Witam. Panowie dołącze się do tematu. Mam 2 pytania, no 3.
-Czy te 3 przewody BCD łączymy razem i od nich też idziemy na czujnik światła wstecznego i z czujnika wracamy na F?? Czy te od tempomatu BCD to łączymy w tej drugiej kostce wypiętej ze skrzyni aut. okrągłej??
-Drugie pytanie jest odrobinkę skomplikowane- Połączyłem ze sterownika skrzyni ten pin37 od tempomatu do czujnika stopu, a nie zamontowałem czujnika sprzęgła i nie poprowadziłem do bezpieczników. Tempomat działa ale świeci mi po ok 10 min pracy auta check na desce rozdzielczej. Czy ten włącznik od sprzęgła jest konieczny?? Czy to jego zasługa że auto mi gaśnie jak wyżuce na luz przy ponad 100km/h??
-A 3 to czy ten pin ze sterownika co piszecie żeby zniknął komunikat Automatic Gearbox bodajże 23 o ile dobrze pamiętam to co z nim?? trzeba go zmostkować z innym?? Czy zmasować, podprowadzić mu stałego + czy jak??
Proszę o pomoc bo nie daje rady.
Po mimo świecącego Checka na desce, auto działa dobrze, no chyba że o to gaśnięcie przy większych prędkościach na luzie może chodzić.
Dziękuję z góry za pomoc.
Ps. Ome mam z 99r 2.5 V6
Witam na OKP

rozumiem ze jestes nowy ale just tu kilka tematow w ktorych znajdziesz odpowiedz, trzeba troche poszukac.
ale niech cie bedzie
AD1 do wstecznego bierzesz kable D i F i podpinasz pod czujnik to wyle,
okreglej kostki nie dotykasz interesuje cie kostka selektora tylko i wylacznie
AD2 czujnik sprzegla nie ma nic wspolnego ze swiecacym sie CHECK
mozesz go wogole nie podpinac , tylko wtedy po nacisnieciu sprzegla obr. silnika pojda w gore , wiec trzeba uwarzac.
AD3 jesli chodzi to masz odpowiedz kika postow powyzej. wicek podeslal sciagawke, lub poprostu kup mid od manual i tyle , albo zawsze mozna go przeprogramowac, moze ktorys z forumowiczow /klubowiczow ktory mieszka niedaleko ciebie ma OS czy techa to ci pomoze za jakiegos browara;)
jesli chodzi o gasniecie to nie ma to nic wspolnego ze przekladka wiec trzeba szykac przyczyny w osprzecie silnika . moze trzeba krokowiec wyczyscic albo sprawdzic czy TPS dziala poprawnie