Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

żarniki xenony jakie ?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
156 odpowiedzi na ten temat

#61 OFFLINE   mar141078

mar141078
  • 49 postów

Napisany 02 października 2010 - 15:13

Tuptus- może i koleś sprzedaje oryginały ale troche lipa z gwarancją rozruchową. A może kupował ktoś oryginały w podobnej cenie z 12 miesięczną gwarancja i rachunkiem ??

#62 OFFLINE   BigBadWolf

BigBadWolf

Death By Bass

• 2 postów

Napisany 03 października 2010 - 12:13

Tuptus powiem tak bywa różnie i okazje można trafić ale wole nieraz zapłacić parę złotych więcej i mieć spokojną głowę.

#63 OFFLINE   Przemoniusz

Przemoniusz
  • 9 postów

Napisany 22 października 2010 - 21:53

Witam. Kupowałem u nich osobiście na Bartyckiej. Całkiem spora firemka. Montowałem sam dwa lata temu i jestem zadowolony. Do dzisiaj świecą elegancko.

#64 OFFLINE   Kamilieon

Kamilieon
  • 17 postów

Napisany 29 października 2010 - 00:38

Witam,

Dzisiaj przepalił mi się żarnik i tak czytam ze na allegro jest mnóstwo podróbek. Znalazłem osramy i philipsy :

http://allegro.pl/or...1278449251.html

http://allegro.pl/xe...1279022487.html

Czy ktoś kupował już od tych sprzedawców i czy może potwierdzić że to oryginalne żarniki ?

#65 OFFLINE   korona54

korona54
  • 40 postów

Napisany 29 października 2010 - 19:50

Ja kupowałem podróby od gościa z Warszawy sprzedawał tego dużo i występował pod trzema Nicami, kupiłem dwie żarówki. Nie dość że jegomość nie spieszył się z wysyłką, nie było do niego kontaktu, a podróby były takie, że jeden żarnik padł mi po 3 dniach, a drugi świeci jak na razie, więc i tak musiałem 3 żarnik dokupić z innego źródła, co mi dało podobną sumę jakbym kupił dwa oryginały w sklepie - nic nie zaoszczędziłem, jedynie nerwy i robota dodatkowa. Może ktoś inny ma więcej szczęścia ja nie polecam porób

#66 OFFLINE   Karol88

Karol88

Zbanowany

• 145 postów

Napisany 19 czerwca 2012 - 20:18

Witam znacie jakis dobry zamiennik zarnikow D2S o barwie 4300k??

przeniosłem do istniejącego tematu ,;kocyk

#67 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 19 czerwca 2012 - 20:43

zaden

#68 OFFLINE   dzundzel

dzundzel
  • 23 postów

Napisany 14 grudnia 2012 - 21:37

witam

co sadzicie o tych zarnikach

http://allegro.pl/sh...acf77d00be2ff62 podejda do przetwornicy hella? na pudelku pisze d2s i ze to jakis hid wiec o co kaman?

chce kupic tanie zeby sprawdzic lampki bo obecne sa jakies wypalone....
zaznacze ze nie interesuja mnie takie za 130 zeta poniewaz nie mam jednego czujnika poziomowania i na 100% jeden reflektor jest uszkodzony... jakos musze jezdzic na tym co mam i nie jest latwo bo lampy swieca tak jakby wogole nie swiecily. mechanik probowal ustawic recznie ale niestety nie udalo sie (brak reakcji na krecenie w reflektorze)
chce chociaz zmienic zarnik zeby swiecil jasnym swiatlem obecny to jakich ciemny niebieski szajs (pozostalosc po poprzednim wlascicielu :p)
nie mam kasy i juz pomyslow brak zeby to dzialalo, myslalem nawet zeby kupic zwykle soczewki firmy depo i przerobic xenon na zwykle...tzn lampy - nowa wiazka - i poziomonie z kokpitu...ma ktos jakis pomysl???

#69 OFFLINE   toptom

toptom
  • 1 518 postów
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 14 grudnia 2012 - 22:10

Nie wiem jakiej jakosci sa te palniki, ale mozesz sprobowac. HID oznacza lampe wyladowcza a do takich nalezy ta zarowka i oryginana np. helli. Co do lamp to poszukaj uzywek. Mozesz zadac pytanie w dziale kupie. Nie zmieniaj na normalne, bo nic nie bedziesz widzial przed soba. Mechanik pewnie nie mogl ustawic lamp bo regulatory sa polamane. Same regulatory tez znajdziesz na forum ;)

#70 OFFLINE   dzundzel

dzundzel
  • 23 postów

Napisany 14 grudnia 2012 - 22:18

kupie te zarniki skoro twierdzisz ze sa takie jak oryginalne tzn w sensie ze podloczenie jest takie:) a co do lamp to jeszcz nie wiem moze sa jakies zetawy naprawcze do xenonow? no i jeszcze ten czujnik ... na allegro od 200 do 300 setek uzywka i nie wiadomo nawet czy to sprawne w aso chca 700 wiec te ich chyba poklepalo... dlaczego do chociazby signum sa takie tanie bo chodza juz za 100 - 150 te czesci do omy sa dosyc drogie a nieukrywajmy ze opel nie jest w czolowce. czy mozna jakos sprawdzic poziomowanie bez jednego czujnika tzn czy silniczki s sprawne?

