Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Jakie CB?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
565 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   Hoffi

Hoffi

Zbanowany

• 673 postów

Napisany 10 kwietnia 2007 - 20:29

heh gdy je zakupywałem homologacje miały więc kupiłem dobre :)
a faktycznie polecam Unidena PRO 520 XL :)

#22 OFFLINE   droset

droset
  • 697 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 11 kwietnia 2007 - 21:15

Panowie,
serdecznie dziękuję za wszelkie wypowiedzi i rady, temat ogarnięty. :mrgreen:

73 ;)

#23 OFFLINE   prezesss

prezesss
  • 1 576 postów

Napisany 11 kwietnia 2007 - 21:26

To ja sie pochwale tym co zakuplisimy z kolega Drosetem

http://allegro.pl/it...zsza_polka.html
:shock: :shock: :shock: :shock:

#24 OFFLINE   Wiking

Wiking
  • 381 postów

Napisany 07 maja 2007 - 14:41

Ja wczoraj zapodałem Unidena Pro 520 XL + Sirio ML 145- i jest baja :mrgreen: . Pozdro

#25 OFFLINE   Hoffi

Hoffi

Zbanowany

• 673 postów

Napisany 08 maja 2007 - 04:09

Ja wczoraj zapodałem Unidena Pro 520 XL + Sirio ML 145- i jest baja :mrgreen: . Pozdro

no :)
dobry sprzęt za porządne pieniądze :)

#26 OFFLINE   Wiking

Wiking
  • 381 postów

Napisany 08 maja 2007 - 08:11

Sprzęcik raczej średniej klasy, dla mnie styka, za 5 paczek :mrgreen:

#27 OFFLINE   mgrJered

mgrJered
  • 108 postów

Napisany 09 maja 2007 - 07:57

a co jest lepsze COBRA czy TTI?

#28 OFFLINE   Wiking

Wiking
  • 381 postów

Napisany 09 maja 2007 - 12:35

Witam!!! Przerabiałem to juz, oba radia sa raczej kiepskie, zapodaj Jonhego II lub (to samo tylko taniej) Unidena Pro 520 XL i antenke Sirio Ml 145. Pozdro.

#29 OFFLINE   GISKARD

GISKARD
  • 3 534 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 09 maja 2007 - 17:44

a co jest lepsze COBRA czy TTI?

w tej cenie najlepsze będzie ALAN 100+ ale też nie jest rewelka....
uniden 520 XL - to jest to.... :mrgreen:

#30 OFFLINE   Koba

Koba
  • 54 postów

Napisany 01 sierpnia 2007 - 20:14

A ja mam presidenta harry II classic, bardzo polecam, choć czasem żal że nie wziąłem asc, choc opinie są bardzo różne. Pozdrawiam. Acha sprzęt zwrócił mi sie po pierwszej przejażdżce do Lublina, więc jeśli ktoś choć trochę jeździ po kraju, niech nie piszę, że takie a takie radio jest drogie, bo 3 suszary dobrze wysłyszane to właśnie ten model.
Koba

JEśLI KTOś BęDZIE MIAł PROBLEMY Z INTERPRETACJą PRZEPISóW RUCHU DROGOWEGO TO JESTEM POMOCNY.

#31 OFFLINE   lendio

lendio
  • 3 116 postów
  • Auto: Nie mam Omegi

Napisany 05 sierpnia 2007 - 08:45

Co myslicie o tym zestawie, a dokladnie chodzi mi o antene, bo radyjko wiem, ze jest ok.
http://allegro.pl/it...l145_grati.html
Mam tez pytanie, jezeli ta antena jest slaba to jaka radzicie antenke do harrego II asc :?:

#32 OFFLINE   chomiczek

chomiczek

Administrator

• 15 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 05 sierpnia 2007 - 10:52

osobiście uważam, że Midland ML 145 jest super antenką.. ja osobiście używam takiej i jest naprawdę ok.. z tego co kojarzę kolega prezessss też ma taką :D..
moja różni się tym, że nie jest na magnesie, ale przykręcona do dachu.. u prezesssa nie kojarzę, ale uważam, że antenka warta polecenia.

#33 OFFLINE   lendio

lendio
  • 3 116 postów

Napisany 06 sierpnia 2007 - 16:01

Co myslicie o radiu President herbert. Cos czytalem na forum CB, ze radza kupic takiego Herberta zamiast Harry czy np. Johny II.
http://allegro.pl/it...e_cb_radio.html
Tyle, ze to jest uzywane radio a za 299 mozna kupic Unidena 520XL

#34 OFFLINE   cita

I'm back :P

• 4 748 postów
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 06 sierpnia 2007 - 16:49

tyle, ze Uniden nie ma homologacji i to nie jest tak całkiem bez znaczenia.
Co do Prezydenta - faktycznie ten starszy model (ponoc) lepiej sie spisuje.

