żarniki xenony jakie ?
Napisany 02 października 2010 - 15:13
Napisany 03 października 2010 - 12:13
Napisany 22 października 2010 - 21:53
Napisany 29 października 2010 - 00:38
Dzisiaj przepalił mi się żarnik i tak czytam ze na allegro jest mnóstwo podróbek. Znalazłem osramy i philipsy :
http://allegro.pl/or...1278449251.html
http://allegro.pl/xe...1279022487.html
Czy ktoś kupował już od tych sprzedawców i czy może potwierdzić że to oryginalne żarniki ?
Napisany 29 października 2010 - 19:50
Napisany 19 czerwca 2012 - 20:18
przeniosłem do istniejącego tematu ,;kocyk
Napisany 14 grudnia 2012 - 21:37
co sadzicie o tych zarnikach
http://allegro.pl/sh...acf77d00be2ff62 podejda do przetwornicy hella? na pudelku pisze d2s i ze to jakis hid wiec o co kaman?
chce kupic tanie zeby sprawdzic lampki bo obecne sa jakies wypalone....
zaznacze ze nie interesuja mnie takie za 130 zeta poniewaz nie mam jednego czujnika poziomowania i na 100% jeden reflektor jest uszkodzony... jakos musze jezdzic na tym co mam i nie jest latwo bo lampy swieca tak jakby wogole nie swiecily. mechanik probowal ustawic recznie ale niestety nie udalo sie (brak reakcji na krecenie w reflektorze)
chce chociaz zmienic zarnik zeby swiecil jasnym swiatlem obecny to jakich ciemny niebieski szajs (pozostalosc po poprzednim wlascicielu

nie mam kasy i juz pomyslow brak zeby to dzialalo, myslalem nawet zeby kupic zwykle soczewki firmy depo i przerobic xenon na zwykle...tzn lampy - nowa wiazka - i poziomonie z kokpitu...ma ktos jakis pomysl???
Napisany 14 grudnia 2012 - 22:10

Napisany 14 grudnia 2012 - 22:18
Napisany 14 grudnia 2012 - 22:19
Napisany 14 grudnia 2012 - 22:26
Jezeli sa popekane uchwyty od regulacji to mozna zakupic nowe z metalu u kolegi od nas z forum.a co do lamp to jeszcz nie wiem moze sa jakies zetawy naprawcze do xenonow?
czy mozna jakos sprawdzic poziomowanie bez jednego czujnika tzn czy silniczki s sprawne?
Mozna sprawdzic programem diagnostycznym, np OP-com
Napisany 14 grudnia 2012 - 22:27

Napisany 14 grudnia 2012 - 22:30
Napisany 14 grudnia 2012 - 22:32
Jezeli sa popekane uchwyty od regulacji to mozna zakupic nowe z metalu u kolegi od nas z forum.
Mozna sprawdzic programem diagnostycznym, np OP-com
op-com dzieki za info teraz przynajmniej bede wiedzial tylko znajde kogos kto to ma.
Napisany 14 grudnia 2012 - 22:40

Napisany 14 grudnia 2012 - 22:50
żeby planować głowice nie trzeba wyjmować silnika:)a np. ubytki płynu chłodniczego też kurcze kiedys miałem poprzez pękniety korek na zbiorniku wyrównawczym oraz na na cieknącym /luznym/przewodzie do chłodnicy wycieki olejy niekoniecznie poprzez zimmering na wale korbowym oraz poprzez zimmering na wałku sprzęgłowym może filtr oleju? może uszczelka pod miską a może jakiś czujnik? i jedno kapitalne pytanie?? masz jakiegoś zaufanego mechanika??
tak mechanik porzadny...jak zmienial rozrzad wyczyscil glowice po czym zauwazyl wycieki spod uszczelek pozatym powiedzail ze jeszcze z tylu cieknie ale nie widzi dokladnie skad bo silnik duzy i malo miejsca zeby dotrzec i sprawdzic. co do plynu to nie wiem niby zbiorniczek jest ok.chlodnica nowa na wezach nie widze wycieku. podobno moze jeszcze na zaworze trojdrozny ale nie wiem jak dojs do niego bo niemam miejsca a jest gdzies za silnikiem.moze z klimy cieknie mam dwustrefowa. jest tyle zagadel ze mozna sobie gdybac. myslalem zeby wlac uszczelniacz do oleju i uszczelniacz do chlodnic moze zatkalo by wycieki.
Napisany 14 grudnia 2012 - 22:51
witam
co sadzicie o tych zarnikach
http://allegro.pl/sh...acf77d00be2ff62 podejda do przetwornicy hella? na pudelku pisze d2s i ze to jakis hid wiec o co kaman?
chce kupic tanie zeby sprawdzic lampki bo obecne sa jakies wypalone....
zaznacze ze nie interesuja mnie takie za 130 zeta poniewaz nie mam jednego czujnika poziomowania i na 100% jeden reflektor jest uszkodzony... jakos musze jezdzic na tym co mam i nie jest latwo bo lampy swieca tak jakby wogole nie swiecily. mechanik probowal ustawic recznie ale niestety nie udalo sie (brak reakcji na krecenie w reflektorze)
chce chociaz zmienic zarnik zeby swiecil jasnym swiatlem obecny to jakich ciemny niebieski szajs (pozostalosc po poprzednim wlascicielu)
nie mam kasy i juz pomyslow brak zeby to dzialalo, myslalem nawet zeby kupic zwykle soczewki firmy depo i przerobic xenon na zwykle...tzn lampy - nowa wiazka - i poziomonie z kokpitu...ma ktos jakis pomysl???
Witam!
Ja kupiłem te żarówki jakieś trzy lata temu (a może i więcej) do dziś nie mam problemu - zresztą za taką cenę?. Chociaż wtedy chyba płaciłem trochę drożej - jakieś 50 zł za szt chyba. W ubiegłym roku rozbierałem lampy (skorzystałem z opisu na forum -wielkie dzięki autorowi

Napisany 14 grudnia 2012 - 23:01
Witam!
Ja kupiłem te żarówki jakieś trzy lata temu (a może i więcej) do dziś nie mam problemu - zresztą za taką cenę?. Chociaż wtedy chyba płaciłem trochę drożej - jakieś 50 zł za szt chyba. W ubiegłym roku rozbierałem lampy (skorzystałem z opisu na forum -wielkie dzięki autorowi) i przesyłałem same elementy odblaskowe do pokrycia nowym odblaskiem (też znalazłem na allegro gościa, który plastikowych elementów nie chciał przyjąć, ale jak powiedziałem że rozebrane to w dwa dni miałem przesyłkę z powrotem), wyczyściłem kurz z soczewki, poskładałem i naprawdę oświetlenie drogi nie ma sobie równych w porównaniu z innymi samochodami.
dobrze wiedziec bo mam zamiar je kupic

Napisany 14 grudnia 2012 - 23:03
mam jeszcze jedno pytanko dotyczace skrzyni automatycznej.
to zapytaj w odpowiednim wątku , bo zaraz śmietnik się zrobi
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.