#71 OFFLINE   kamcio

kamcio
  • 72 postów

Napisany 14 grudnia 2012 - 22:19

:(chłopie nie obraż się ale gdzie jakakolwiek stacja diagnostyczna/ z tego co piszesz wynika że sporo kaski zapłaciłes za omcie i co nie sprawdziłes jej ?przed zakupem? ja wiem i przepraszam ale mądry Polak po szkodzie no poprostu przykro mi osobiście że jakiś poprzedni własciciel omci tak Cię zrobił w wała no ale jeden plus jak sobie omcię zrobisz pod siebie i bedziesz wiedział co masz to mozesz latać ile Ci sie podoba ja mam omcię z 1994 roku 2.0 8v wpakowałem w nią już ponad 8 tysi i nie sprzedam bo wiem co mam i nie puszczę jej za jakieś marne 3 tysie jakiemuś frajerowi żeby bujał się za moje pieniądze pozdro kamcio

#72 OFFLINE   toptom

toptom
  • 1 518 postów

Napisany 14 grudnia 2012 - 22:26

a co do lamp to jeszcz nie wiem moze sa jakies zetawy naprawcze do xenonow?

Jezeli sa popekane uchwyty od regulacji to mozna zakupic nowe z metalu u kolegi od nas z forum.

czy mozna jakos sprawdzic poziomowanie bez jednego czujnika tzn czy silniczki s sprawne?

Mozna sprawdzic programem diagnostycznym, np OP-com

#73 OFFLINE   dzundzel

dzundzel
  • 23 postów

Napisany 14 grudnia 2012 - 22:27

niestety nie sprawdzilem ... wiem ze dalem sie zrobic trudno..napalilem sie na nia i wzialem,auto nie mialo przegladu wiec wlasc komisu dal w lape kolesiowi za pieczatke (takie jest moje zdanie) no i ksiedzu na msze zeby auto poszlo :) ja kupilem i mnie teraz doi za ta kase to juz bym mial mila vectre z 2005. martwia mnie te wycieki oleju i plynu chlodniczego. mam wymienione uszczelniacze na rozrzadzie ale to malo nalezaloby wyjac sielnik zrobic planowanie glowic itd mechanik powiedzail ze jak nie chce tego robic to zebym jezdzil tylko pilnowac oleju to wszystko.

#74 OFFLINE   kamcio

kamcio
  • 72 postów

Napisany 14 grudnia 2012 - 22:30

kupiłem kiedyś ksenony po regenerecji ?a forum? potem padły przetwornice , pojechałem do elektryka i zamówił nowe przetwornice z jakimiś kurcze przejsciówkami i za całość zapłaciłem 250 zeta ale xenony pala jak nowe

#75 OFFLINE   dzundzel

dzundzel
  • 23 postów

Napisany 14 grudnia 2012 - 22:32

Jezeli sa popekane uchwyty od regulacji to mozna zakupic nowe z metalu u kolegi od nas z forum.

Mozna sprawdzic programem diagnostycznym, np OP-com

op-com dzieki za info teraz przynajmniej bede wiedzial tylko znajde kogos kto to ma.

#76 OFFLINE   kamcio

kamcio
  • 72 postów

Napisany 14 grudnia 2012 - 22:40

żeby planować głowice nie trzeba wyjmować silnika:)a np. ubytki płynu chłodniczego też kurcze kiedys miałem poprzez pękniety korek na zbiorniku wyrównawczym oraz na na cieknącym /luznym/przewodzie do chłodnicy wycieki olejy niekoniecznie poprzez zimmering na wale korbowym oraz poprzez zimmering na wałku sprzęgłowym może filtr oleju? może uszczelka pod miską a może jakiś czujnik? i jedno kapitalne pytanie?? masz jakiegoś zaufanego mechanika??:)

#77 OFFLINE   dzundzel

dzundzel
  • 23 postów

Napisany 14 grudnia 2012 - 22:50

żeby planować głowice nie trzeba wyjmować silnika:)a np. ubytki płynu chłodniczego też kurcze kiedys miałem poprzez pękniety korek na zbiorniku wyrównawczym oraz na na cieknącym /luznym/przewodzie do chłodnicy wycieki olejy niekoniecznie poprzez zimmering na wale korbowym oraz poprzez zimmering na wałku sprzęgłowym może filtr oleju? może uszczelka pod miską a może jakiś czujnik? i jedno kapitalne pytanie?? masz jakiegoś zaufanego mechanika??:)

tak mechanik porzadny...jak zmienial rozrzad wyczyscil glowice po czym zauwazyl wycieki spod uszczelek pozatym powiedzail ze jeszcze z tylu cieknie ale nie widzi dokladnie skad bo silnik duzy i malo miejsca zeby dotrzec i sprawdzic. co do plynu to nie wiem niby zbiorniczek jest ok.chlodnica nowa na wezach nie widze wycieku. podobno moze jeszcze na zaworze trojdrozny ale nie wiem jak dojs do niego bo niemam miejsca a jest gdzies za silnikiem.moze z klimy cieknie mam dwustrefowa. jest tyle zagadel ze mozna sobie gdybac. myslalem zeby wlac uszczelniacz do oleju i uszczelniacz do chlodnic moze zatkalo by wycieki.