#35 OFFLINE   droset

droset
  • 697 postów

Napisany 06 sierpnia 2007 - 21:40

lendio, trochę powiem od siebie, ja osobiście wolałbym nowe radio z gwarancją. W osobówkach nie bez znaczenia są gabaryty samego radia i zwróć na to uwagę, Harry i Johny mają chyba najmniejsze gabaryty oprócz cobry "w gruszce" (nie pamiętam symbolu).
Jak ja kupowałem swoje radio byłem w tym temacie zielony jak trawa na wiosnę, jest to moje pierwsze radio i w związku z tym nie mam doświadczenia z innymi markami czy modelami niż Harry II ASC (Johny to to samo tylko bez FM). Przed zakupem przeczytałem od deski do deski na forach CB wszystkie posty dotyczące tych dwóch modeli bo tylko te mi polecali znajomi (przy założeniu do 500 zł), którzy z CB korzystają od lat.
Z tego co wyczytałem na forach CB potwierdziło się jedno, a mianowicie ASC od początku nie działało tak jak powinno. Zgodnie z sugestiami oddałem na gwarancji radio do przestrojenia ASC i od tej pory jestem bardzo, ale to bardzo zadowolony. Nawet przesadą było kupowanie długiej anteny, w praktyce taka do 1m w zupełności by mi wystarczyła.
Jeżeli mogę Ci coś zasugerować to, jeżeli nie jesteś maniakiem CB (a tak zakładam bo inaczej nie było by tego tematu) to nie pakuj kasy w jakieś super radia bo dla zwykłego kierowcy amatora to gruba przesada. nie polecam Ci również modelu Harry bo tak jak wspomniałem od Johny różni sie tylko tym że dodatkowo ma modulację FM, której na 99% nie będziesz wykorzystywał. Kup sobie nowe radio President Johny II ASC a napewno będziesz zadowolony. Podobno obecne egzemplarze nie posiadają już wady z ASC a jeżeli nawet to dojdzie Ci tylko koszt przesyłki kurierskiej do serwisu w Częstochowie (tylko tam przestrajają ASC na gwarancji)

pzdr.

#36 OFFLINE   lendio

lendio
  • 3 116 postów

Napisany 06 sierpnia 2007 - 22:01

Faktycznie nie jestem maniakiem CB a chce tylko cos posrodku, zebym ze zlosci nie wyrzucil go po drodze przez okno jak zacznie "skrzeczec" Takie porady, zeby kupic starszego presidenta bo jest lepszy od nowych radyjek wyczytalem na forum CB, ale
tez jakos bardziej przemawia do mnie nowe radio na gwarancji i po twoim poscie stawiam na Presidenta Johny II + antena alan 145 ( o ile cos nazwy nie przekrecilem ). Sa takie zestawy na allegro po okolo 580 zł. Z harrego rezygnuje bo niebede tych drugich czestotliowsci uzywal.
Dzieki za podpowiedzi :piwo:

#37 OFFLINE   lendio

lendio
  • 3 116 postów

Napisany 10 sierpnia 2007 - 22:39

Dzisiaj zkupilem Harrego II Classik ( mial byc ASC, ale nie dogadalem sie ze sprzedawca i okazalo sie, ze nie ma Harrego ASC tylko Classik )
Do tego antena:
http://idg.allegro.p...?item=217251430
Nie mam prownania, bo to moje pierwsze radio.

Dogadalem sie z gosciem, ze w przyszlym tygodniu bedzie mial Harrego II ASC i moge wymienic za doplata ( 30zł ). Zdania sa podzielone na temt tego ASC, ale dla mnie to raczej przemawia na plus, bo po co mam sluchac szmerow i czegos czego nie zrozumie ?? a ASC to wytnie i pusci tylko lepszy sygnal.

Co o tym myslicie ?? Wymieniac na Harrego ASC, czy zostawic Calssika ???
Wszelkie komentarze mile widziane. ( filmik na Youtube jak sprawuje sie ASC widzialem, ale przeciez duzo zalezy tez od anteny i samego radia )

#38 OFFLINE   Koba

Koba
  • 54 postów

Napisany 11 sierpnia 2007 - 16:16

Ja mam 45 cm antenę i Harrego II w classicu i nic złego nie powiem. Jak potrzebuję zapytac troszkę podkręce, jak jeżdżę to cały czas skręcony prawie do minimum i to chyba taki asc, wszystko wyłapuję, zero szumu. Też chciałem asc, ale troche niefajnych opinii przeczytałem, nie wiem czy trafionych. W robocie testowałem z innymi radyjkami kolegów /midlandy itp./ i wypadło bez porównania na plus. Jak masz czas i możesz wymienić, to potestuj sobie i sam odpowiedz czy to jest to?! Jakbyś zmienił daj znać czy aż taka różnica... Pozdrawiam.
Koba

JEśLI KTOś BęDZIE MIAł PROBLEMY Z INTERPRETACJą PRZEPISóW RUCHU DROGOWEGO TO JESTEM POMOCNY.

#39 OFFLINE   lendio

lendio
  • 3 116 postów

Napisany 12 sierpnia 2007 - 17:13

Troche potestowalem radyjko i chyba jednak zostawie tego Harrego Classik. Musze tylko wyczuc jak go wyregulowac, zeby nie lapac mocniejsze sygnaly w miare dobrze slyszalne, ale zeby tez nie wyciac prawie wszystkiego.
Naprawde przydatne jest radyjko i w wiekszosci przypadkow sie sprawdza. Na podkarpaciu jest troche gorek i jak jest slaby ruch to slaby zasieg a nieraz nawet prawie wcale i wtedy mozna je wylaczyc. Na wazniejszych drogach jest juz spoko i duzo ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec.

#40 OFFLINE   Twaróg

Twaróg
  • 378 postów

Napisany 12 sierpnia 2007 - 21:15

Ja mam Unidenka 520 i do niedawna antene metrową wilsona na mages i też ładnie zbierało ale że człowiek jest taki że zawsze chce coś lepszego to załozyłem sobie sirtela santaigo 1200 2m na zaczep do klapy bagażnika i teraz nadawianie mam extra (w wawie w godzinach szczytu przekrzycze sie na sporą odległośc) gorzej troche ze zbieraniem bo radio jest dobre ale do takiej anteny nie bardzo wydala wiec z czasem może sobie kupie jakieś lepsze myśle na Presidentem Walkerem tylko to jest duże radio i nie wiem gdzie je ulokuje ale jeszcze zobacze
zdjęcia antenki:

Dodany obrazek
Dodany obrazek
Dodany obrazek
Dodany obrazek