Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

omega B'FL 2002r. design edition

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
57 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   leo106

leo106
  • 43 postów

Napisany 25 stycznia 2014 - 14:09

Witam Was , w przyszłym tygodniu przyjeżdża do mnie z niemiec nowy nabytek jakim jest omega B'FL z 2002 roku w wersji DESIGN EDITION ... (cholerna okazja) :)
pytanko moje taki czy orientujecie się co oznacza hasło "DESIGN EDITION" tzn. wiadomo że bogatsza wersja wyposażenia ale co też tam może być ... :confused:

Dzięki z góry :)

#2 OFFLINE   machony79

machony79

przygoda z Omegą trwała 8.5 roku

• 4 668 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 25 stycznia 2014 - 14:11

pytanko moje taki czy orientujecie się co oznacza hasło "DESIGN EDITION" tzn. wiadomo że bogatsza wersja wyposażenia ale co też tam może być ...

m.in.brzydko zielona tapicerka skórzana z zieloną kierownicą
Jak podasz nam VIN to powiemy co ma na pokładzie.

#3 OFFLINE   suchy999

suchy999
  • 7 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 25 stycznia 2014 - 14:39

ja mam desing edition, fakt zielona tapicerka na foto mnie zniechęcała, ale na żywo już wygląda całkiem inaczej i mi osobiście sie podoba. kierownica dwu kolorowa, dół i góra zielona, boki czarne. Na PW wysłałem Ci link i tam mozesz zobaczyć jak wygląda zielona tapicerka

#4 OFFLINE   leo106

leo106
  • 43 postów

Napisany 25 stycznia 2014 - 15:04

z tego co zauważyłem z paru fotek co dostałem to posiada właśnie te skóry wentylowane , przednią szybę "fiolet" atermiczną, radio Siemens NCDC 2015 czyli domniemywam że z navigacją ... ,tylne parksensory,xenony, - więcej nie zauważyłem ... - aha jeszcze przedni grill w kolorze nadwozia . Ciekawi mnie co jeszcze tam znajdę ;)
Mam nadzieję że będzie w lepszej kondycji od mojej B którą sprzedałem praktycznie od ręki (była tak doinwestowana że szok :( ).

Dzięki suchy999 za fotki , faktycznie skóra ta sama ;) - miałeś lewą stronę malowaną ??? (brak emblematu modelu) :)

machonu79 - niestety numer vin uzyskam po przyjeździe omy więc wtedy nie będe potrzebował już pomocy bo sam zobacze co posiadam :)

#5 OFFLINE   Radzio CT

Radzio CT
  • 70 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 25 stycznia 2014 - 17:37

W Designe masz jeszcze inny odcien "drewna", alusy dedykowane tylko dla tej wersji i elektrycznie domykane lusterka,chociaz nie jestem pewien czy to ostatnie nie wystepuje tez w innych wersjach :p

#6 OFFLINE   misiek12

misiek12

Omka BFL :)

• 588 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 25 stycznia 2014 - 17:47

W Designe masz jeszcze inny odcien "drewna", alusy dedykowane tylko dla tej wersji i elektrycznie domykane lusterka,chociaz nie jestem pewien czy to ostatnie nie wystepuje tez w innych wersjach :p

Chyba raczej występowały mój brat ma 02r nie design edition i też mu się składają elektrycznie.

#7 OFFLINE   leo106

leo106
  • 43 postów

Napisany 25 stycznia 2014 - 19:52

Co do drewna to faktycznie jest ciemniejsze jakieś takie a co do felg to nie wiem bo co prawda jest jakiś inny wzór ale osobiście mnie nie powala i sprzedam je od razu z moją omą a te moje zostawiam do tej nowej :)
Powiadacie lusterka - to jest fajne uważam -bezpieczne przede wszystkim .
A co z podgrzewaniem tylnej kanapy-występuje ? - oraz co rozumieć pod pojęciem wentylowane fotele czy tylko dlatego że są dziurki w skórze czy leci tam jakieś powietrze ... ??? :dziura:

#8 OFFLINE   machony79

machony79

przygoda z Omegą trwała 8.5 roku

• 4 668 postów
  • Województwo: śląskie
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 25 stycznia 2014 - 19:56

co rozumieć pod pojęciem wentylowane fotele czy tylko dlatego że są dziurki w skórze czy leci tam jakieś powietrze ... ?

chodzi tylko o skóre perforowaną.Jak juz pisałem wcześniej,daj VIN to zdekodujemy i bedziesz wiedział wszystko na temat wyposazenia.

#9 OFFLINE   leo106

leo106
  • 43 postów

Napisany 25 stycznia 2014 - 20:27

chodzi tylko o skóre perforowaną.Jak juz pisałem wcześniej,daj VIN to zdekodujemy i bedziesz wiedział wszystko na temat wyposazenia.

Tak jak pisałem wcześniej numer vin uzyskam dopiero w momencie gdy przyjedzie omega na plac :)

#10 OFFLINE   RiBiT

RiBiT
  • 181 postów

Napisany 25 stycznia 2014 - 21:29

mi osobiscie podobaja sie w design edition tylko felg, reszta na + w execiutive (wyposazenia moga miec te same tylko ta zielona skora ... fuj). pamiec foteli wyklucza skladanie. skladanie w omedze to byla opcja za doplata.

#11 OFFLINE   leo106

leo106
  • 43 postów

Napisany 25 stycznia 2014 - 21:53

mi osobiscie podobaja sie w design edition tylko felg, reszta na + w execiutive (wyposazenia moga miec te same tylko ta zielona skora ... fuj). pamiec foteli wyklucza skladanie. skladanie w omedze to byla opcja za doplata.

