Jak mruga długimi, to żarnik nie zdąży się rozpalić, żeby kogokolwiek oślepić. To zwykła żarówka halogenowa w długich bardziej Cię oślepi po mrugnięciu.
No nie wiem, na starcie palnik dostaje kilkanascie czy kilkadziesiat tys woltow i przy wlaczaniu ksenonu masz zawsze mocny rozblysk. Poza tym szczegolnie chodzi mi o palniki H4 - one pala sie caly czas, a migniecie to tylko przesuniecie oslony...
Michal ja nie pije do Ciebie, tak tylko mi sie rzucilo bo zawsze mam dylemat czy mignac gdy ktos z hidem daje po oczach...
A dlugie moim zdaniem i tak srednio podchodza, bo jak chce komus mignac to przeciez dostanie palnikiem po oczach. Nieee...ja wole jednak H1, moje soczewki mimo nie za dobrego lustra dlugie maja bombowe...
no taka prawda , najlepsze żarówki nie pobiją ksenona a komplet markowych żarówek potrafi być droższy od HIDa
Ale jak wladujesz hida do nastoletniego ryfla co wielu jednak robi (wersja ekonomiczna) to taki 'zestaw' swieci zapewne gorzej niz moje soczewki z audi (z pieknym lustrem) ze zwyklym H1.
Pamietajmy ze samo zrodlo swiatla to nie wszystko.