszcze ze wyczaiłem ostatnio ze jak ruszam bardzo powoli to przeciąganie nie występuję wcale tylko wtedy gdy chce ruszyć odrobinę szybciej i najczęściej jak gdzieś ruszam pod górkę z postoju
Napisany 05 listopada 2015 - 16:55
515 018 365
Napisany 05 listopada 2015 - 22:17
Napisany 06 listopada 2015 - 07:25
tak. Często one nie padały ale zdarzało się że padały. Musisz znaleźć z takim samym oznaczeniem i z takiego samego silnika (bo inaczej będzie wariować skrzynia).
515 018 365
Napisany 06 listopada 2015 - 10:03
no ok w weekend rozbiorę ten schowek i sprawdzę te oznaczenia
Napisany 07 listopada 2015 - 16:22
co do elektrozaworów to są zamienne.-sprawdzone i działają zamiennie.
Zawory nie są zamienne, chyba że jakąś małą rzeźbę się zrobi

A to są foty jak i co wygląda.

Edytowany przez dawtow, 07 listopada 2015 - 16:27.

NIE pomagam na priv, gdyż od tego jest Forum - masz problem? Napisz na Forum !
Nic nie robienie zabiera większość mojego czasu i wcale mnie to nie męczy

Napisany 07 listopada 2015 - 17:51
Witam dostałem się jakoś do tego komputera od skrzyni wygląda tak
i teraz pytanie czy idealnie takiego samego muszę znaleźć czy wystarczy jak te oznaczenie literowe będzie takie samo ?
Gdyby ktoś miał taki sam na sprzedaż to chętnie kupie i jeszcze jedno jak go wyciągnąć bo ledwo udało mi się dojść żeby zdjęcie zrobić
Załączone pliki
Napisany 08 listopada 2015 - 23:40
najbezpieczniej znajdź z dokładnie takimi samymi numerami. Nie wiem czy oznaczenie AR było tylko w 2.2 b, ale jeśli będzie z innego silnika (szczególnie diesla to może dziwnie chodzić skrzynia).
co do wyjęcia trza się pobawić. Możesz spróbować odpiąć wtyczkę najpierw
Edytowany przez smokebite, 08 listopada 2015 - 23:41.
515 018 365
Napisany 15 listopada 2015 - 11:13
mam nowy problem zapala się i gaśnie po paru sekundach ta pomarańczowa kontrolka ten samochód z kluczykiem zapala się przy małych prędkościach i po chwili gaśnie a wczoraj zapaliła się jak stałem na światłach a gdy ruszyłem po chwili zgasła podłączyłem komputer i wywaliło znowu ten błąd
Napisany 16 listopada 2015 - 23:09
Ładuj fabrycznie nową skrzynię - http://allegro.pl/sk...5785197277.html
Edytowany przez kjelon, 16 listopada 2015 - 23:10.