Czujnik deszczu
Napisany 09 listopada 2007 - 21:22
Czy ktoś ma doświadczenia, (dobre czy złe) z czujnikiem deszczu szyby przedniej?
Moja OMCIA posiada coś takiego ale to coś jest martwe a ja nie lubię wozić trupa. :bad:
Poradźcie proszę co można z tym zrobić i przede wszystkim za ile. Czy takie ustrojstwo można wymienić we własnym zakresie czy tylko w ASO ? :sad:
Napisany 09 listopada 2007 - 22:10
Moim zdaniem nie warto się w to bawić, szkoda pieniędzy.. miałem w poprzednim samochodzie coś takiego i lipa.. lekki deszcz wycieraczki szalały lało to nie działały i tak cały czas.. jedziesz nabijesz muche i już Ci jadą na maxa.. szkoda zachodu
Napisany 09 listopada 2007 - 23:11
witam.. Czujnik deszcze / automatyczne wycieraczki jest to jedyna rzecz która w zadnym samochodzie nie jest dopracowana do końca i działą tak jak potrzeba. Podobno najlepiej to wychodzi w audi..
Moim zdaniem nie warto się w to bawić, szkoda pieniędzy.. miałem w poprzednim samochodzie coś takiego i lipa.. lekki deszcz wycieraczki szalały lało to nie działały i tak cały czas.. jedziesz nabijesz muche i już Ci jadą na maxa.. szkoda zachodu
ja tego nie posiadam i nigdy sie tym nie bawilem ale wiele razy na ten temat rozmawialem z Drosetem i mowi ze w Omce jest to dopracowane perfekcyjnie

dziala jak trza :hehe:
Napisany 09 listopada 2007 - 23:18

Napisany 10 listopada 2007 - 01:12
ja tego nie posiadam i nigdy sie tym nie bawilem ale wiele razy na ten temat rozmawialem z Drosetem i mowi ze w Omce jest to dopracowane perfekcyjnie
dziala jak trza
Potwierdzam, czujnik działa naprawdę świetnie i warto to naprawić. Miałem okazję jeździć kilkoma markami z czujnikiem deszczu i muszę przyznać, że ten na pozór gadżet naprawdę udał się oplowi w 100%.
Napisany 10 listopada 2007 - 09:10
Napisany 10 listopada 2007 - 11:43
W niektórych markach to jest zwykły, niepotrzebny bajer, który np. tak jak w lagunie działa tragicznie. W omedze naprawdę działa jak trzeba oczywiście na deszczu. Przy każdym czujniku niezależnie od marki trzeba pamiętać o sytuacjach kiedy go nie należy używać bo grozi to porysowaniem szyby. Tyczy się to pogody kiedy nie pada deszcz czy śnieg a na jezdni zalega błoto pośniegowe z solą lub brudna woda z piachem. Wtedy trzeba pamiętać żeby przełącznik nie był w pozycji AUTO bo jak dostaniesz taką bryzą spod kół innego auta to szybę szybko porysujesz.
Napisany 10 listopada 2007 - 11:45
W omedze naprawdę działa jak trzeba oczywiście na deszczu
na sline tez dziala jak trza

Napisany 10 listopada 2007 - 11:49
na sline tez dziala jak trza
bylo testowane
hahaha... zgadza się

Napisany 10 listopada 2007 - 11:51
dzieki za wskazówki. Ja to wszystko znam ale czy wiesz może jak to zreanimować bo całość w moim autku jest tylko sam czujnik jakby nie "czuje" deszczu i w związku z tym "nie rabotajet" :bad:
Napisany 10 listopada 2007 - 12:00
Szkoda że nie jesteś z wawy to wtedy można by się spotkać i popodmieniać te elementy i w ten sposób sprawdzić co masz uszkodzone.
Napisany 10 listopada 2007 - 14:41
widze, ze piszesz o lagunie, a ja pisałem na podstawie Megane.. to chyba to samo badziewie.. poważnie koszmar to był.. ale ogólnie samochód bardzo dobry.. a ten silnik 2.0T 225KM bajka..
Napisany 10 listopada 2007 - 21:07
na 90% uszkodzony jest sam czujnik.I tu pytanie? czy coś takiego można gdzieś dostać poza siecią ASO GM np.gdzieś u kogoś kto rozbiera "angliki" wiem ,że coś gdzieś takiego się dzieje może masz taką wiedzę. U mnie w "Pyrlandii" już sprawdzałem i nici

Napisany 10 listopada 2007 - 21:18
na allegro nick mariuszborowka
mozesz trochę bliżej Może wrzuć jakiego linka ? :razz:
Napisany 10 listopada 2007 - 21:42
zobaczymy.
[pozdrówka)
Napisany 11 listopada 2007 - 12:37
Napisany 11 listopada 2007 - 20:40
ja własnie też chchciałbym się tym cieszyć i szukam czujnika do mojego użądzenia a nie zadowolonych uzytkowników. :tere-fere:
Napisany 11 listopada 2007 - 22:52