[OB & OBFL] Wydech ze stali nierdzewnej - Omega 3.2
Napisany 10 października 2014 - 06:45
Napisany 10 października 2014 - 08:03
Z czego mi wiadomo to A10 nie wspominał żeby
urwało,no chyba że coś przeoczyłem.
Na hamowni jeszcze nie byłem, ale moim subiektywnym zdaniem dół się znacznie poprawił. O wiele szybciej wstaje od dołu, ale czy dało to 10-18 konióffff to nie wiem

Z tym, że ja do tego mam jeszcze powiększone kanały wydechowe w głowicy i spolerowane na gładko.
Jechał moim autem Z50 który ma manuala poskładanego na jednomasie i Z50 miał banana na twarzy. Jechał moim autem Immo, który też miał troszkę porobione i twierdził, że jego zdaniem mój Irmi lepiej się zbierał od granata (chociaż mnie się to wydaję małoprawdopodobne przy tym co Immo miał u siebie w aucie zrobione).
Jeżeli masz sam ciąć i spawać bez używania giętarki to od razu wywal te kolektory, bo tylko się narobisz a efekt nie będzie taki jakbyś chciał... cały myk polega na tym, że to ma być gładkie w środku
Napisany 10 października 2014 - 10:06

Adam10 zmierz 0-100 i pochwal sie wynikiem
Napisany 10 października 2014 - 10:14
Jak ogarnę popychacz to pojadę na hamownie
Podejrzewam że nie ważne ile Ci tam wyjdzie to ludzie i tak będą ten wynik kwestionować,twierdząc że aftomata nie da się poprawnie schamować
Napisany 10 października 2014 - 10:19
Podejrzewam że nie ważne ile Ci tam wyjdzie ludzie i tak będą ten wynik kwestionować,twierdząc że aftomata nie da się poprawnie schamować
zgadza się, bo zawsze błąd na automacie będzie większy niż na manualu, ale są hamownie które juz potrafią to w miarę wiarygodnie zrobić. 3 lata temu byłem żeby zobaczyć z ciekawości ile to ma w takim stanie w jakim wcześniej było. Wyszło 212 jak dobrze pamiętam. Dół wykresu to oczywiście były bzdury

Ja sobie zdaję z tego wszystkiego sprawę dlatego nawet się tym nie chwaliłem na forum i wynik też biorę z lekkim przymrużeniem oka

Napisany 10 października 2014 - 11:01
Czy nie lepiej jest sprawdzic co sie stalo z przyspieszeniem, przeciez o to chodzi. Chyba?

A przynajmniej w automacie gdzie tak jak mowicie ciezko jest zhamowac poprawnie
Ja przed zmiana wydechu i portingiem gniazd... zrobie kikla testow
np.
przy 20km/h kick down do np. 80km/h... zmierze przyspieszenie od 30km/h do 75km/h aby wyeliminowac bledy, zmiany biegow czas wduszenia pedalu gazu i tak dalej...
Zobaczymy co wyjdzie.
Napisany 10 października 2014 - 14:43
Napisany 10 października 2014 - 20:13
400euro to jak za darmo przy robocie jaka czeka już nawet przy samym wykręcaniu starych
Napisany 16 października 2014 - 14:19
Ale... uzyje tego do zrobienia formy na nastepny wydech... W koncu mam juz wszystko co mi jest potrzebne...
W wolnym czasie bede sobie dlubal troche ten wydech

Napisany 16 października 2014 - 15:07

Napisany 17 października 2014 - 21:54
Napisany 19 października 2014 - 10:25
Ten tez ma kolektory rurowe, i tez z nierdzewki

Napisany 19 października 2014 - 20:08

Napisany 23 stycznia 2015 - 19:39
Napisany 25 października 2015 - 18:39
Niestety wydech ktory kupilem gotowy, nie pasuje do omegi z kierownia po prawej stronie. Wydech koliduje z ukladem kierowniczym.
Silnik wyciagniety na zewnatrz, robie swoj wydech, a stray poloze sobie na polke.
Napisany 26 października 2015 - 14:02
Niestety wydech ktory kupilem gotowy, nie pasuje do omegi z kierownia po prawej stronie. Wydech koliduje z ukladem kierowniczym.
Silnik wyciagniety na zewnatrz, robie swoj wydech, a stray poloze sobie na polke.
Eeeee. Mieszkasz w uk?
Napisany 20 stycznia 2016 - 21:38
Eeeee. Mieszkasz w uk?
Eeeee. Mieszkasz w uk?
Tak mi sie wydaje Z kad takie zdziwienie?
Swoja, droga to... Silnik wywalony, porting glowicy prawie zakonczony... Wydech jeszcze nie jest zaczety poniewaz musialem z przodu wyciac troche rdzy (3 ostatnie miesiace)... Mianowicie wycilem belke po prawej i po lewej stronie (cala ale w kawalkach) poniewaz osiadlo na niej kilka wiader rdzy. Do tego dziurawe podszybie i wielie innych rdzawych rzeczy.