...1.8turbo , które spokojnie objedzie 3.0v6
Jak sie wczesniej nie zagotuje

Napisany 20 czerwca 2011 - 15:12
...1.8turbo , które spokojnie objedzie 3.0v6
Napisany 20 czerwca 2011 - 15:16
Napisany 20 czerwca 2011 - 15:40
Napisany 20 czerwca 2011 - 19:09
Przy tym jest tak awaryjny że szkoda gadać. Chyba żaden użytkownik tego nie chwali.Trafica, Vivaro i podobne. Fajne auto, dopóki się nie zepsuję, a takich momentów jest mało.
Napisany 20 czerwca 2011 - 19:14
Napisany 20 czerwca 2011 - 19:23
Co do Vivaro to mam sluzbowego 1.9CDTi rakieta to to nie jest ale na trasie 150km/h non stop to wiecej jak 10l nie spali
Napisany 20 czerwca 2011 - 19:53
Napisany 20 czerwca 2011 - 22:37
To może Vivaro ma inne, lepsze części, ale nie wydaję mi się. Jeśli takie same, to albo macie wyjątkowo szczęśliwe egzemplarze, albo to co piszą inni to nie prawda. Co do t4 to nie spotkałem się jeszcze z negatywnymi opiniami co do tego auta, z T5 wiadomo, narzekają, dużo elektroniki.
Napisany 20 czerwca 2011 - 22:50
Napisany 20 czerwca 2011 - 22:57
Ale jeszcze sie nia nie chwaliles tutajja kupiłem Caterę
Napisany 20 czerwca 2011 - 22:58
Możesz wierzyć albo nie, ale mój rekord Vivaro to jest 6.49l / 100km w trasie, pusty z klimą
a tak normalnie to 2.5 w trasie zapakowany ok 7,5 miasto (zakorkowany Gdańsk) ok 8,5
![]()
Ja bym w tym aucie lepiej plastiki spasował bo to jest faktycznie
Napisany 20 czerwca 2011 - 23:41
Kolego Shen, mam juz dosc czytania twoich postow typu VW to VW tamto. Tak samo bylo w temacie o Oplu Insigni. Piszesz ze wolalbys Golfa GTI za ta kase, i ze jestes VW maniakiem. Skoro tak trzeba bylo kupic VW Golfa III i nie zatruwac nam tutaj forum. Pytanie w temacie jest na temat Vivaro a nie T4 czy T5. Dostosuj sie do regulaminu obowiazujacego na forum i odpowiadaj na temat!
P.S tak na marginesie przegladajac twoje posty dochodze do wniosku ze wiekszosc twoich opini jest od osob trzecich a nie z wlasnego doswiadczenia, mam racje?
Kolego Shen, mam juz dosc czytania twoich postow typu VW to VW tamto. Tak samo bylo w temacie o Oplu Insigni. Piszesz ze wolalbys Golfa GTI za ta kase, i ze jestes VW maniakiem. Skoro tak trzeba bylo kupic VW Golfa III i nie zatruwac nam tutaj forum. Pytanie w temacie jest na temat Vivaro a nie T4 czy T5. Dostosuj sie do regulaminu obowiazujacego na forum i odpowiadaj na temat!
P.S tak na marginesie przegladajac twoje posty dochodze do wniosku ze wiekszosc twoich opini jest od osob trzecich a nie z wlasnego doswiadczenia, mam racje?
Napisany 21 czerwca 2011 - 05:44
Jak sie wczesniej nie zagotuje
Napisany 21 czerwca 2011 - 07:30
....
Napisany 21 czerwca 2011 - 07:50
1. 5. Proponuje sprzedac Omege i za te pieniadze kupic niezajechany 1.8t z VW. Starczy kasy ? No wlasnie...
Napisany 21 czerwca 2011 - 08:16
Za dobrego B Fl pewnie by starczylo na jakiegos Paska B5 co najwyzej:p
Napisany 21 czerwca 2011 - 08:41
Napisany 21 czerwca 2011 - 08:48
i zapomniałeś dodać że droższeZa podobną kase można kupić 1.8t audi a4 rocznikowo oczywiście gorsze niż omcia. Napewno lepsze osiągi będzie miało , lepsze zawieszenie i układ kierowniczy i takiego chyba będe szukał.
Napisany 21 czerwca 2011 - 10:02
Skoro tak trzeba bylo kupic VW Golfa III i nie zatruwac nam tutaj forum.
Napisany 21 czerwca 2011 - 10:03
Nie pasek jest tam problemem, a pompa wodna, ktora potrafi sie rozkleich szybciej niz 90 tys km...znacznie szybciej....Kolega tez pisał o pasku że często trzeba zmieniać - co 90 000 km w omedze co 60 000 km. Opinie na moje bezpodstawne.
+ przeplywomierzeTo jest wg mnie najmniej awaryjny silnik razem z sinikiem 2.8 v 6 jaki stworzono w koncernie Vw. Na serwisie tylko czasem padają cewki zapłonowe.
Tylko, ze 80% uzywa go jak normalnego benzyniaka, a tego zadne turbo nie wytrzyma dlugo. Widzialem osobiscie jednego bez wirnika i drugiego ktory przy 150km/h traci 5l oleju na 1000km....Turbiny sa bardzo wytrzymałe - nie wymieniłem nigdy żadnej w 1.8t - są bez zmiennej geometrii.
Tylko kto kupuje turbo i jak je uzywa. Obserwuje jak ludzie tym jezdza i 1 osoba na 10 ochladza turbine po palowaniu.Każde auto można kupić zajechane , tylko róznica jest taka , że niektóre łatwiej naprawić. Na pewno łatwiej zdiagnozowac łatwiej 1.8t niż v6 z opla. To jest oczywiście tylko moja opinia.
Komfort A4 do Omegi? Ty naprawde jezdziles A4? Jezdzilem A4, A6 i A8 i jak nie jestem zwolennikiem Omeg to akurat komfort jazdy to moze A8 ma podobny.Komfortu octavi i omegi nie porównuje bo to inna klasa ale a4 można już porównać.
Dokladnie. Wyposazenie tez bedzie mialo to samo? Kupujac Omege wybrzydzasz, bo jest ich tyle. Kup A4 - jak zaczniesz grymasic, ze szpachla odchodzi to auto pojdzie. Mama w Polsce kupowala Omege, brat kupowal i sprzedawal Passata wiec wiem cos na ten temat.Za podobną kase można kupić 1.8t audi a4 rocznikowo oczywiście gorsze niż omcia.
Lepsze osiagi od czego? Jak czytam to co piszesz o zawieszeniu i ukladzie kierownicznym to sie naprawde zastanawiam czy Ty jezdziles autem o ktorym piszesz. Zawieszenie jest twarde i najczesciej do naprawy. Porownaj koszty...Napewno lepsze osiągi będzie miało , lepsze zawieszenie i układ kierowniczy
Mi omega pod pewnymi wzgledami nie odpowiadala, wiec zmienilem i jezdze czym innym. Nie wroce do Omegi, ale wg mnie ma ona swoje obiektywne zalety. Wiec moze nie obiecuj, tylko zmien i sie wypowiadaj wtedy.i takiego chyba będe szukał.
Takie jest moje zdania i już nie zamierzam sie spierać i chwalić 1.8 t. Po 2 latach eksploatacji omegi stwierdzam , że silniki v6 w oplu to porażka konstruktorów.