Oby się francuz sprawował. Szybkiego powrotu do Omegi życzę. Ja pół roku bez niej nie wytrzymałem 
Teraz mam 2x 2.5 TD i Vectre V6. Vectra w 20% nie jest tak komfortowa jak Omega, a napęd na przód dołuje...
Co do bezdroży, to dobre opony się kłaniają.
vectra w ogole w srodku jest jakas ciasnawa, chociaz twoj silnik jest godny jak do takiego auta
w omedze to ja mam dobre opony, tylko ze jak renowka jade do klienta gdzie droga w ogole plugu nie widziala (polna) to niestety, ale omega nie dojade, a drugie to za szkoda.
renowka 19 to ja snieg nie raz pchalem,
w 19 nie raz mi sie zdarzylo ze silnik sie w mrozach gotowal bo wszystkie wloty sniegiem zabite.
ogolnie celowalem w scenica rx4, ale sie dowiedzialem w wielu zrodlach, ze naped ma skopany i bardziej niz awaryjny.
zobaczymy jak bedzie.
jezeli scenic nie przekroczy mi 7 na 100 to bedzie taniej niz renowka 19 w gazie, ktora niezaleznie od stylu jazdy nie schodzi ponizej 13,5 plus PB na rozgrzanie.
z omega jeszcze nie jest do konca postanowione.
mozliwe ze ja zatrzymam,
zalezy czy bedzie kupiec na nia, bo za pol darmo nie oddam.
patrzac na ceny po allegro to nieciekawie sie to prezentuje.
komisy tez zbytnio nie chca omegi.
ogolnie zostawilbym ja zonie na dojazdy do pracy, ale zima sobie (nawet z tym silnikiem) nie poradzi.
jadac od siebie do zakopanego (750 km i 17 godzin jazdy non stop) nie czulem w ogole zmeczenia jazda i siedzeniem w aucie.
w scenicu juz widze, ze nie bedzie tak samo.
ale za ten pieniadz i z tym wyposazeniem nic lepszego bym nie dostal
jezeli bedzie tak samo malo awaryjny jak 19 to bede wiecej jak zadowolony,
ta 19 ktora mam to juz moja druga, ktora konczy zywot na zlomie,
pierwsza z 92 roku miala nakualane prawie milion kilometrow, praktycznie bez wiekszych awarii, z czego polowa w gazie, i to z silnikiem 1,4
szkoda ze juz takich aut nie produkuja, zwyklych, prostych, bez kompow i innych wynalazkow