#78 OFFLINE   ku8a

ku8a
  • 144 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 14 grudnia 2012 - 22:51

witam

co sadzicie o tych zarnikach

http://allegro.pl/sh...acf77d00be2ff62 podejda do przetwornicy hella? na pudelku pisze d2s i ze to jakis hid wiec o co kaman?

chce kupic tanie zeby sprawdzic lampki bo obecne sa jakies wypalone....
zaznacze ze nie interesuja mnie takie za 130 zeta poniewaz nie mam jednego czujnika poziomowania i na 100% jeden reflektor jest uszkodzony... jakos musze jezdzic na tym co mam i nie jest latwo bo lampy swieca tak jakby wogole nie swiecily. mechanik probowal ustawic recznie ale niestety nie udalo sie (brak reakcji na krecenie w reflektorze)
chce chociaz zmienic zarnik zeby swiecil jasnym swiatlem obecny to jakich ciemny niebieski szajs (pozostalosc po poprzednim wlascicielu :p)
nie mam kasy i juz pomyslow brak zeby to dzialalo, myslalem nawet zeby kupic zwykle soczewki firmy depo i przerobic xenon na zwykle...tzn lampy - nowa wiazka - i poziomonie z kokpitu...ma ktos jakis pomysl???

Witam!
Ja kupiłem te żarówki jakieś trzy lata temu (a może i więcej) do dziś nie mam problemu - zresztą za taką cenę?. Chociaż wtedy chyba płaciłem trochę drożej - jakieś 50 zł za szt chyba. W ubiegłym roku rozbierałem lampy (skorzystałem z opisu na forum -wielkie dzięki autorowi :D) i przesyłałem same elementy odblaskowe do pokrycia nowym odblaskiem (też znalazłem na allegro gościa, który plastikowych elementów nie chciał przyjąć, ale jak powiedziałem że rozebrane to w dwa dni miałem przesyłkę z powrotem), wyczyściłem kurz z soczewki, poskładałem i naprawdę oświetlenie drogi nie ma sobie równych w porównaniu z innymi samochodami. :D

#79 OFFLINE   dzundzel

dzundzel
  • 23 postów

Napisany 14 grudnia 2012 - 23:01

mam jeszcze jedno pytanko dotyczace skrzyni automatycznej. podczas postoju na wzniesieniu i biegu d trzymam hamulec lecz gdy puszczam auto toczy sie w dol. wg mnie nie powinno tak byc. auto powinno powoli ruszyc ewentualnie stac. bylem z tym w serwisie opla i podpieli go do tech 2. nie wykazalo zadnego problemu. mechanic nie iwedzial co powiedziec wiec zawolal szefa i wszyscy pojechalismy na test ktory tez nic zlego nie wyjkazal mimo iz samochod nadal sie toczyl na wzniesieniu. zaplacilem 140 zeta za ta farse po czym uslyszalem od kierownika ze on nie wie o co kaman i zebym zadzwonil za kilka dni. po kilku dniach ta sama odpowiedz on nie wie czy tak ma byc czy nie bo nigdy nie mial do czynienia z oma w automacie (wlasciwy kolo na wlasciwym stanowsku pomyslalem z wiedza na sto dwa) no wiec jak to jest z tymi automatami. kolega ma alfe 166 3.0 i u niego autko jedzie, inny ma renate 1.6 i tez jedzie a ja opla i nie jedzie

Witam!
Ja kupiłem te żarówki jakieś trzy lata temu (a może i więcej) do dziś nie mam problemu - zresztą za taką cenę?. Chociaż wtedy chyba płaciłem trochę drożej - jakieś 50 zł za szt chyba. W ubiegłym roku rozbierałem lampy (skorzystałem z opisu na forum -wielkie dzięki autorowi :D) i przesyłałem same elementy odblaskowe do pokrycia nowym odblaskiem (też znalazłem na allegro gościa, który plastikowych elementów nie chciał przyjąć, ale jak powiedziałem że rozebrane to w dwa dni miałem przesyłkę z powrotem), wyczyściłem kurz z soczewki, poskładałem i naprawdę oświetlenie drogi nie ma sobie równych w porównaniu z innymi samochodami. :D

dobrze wiedziec bo mam zamiar je kupic :)

#80 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 14 grudnia 2012 - 23:03

mam jeszcze jedno pytanko dotyczace skrzyni automatycznej.

to zapytaj w odpowiednim wątku , bo zaraz śmietnik się zrobi

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p