Czujniki klocków hamulcowych
Napisany 30 listopada 2006 - 14:48
Napisany 22 kwietnia 2007 - 21:40
właśnie założyłem dzis nowe klocki,fachowiec zapytał czy mam nowe czujniki-nie miałem i co?
swieci się brem........ na wyswietlaczu. Zen! kupiłem je na Skorupki kpl na przód 130zł -15% do konca roku. firma JURID
odkopie troche temat. dzis sie bremsbelag zaswiecil wiec zaczelem klocuszkow szukac. powiedzcie mi cz ten czujnik zuzycia to to cos zaznaczone na obrazku ?

Napisany 23 kwietnia 2007 - 00:24
Ja u siebie zmieniłem łacznie z tarczami i czujnikami na firme ATE za całośc zapłaciłem 600zł już po zniżkach (ATE wogóle to jest najdroższa firma)ale jestem zadowolony ładnie hamują i nic nawet delikatnie nie zapiszczy oraz nie zasyfiają tak alusów
Oraz co do czujników to są dwa rodzaje w omach do tych klocków co były do 1997 i do tych co były po 1997 oraz w MV6 od początku
Do 1997 roku były takie klocuszki LINK
Napisany 23 kwietnia 2007 - 00:41
Beast tam sie wtyka czujnik a jak wygląda czujnik masz zdjęcia powyżej zaś ten rysunek co dałeś przedstawia klocek do MV6 oraz do wszystkich innych Omeg po pierwszym lifcie czyli końca 1997 roku. te wcześniejsze miały inne klocki oraz mniejsze tarcze bodajże o 1 cm
Ja u siebie zmieniłem łacznie z tarczami i czujnikami na firme ATE za całośc zapłaciłem 600zł już po zniżkach (ATE wogóle to jest najdroższa firma)ale jestem zadowolony ładnie hamują i nic nawet delikatnie nie zapiszczy oraz nie zasyfiają tak alusów
Oraz co do czujników to są dwa rodzaje w omach do tych klocków co były do 1997 i do tych co były po 1997 oraz w MV6 od początku
Do 1997 roku były takie klocuszki LINK
czyli teoretycznie obecny czujnik moge wykorzystac do nowych klockow
Napisany 23 kwietnia 2007 - 00:43
Nie wiem dokładnie jak jest ze starszymi tymi ale sądze że tak samo jak z tymi nowszymi czyli nie użyjesz tego czujnika jeszcze raz jeśli Ci sie zaświeciło bremsbelag bo wtedy czunik już Ci sie niszczy a po drugie nawet jak będziesz próbował wyjąć czujnik z klocka to na 99% rozsypie CI sie on całkowicie wiec lepiej odrazu kupić nowe czujniki koszt jest nie wielki
pozdro
Napisany 23 kwietnia 2007 - 08:11
a które masz klocki??
Nie wiem dokładnie jak jest ze starszymi tymi ale sądze że tak samo jak z tymi nowszymi czyli nie użyjesz tego czujnika jeszcze raz jeśli Ci sie zaświeciło bremsbelag bo wtedy czunik już Ci sie niszczy a po drugie nawet jak będziesz próbował wyjąć czujnik z klocka to na 99% rozsypie CI sie on całkowicie wiec lepiej odrazu kupić nowe czujniki koszt jest nie wielki
pozdro
stare. 95 rok.
czyli zamawiam klocki i czujniki. Dzieki za odpowiedz :piwo:
Napisany 23 kwietnia 2007 - 16:12

a tak po za tym kiedy będziesz w Wawce co??
Napisany 23 kwietnia 2007 - 19:04
oj święte słowa święte... :hehe: ale można na to zaradzić i tylko pęknie.. jak u mnie... skleiłem na cyjanopan i gitarka jest... :hehe: na razie....jeśli Ci sie zaświeciło bremsbelag bo wtedy czunik już Ci sie niszczy a po drugie nawet jak będziesz próbował wyjąć czujnik z klocka to na 99% rozsypie CI sie on całkowicie
zaś ten rysunek co dałeś przedstawia klocek do MV6 oraz do wszystkich innych Omeg po pierwszym lifcie czyli końca 1997 roku. te wcześniejsze miały inne klocki oraz mniejsze tarcze bodajże o 1 cm
ja ma takie... tylko nie wiem czy wymairy takie same....
a miałem taki problem.... bo w zacisku są takie dwie prowadnice po których chodzi ten element ruchomy zacisku... :razz: chodzi i przód....
jedna mi się urwała... i co z ktalogu dla mojego modelu nie mogłem tego dostać.. były ale mniejsze, czyli krótsze i o mniejszej średnicy... nie wiem o co chodzi pisałem o tym... ale nikt nie odpisał... możliwe ze mam zaciski od tego MV6

Napisany 23 kwietnia 2007 - 20:05
pozdro
Napisany 04 maja 2007 - 12:25
Napisany 04 maja 2007 - 12:32