Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Czujniki klocków hamulcowych

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
30 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   Mariusz

Mariusz

• 3 094 postów

Napisany 30 listopada 2006 - 14:48

Ja także kupiłem klocki Remsa na przód i są ok,a czujniki są poto ,aby było info na kompie.Wzrokowo to można było spradzać w maluchu. :twisted: Pozdro.

#22 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 22 kwietnia 2007 - 21:40

właśnie założyłem dzis nowe klocki,fachowiec zapytał czy mam nowe czujniki-nie miałem i co?
swieci się brem........ na wyswietlaczu. Zen! kupiłem je na Skorupki kpl na przód 130zł -15% do konca roku. firma JURID

odkopie troche temat. dzis sie bremsbelag zaswiecil wiec zaczelem klocuszkow szukac. powiedzcie mi cz ten czujnik zuzycia to to cos zaznaczone na obrazku ? Dodany obrazek

#23 OFFLINE   Twaróg

Twaróg
  • 378 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 23 kwietnia 2007 - 00:24

Beast tam sie wtyka czujnik a jak wygląda czujnik masz zdjęcia powyżej zaś ten rysunek co dałeś przedstawia klocek do MV6 oraz do wszystkich innych Omeg po pierwszym lifcie czyli końca 1997 roku. te wcześniejsze miały inne klocki oraz mniejsze tarcze bodajże o 1 cm

Ja u siebie zmieniłem łacznie z tarczami i czujnikami na firme ATE za całośc zapłaciłem 600zł już po zniżkach (ATE wogóle to jest najdroższa firma)ale jestem zadowolony ładnie hamują i nic nawet delikatnie nie zapiszczy oraz nie zasyfiają tak alusów

Oraz co do czujników to są dwa rodzaje w omach do tych klocków co były do 1997 i do tych co były po 1997 oraz w MV6 od początku

Do 1997 roku były takie klocuszki LINK

#24 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 23 kwietnia 2007 - 00:41

Beast tam sie wtyka czujnik a jak wygląda czujnik masz zdjęcia powyżej zaś ten rysunek co dałeś przedstawia klocek do MV6 oraz do wszystkich innych Omeg po pierwszym lifcie czyli końca 1997 roku. te wcześniejsze miały inne klocki oraz mniejsze tarcze bodajże o 1 cm

Ja u siebie zmieniłem łacznie z tarczami i czujnikami na firme ATE za całośc zapłaciłem 600zł już po zniżkach (ATE wogóle to jest najdroższa firma)ale jestem zadowolony ładnie hamują i nic nawet delikatnie nie zapiszczy oraz nie zasyfiają tak alusów

Oraz co do czujników to są dwa rodzaje w omach do tych klocków co były do 1997 i do tych co były po 1997 oraz w MV6 od początku

Do 1997 roku były takie klocuszki LINK

czyli teoretycznie obecny czujnik moge wykorzystac do nowych klockow

#25 OFFLINE   Twaróg

Twaróg
  • 378 postów

Napisany 23 kwietnia 2007 - 00:43

a które masz klocki??
Nie wiem dokładnie jak jest ze starszymi tymi ale sądze że tak samo jak z tymi nowszymi czyli nie użyjesz tego czujnika jeszcze raz jeśli Ci sie zaświeciło bremsbelag bo wtedy czunik już Ci sie niszczy a po drugie nawet jak będziesz próbował wyjąć czujnik z klocka to na 99% rozsypie CI sie on całkowicie wiec lepiej odrazu kupić nowe czujniki koszt jest nie wielki
pozdro

#26 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 23 kwietnia 2007 - 08:11

a które masz klocki??
Nie wiem dokładnie jak jest ze starszymi tymi ale sądze że tak samo jak z tymi nowszymi czyli nie użyjesz tego czujnika jeszcze raz jeśli Ci sie zaświeciło bremsbelag bo wtedy czunik już Ci sie niszczy a po drugie nawet jak będziesz próbował wyjąć czujnik z klocka to na 99% rozsypie CI sie on całkowicie wiec lepiej odrazu kupić nowe czujniki koszt jest nie wielki
pozdro

stare. 95 rok.
czyli zamawiam klocki i czujniki. Dzieki za odpowiedz :piwo:

#27 OFFLINE   Twaróg

Twaróg
  • 378 postów

Napisany 23 kwietnia 2007 - 16:12

Nie ma sprawy polecam sie na przyszłość :piwo: :peace: :bigok:
a tak po za tym kiedy będziesz w Wawce co??

#28 OFFLINE   GISKARD

GISKARD
  • 3 534 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 23 kwietnia 2007 - 19:04

jeśli Ci sie zaświeciło bremsbelag bo wtedy czunik już Ci sie niszczy a po drugie nawet jak będziesz próbował wyjąć czujnik z klocka to na 99% rozsypie CI sie on całkowicie

oj święte słowa święte... :hehe: ale można na to zaradzić i tylko pęknie.. jak u mnie... skleiłem na cyjanopan i gitarka jest... :hehe: na razie....

zaś ten rysunek co dałeś przedstawia klocek do MV6 oraz do wszystkich innych Omeg po pierwszym lifcie czyli końca 1997 roku. te wcześniejsze miały inne klocki oraz mniejsze tarcze bodajże o 1 cm

ja ma takie... tylko nie wiem czy wymairy takie same....
a miałem taki problem.... bo w zacisku są takie dwie prowadnice po których chodzi ten element ruchomy zacisku... :razz: chodzi i przód....
jedna mi się urwała... i co z ktalogu dla mojego modelu nie mogłem tego dostać.. były ale mniejsze, czyli krótsze i o mniejszej średnicy... nie wiem o co chodzi pisałem o tym... ale nikt nie odpisał... możliwe ze mam zaciski od tego MV6 :?: kurde nie ma fotek... :cry:

#29 OFFLINE   Twaróg

Twaróg
  • 378 postów

Napisany 23 kwietnia 2007 - 20:05

To może i 2.5 V6 miały takie (kiedyś ja sie dopytywałem na forum i wszyscy pisali że tylko w MV6 takie były no i we wszystkich od 1998r) wieć BEAST może sprawdź najpierw u siebie jakie masz żebyś nie kupił złych ale raczej bym obstawiał że masz te od starszej wersji
pozdro

#30 OFFLINE   rodneysus

rodneysus
  • 44 postów

Napisany 04 maja 2007 - 12:25

@GISKARD napisałeś, że można skleić ten czujnik, możesz to rozwinąć. W moim przypadku przy wymianie klecków ten czujnik rozleciał się na trzy części. Wypadł ten stalowy bolec z kółeczkiem i osobno jest pętelka kabla z resztą plastiku. Czy ten bolec ma być w jakiś sposób połączony z pętlą kabla? A tak po za tym ile kosztuje taki czujnik?

#31 OFFLINE   wickerman

wickerman
  • 103 postów

Napisany 04 maja 2007 - 12:32

kolego, poprostu kup nowy czujnik w sklepie, ktory kosztuje 26 zl. ja wymienialem przedwczoraj i nie ma sensu sie bawic. zakupilem klocki textar bodajze (190zl) i czujnik dokupilem bo nie byl w komplecie
Piwo to napój alkoholowy o niskiej zawartości alkoholu (zazwyczaj do 6%) uzyskiwany w wyniku fermentacji alkoholowej brzeczki piwnej, otrzymywanej ze zbóż - głównie jęczmienia, bez destylacji.