Dla mnie fuj to jest mieć niby duży motor a za sobą bojler ale to już tak trochę poza tematem :)
Sprawa gustu ... - kupuję ją za 4 tyś. zł. od pierwszego właściciela i to od niemca a nie polskiego,tureckiego czy też ruskiego niemca :) - więc myślę że nie na miejscu było by "wymyślać" :)

#12 OFFLINE   Iwan

Iwan

Design Edition

• 147 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 25 stycznia 2014 - 22:55

m.in.brzydko zielona tapicerka skórzana z zieloną kierownicą
Jak podasz nam VIN to powiemy co ma na pokładzie.

Jeśli już to ciemno zielona. Twoje chromowane klamki też nie musza się wszystkim podobać. Mi się wersja Design Edition podoba i cieszę się, że udało mi się taką kupić - polecam gorąco - jest tych wersji bardzo mało ;)

#13 OFFLINE   kipek21

kipek21
  • 63 postów

Napisany 25 stycznia 2014 - 23:32

Miałem taką na części, jak juz kolega napisał, zielona skóra z zieloną kierownicą i mieszkiem na ręczny, ncdc 2015, bose(nie wiem czy akurat każda Design edition miała bose, ale moja tak), solar i grill w kolorze nadwozia (w normalnym te 'żeberka' sa czarne, tutaj w kolorze auta) .
Chyba o niczym nie zapomniałem :)
Pozdro.

#14 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 26 stycznia 2014 - 10:45

design edition to:
drewno "plastikowy mahoń"
Navi z kolorowym ekranem
inne felgi
zielona perforowana skóra
ograniczone kolory nadwozia (Uralgrün, Jadegrün, Mitternachtschwarz, Starsilber)
szyba solar
xenony
nic nie ma o lusterkach, parkpilocie, tylnej kanapie - wszystko to było w opcji

lakierowany grill ponoć był w 4 - cylindrówkach do RM 2002, ale ja takiego cuda nie widziałem nigdy

#15 OFFLINE   DESUS

DESUS
  • 15 postów

Napisany 26 stycznia 2014 - 12:01

Ja Mam w Designie właśnie Parkpilota , Lusterka co do Grila nie wiem bo był trochę potrzaskany jak kupiłem. A no i kółek też nie dokupiłem ale szkoda że nie wiedziałęm ze to jakiś "unikat" bo mi się podobały.. Co do Tylnej Kanapy Niestety nie jest grzana a szkoda.

Kolor Skór jest inny ale nie jest wcale taki obrzydliwy ;)

#16 OFFLINE   leo106

leo106
  • 43 postów

Napisany 26 stycznia 2014 - 14:58

dzięki panowie za wyczerpujące ifo na temat tej wersji "omy" .
Tak jak pisałem wcześniej mam jedynie 5 fotek na których zauważyłem że:
-grill jest w kolorze budy
-skóra jak i kiera jest faktycznie ciemnozielona
-przednia szyba to solar
-tylny zderzak posiada parksensory
-felgi choć alu ale przebrzydkie więc pójdą do żyda
-radio NCDC 2015 więc możliwe że z kolor navi
-drzewo czy też plastik zwał jak zwał koloru ciemnego brązu
-kolor budy to silver
-xenony

Reszty nie zauważywszy np. zamykanych luster czy też podgrzewanej tylnej kanapy .

aaaaa i dowiedziałem się że silnik to Beemka czyli zapewne 2,5 i 6 cylindrów a nie tak jak mój przedmówca pisał 4 cylindry :) - ale dowiem się już za parę dni jak dojedzie do mnie :)

oto parę fotek :)

http://zapodaj.net/6...07e2e2.jpg.html
http://zapodaj.net/a...4872b7.jpg.html
http://zapodaj.net/3...888ba6.jpg.html
http://zapodaj.net/c...015656.jpg.html
http://zapodaj.net/6...7578db.jpg.html

#17 OFFLINE   pawswi30

pawswi30
  • 84 postów
  • Województwo: lubelskie

Napisany 26 stycznia 2014 - 16:18

Felgi to kwestia gustu, mi się akurat podobają :), dziwne że 3 czujniki tylko z tyłu, jak przyjedzie do Ciebie to koniecznie zrób wincyj fotek :)

#18 OFFLINE   leo106

leo106
  • 43 postów

Napisany 26 stycznia 2014 - 16:32

Felgi to kwestia gustu, mi się akurat podobają :), dziwne że 3 czujniki tylko z tyłu, jak przyjedzie do Ciebie to koniecznie zrób wincyj fotek :)

letko że zrobię ;) - co do felg to nie wchodzą w grę - nie są mojego gustu , mam oryginały 17" i uważam że są najlepsze jakie kiedykolwiek mogli zrobić pod ten model opla :).
Co do sensorów w zderzaku to też mnie dziwi dlaczego tylko 3 są a nie tak jak wszyscy 4 - może po prostu samoruba ... ;) - byle będzie działało :)

#19 OFFLINE   Radzio CT

Radzio CT
  • 70 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 26 stycznia 2014 - 18:12

Te felgi na zdjęciach nie są od Design'a,takowe 17-stki winny być :p
http://www.autostorm...ellpalette.html

#20 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie

Napisany 26 stycznia 2014 - 19:14

te czujniki z tyłu to samoróba, trochę lipna - wersja oszczędnościowa z trzema czujnikami. żeby przejść na 4-czujnikową trzeba by zaślepić środkową dziurę...