Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

GID w omie B 95 rok

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
24 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   Roozga

Roozga

Wujek Dobra Rada

• 8 617 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 13 grudnia 2007 - 15:25

potrzebujesz TECH'a. W ASO 80 pln

A scannerkiem nie przejedzie??

#22 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 13 grudnia 2007 - 22:05

potrzebujesz TECH'a. W ASO 80 pln

A scannerkiem nie przejedzie??

niestety max 96

#23 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 03 lutego 2008 - 17:37

Ja mam juz część schematów - od strony radia do podłączenia wyświetlacza po CAN - czyli i CID i GID (po niemiecku, ale ujdzie). Brakuje mi rozpisanej wtyczki na GID i CID od strony wyświetlacza- pracuje na tym. Schematy do MIDów to najmniejszy problem - wiem gdzie co wchodzi i po jakim kolorze kabla i we wtyczce 32 - jest na forum i zółta plus czarna.

A czy czasem Gidy nie były sterowane z radia?? bo jak przez przełącznik zespolony z wycieraczek to jesteśmy w domu ;)

Edit - GM-Teil-Nr. 24435394 - to jest tego drugiego co pokazałeś

wyswietlacz wyglada tak:

Dodany obrazek

i sterowanie z radia :(

#24 OFFLINE   lampik

lampik
  • 4 postów

Napisany 12 kwietnia 2012 - 11:55

mam ten wyswietlacz u siebie
Oznaczenia z tylu
GM 24400697 10.03.00-15
SIEMENS 5wk70120 69713529725 00A
Ident BK

jest czysta - wystarczy wbic pin z radia.

teraz czy to jest ten

http://home2.btconne.../Fitted GID.JPG

czy ten

wtyczka 32 pinowa. Dodany obrazek

o co chodzi chce kupić lcd do omegi 200r 2.5i oryginalnie był gm24400699 a chcę wsadzić gm24400697 z omegi 3.0 2001r. i nie wiem czy to to samo jest?
tylko to chciał bym wiedzieć...

to co udało mi się dowiedzieć to ten z końcówką 697 jest pod elementy nawigacyjne dodatkowo i nie wiem czy nie będzie problemu z zamontowaniem go w miejsce starego i czy wszystko będzie działać./../ ??

bardzo proszę o podpowiedź....

#25 OFFLINE   lampik

lampik
  • 4 postów

Napisany 20 kwietnia 2012 - 06:40

Były Omegi z pełnym GIDem, ale tylko facelift...i nie jest to wcale takie proste, by zamienić MID na GID (szczególnie w przedliftowych)
Mając duży GID można zmienić język oraz jednostki (gal-l, miles-kilometry), więc radio też współgra. O ile sie orientuję (mogę się oczywiście mylić) mały GID nie ma takich funkcji. W takich przypadkach nawigacja miała swój wyświetlacz koło radia, a GID był tylko wstawiony, by wyświetlić komunikaty z telefonu.
Duży GID miał już pełne sterowanie i obsługiwał Navi

Pytanie spoza konkursu: Czy gdybym załatwił MIDa lub GIDa to czy ktoś poza autem może przeprogramować go tak by spalanie pokazywał w l/km? No i czy którys pakiet językowy obsługuje mile jako dystans oraz spalanie w l/km czy albo kontynentalne spalanie jest tylko powiązane z kilometrami?

wiesz, wszystkie moje poszukiwania wskazują na to ,że nie ma możliwości sadzić gida na miejsce mida bynajmniej połówkowego, dlaczego oto powód.:

http://imageshack.us...4663534054.jpg/

;(, czy ktoś może ten mit obalić?