żarniki xenony jakie ?
Napisany 16 grudnia 2012 - 18:36

Napisany 19 maja 2013 - 21:33
Kupiłem nowy org. żarnik Philipsa oraz Osrama Silverstar 4200K i wstawił do mojej OBFL
Na stacji diagnostycznej miernik wskazał że Osram ma 20% mocniejsze światło.
Napisany 20 maja 2013 - 22:38
Napisany 21 maja 2013 - 21:34
Każdy oryginał przyciągnie magnes. Chińczyki nie.
mógłbyś to jakoś uargumentować?? Bardzo jestem ciekaw Twojej teorii

Napisany 21 maja 2013 - 21:46
od dawna wiadomo, że chińska stal to tak naprawdę rozmoczony bambus pociągnięty srebrzanką i dlatego nie przyciąga magnesu.
Jak dla mnie teoria głęboko naiwna
Napisany 21 maja 2013 - 22:47
Napisany 23 maja 2013 - 19:48
od dawna wiadomo, że chińska stal to tak naprawdę rozmoczony bambus pociągnięty srebrzanką i dlatego nie przyciąga magnesu.
Jak dla mnie teoria głęboko naiwna
Uderz sie w pierś i obejrz powyższy filmik

Napisany 23 maja 2013 - 20:54
Uderz sie w pierś i obejrz powyższy filmik
ale co wnosi ten filmik? Jakiś gość ogłasza wielką tajemnicę wiary: głoszę że chińska stal nie ima się magnesu.
Kiedyś twierdził, że jak na palnikach są powtarzające się numery seryjne to była chińska podróba. Teraz mówi o tym, że blaszki nie są magnetyczne, ale numery są już ok.
Dla mnie gość jest kompletnie niewiarygodny.
Jego eksperymenty w stylu "po podłączeniu chińskiego zamiennika przetwornica jest już spalona" to w mojej ocenie kiepski marketing grubymi nićmi szyty.
Jak w następnym filmiku pokaże, że oryginalne palniki przyciągają biedronki to też mu uwierzysz?
Nawiasem mówiąc stal która nie przyciąga magnesu jest droższa od zwykłej, więc idea tego filmiku jest tym bardziej żenująca
Napisany 23 maja 2013 - 20:58
do wyrobów wiodących producentów używany jest taki i taki materiał i tak łatwo można rozpoznać pochodzenie detalu. podważasz ten fakt?
Napisany 23 maja 2013 - 21:29
zacznijmy od tego co przyciąga faktycznie magnes i że istnieją stale żelazne i nieżelazne.
do wyrobów wiodących producentów używany jest taki i taki materiał i tak łatwo można rozpoznać pochodzenie detalu. podważasz ten fakt?
który fakt mam podważyć?
Pokaż jakiś dowód, że teoria w tym filmiku jest prawdziwa. Nie bardzo rozumiem jaki jest związek właściwości magnetycznych z 'oryginalnością'
Wg mnie są trzy możliwości:
1. podróba przyciąga magnes, oryginał nie
2. oryginał przyciąga magnes, podróba nie
3. oryginał przyciąga magnes lub go nie przyciąga, tak samo jak podróba.
Jak dla mnie najbardziej prawdopodobna jest ta trzecia. Wg mnie najważniejszą cechą wyróżniającą prezentowane przez gościa palniki jest cena - każdy kosztuje 200 zł.
Kanał na youtubie ma tylko uzasadnić wysoką ich cenę dając ułudę 'lepszości'.
Jestem pewien, że te same palniki które u gościa kosztują 200 zł można kupić za 100
Napisany 23 maja 2013 - 22:10
zacznijmy od tego co przyciąga faktycznie magnes i że istnieją stale żelazne i nieżelazne.
kolego grubo się mylisz ponieważ STAL NIERDZEWNĄ nie przyciągnie magnes, ani począwszy od 304L do spożywki która jest najdroższa 316L, dopiero po obróbce cieplnej gdy powstanie materiał 2H13 lub 3H13 możesz zobaczyć efekt przyciągania. Tak samo dzieje się z wolframem który jest materiałem nie topliwym.
Napisany 24 maja 2013 - 15:05
Napisany 24 maja 2013 - 17:59
Dziwne pierwsze słyszę o tym

Napisany 09 czerwca 2013 - 17:47
Napisany 09 czerwca 2013 - 18:16
Witam,mam pytanie,mam ome bfl i planuje przelozyc czarne soczewy z poprzedniej b tylko w bfl swiatla mijania sa h7 a w tych z b sa h1 i teraz nie wiem czy wystarczy ze kupie zarniki h1 czy musze kupic caly komplet z przetwornicami???
Można zmienić same żarniki ale lampy w B i BFl się różnią i nie pasują.