problem z OC Aviva
Napisany 11 luty 2015 - 07:23
To CIE zaskocze I Od ubieglego roku nie musisz wypowiadac umowy oc ( dotyczy sie auta zakupionego)
Przevhodzilem przez to w ubiglym roku, wlasnie z ta OMA co mam obecnie.
A ubezpieczalnia music ci przedstawic dokumenty za co mass zaplacic.
Napisany 11 luty 2015 - 11:24
Napisany 19 luty 2015 - 13:38
Również sprzedajacy ma prawo wypowiedziec ci w momencie sprzedazy umowe z ubezpieczalnia. Wtedy on dostaje zwrot, a Ty zawierasz nową umowe. W przypadku, jezeli poprzedni wlasciciel zglosi, ze wypowiedzial Ci umowe dziala ona i tak 30 dni. (tych 30 dni nie jestem pewien, trzeaby doczytac).
Wypowiedzieć mi umowę ubezpieczenia ??
Od paru lat obowiązuje radosna ustawa naszego sejmu , w myśl której to nabywca decyduje o tym , czy będzie jeździł na ubezpieczeniu poprzedniego właściciela .
Jeśli ma większe zniżki może zrezygnować , ale po co rezygnować z ubezpieczenia , które dostaje się za darmochę.
To czy zwróci Ci pieniądze za pozostały okres ubezpieczenia - zależy tylko od jego dobrej woli.
W ubezpieczalni jedyne co robisz , to zgłaszasz fakt sprzedaży .
Jeśli nabywca nie zrezygnował z twojego ubezpieczenia , to nic nie dostaniesz - pomimo zgłoszenia sprzedaży autka.
Wiem , bo sam sprzedałem autko , a w ubezpieczalni mi powiedzieli , że mogę złożyć zażalenie do sejmu

Ps Po co więc zgłaszać ubezpieczalni sprzedaż autka ? Żeby nie mieć problemów w razie stłuczki dokonanej , przez nowego nabywcę.
Napisany 19 luty 2015 - 14:01

Napisany 19 luty 2015 - 19:52
Maniutek
To CIE zaskocze I Od ubieglego roku nie musisz wypowiadac umowy oc ( dotyczy sie auta zakupionego)
Zgadza się. Też kupiłem samochód, zarejestrowałem, dopłaciłem parę zł do OC i jeździłem przez dobre pół roku po czym ubezpieczyłem gdzieś indziej i nie wypowiadałem starej umowy.
Napisany 20 luty 2015 - 08:45
Napisany 20 luty 2015 - 09:22
jesli zrobisz adnotacje na umowie,ze zrzeka sie kupujacy ubezpieczania sprzedajacego,to dostaniesz kase
Tak ? A co zrobisz jak kupujący napisze ci taki świstek , a w ubezpieczalni powie , że zmienił zdanie??

Napisany 20 luty 2015 - 10:37
badz powaznyTak ? A co zrobisz jak kupujący napisze ci taki świstek , a w ubezpieczalni powie , że zmienił zdanie??

Napisany 21 luty 2015 - 10:11
Jeżeli sprzedałeś pojazd lub planujesz to zrobić w najbliższej przyszłości poinformuj nas o tym jak najszybciej.Do chwili powiadomienia nas o sprzedaży pojazdu zbywca ponosi odpowiedzialność za zapłatę składki należnej ubezpieczycielowi. Oznacza to, że im wcześniej zbywca zawiadomi ubezpieczyciela o tym fakcie, tym szybciej przestanie płacić za ubezpieczenie pojazdu, który nie jest już jego własnością.
Zawiadomienie o sprzedaży powinno zawierać dane osobowe nabywcy:
- imię i nazwisko,
- PESEL,
- adres,
- numer telefonu
Napisany 25 kwiecień 2016 - 07:50
No to właśnie dlatego nie mam u nich ubezpieczenia wykupione. Mój tata miał też z nimi różne przygody i dlatego po tym wszystkim z łatwością Go namówiłem na zmianę ubezpieczyciela na innego. http://www.mtu24.pl/ Mają bardzo dobrą ofertę OC i AC, nie ma z nimi żadnych problemów a po za tym same pozytywne komentarze i wysokie oceny muszą o czymś świadczyć
Edytowany przez Klery, 28 kwiecień 2016 - 06:53.
usunąłem link
Napisany 25 kwiecień 2016 - 08:15
wysokie oceny muszą o czymś świadczyć
tak swiadcza o tym ze zapłacili małolatom za lajkowanie strony i pisanie pozytywnych komentarzy .
Dobra firma nie potrzebuje komentarzy tymbardziej internetowych zmyslonych i moderowanych ,bo powiedzmy sobie szczerze ,ze negatywne usuwaja a defakto dziwne jest ze maja tyle pozytywnych co nie zmienia faktu ze to jeden wielki klocek ,ponieważ każdemu nie dogodzisz
Napisany 25 kwiecień 2016 - 09:44
Jak?? => Tak!!
Napisany 25 kwiecień 2016 - 09:51
przeciez widac ze to krypo reklama jakiegos badziewia