Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

[OB & OBFL] Regeneracja Pompy VP44 Gazmot Żychlin opinie

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
30 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   bsje27

bsje27

3.0dti hybryda

• 1 015 postów
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 06 stycznia 2014 - 19:07

w kazdym z przypadkow gdy pompa wymaga naprawy, czyli uszkodzeniu ulega słynny rezystor w sterowniku ten kto zdecydował się na naprawę samego tranzystorka wkrótce cieszył się sprawnym autem i 2tysiakami w kieszeni:)
lecz kwestia czasu i ponownie silnik nie odpala, wiec ponowna naprawa sterownika-rezystorka i zakładam sterownik lecz zero, sterownik przegrzany i w kosz,
wtedy albo uzywana pompa albo naprawa całej pompy
pisze z własnego doświadczenia że uszkodzenie sterownika najczesciej wynika z problemami mechanizmu pompy i kompleksowa naprawa daje gwarancje
choć zdarza się awaria samej instalacji elektrycznej-lecz rzadko

czyli mamy 2x naprawa sterownika 2x300zł+ 2x mechanik
ale i tak za jakiś czas bedzie czekać nas pełna regeneracja pompy, czyli złudnie gdy chcemy oszczedzić przepłacamy
nasz stres i nerwy bezcenne ;)

#22 OFFLINE   kurczak

kurczak
  • 54 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 07 stycznia 2014 - 01:22

Jesli chodzi o regeneracje to polecam http://wachowiak.pl/. Jako jedyni przedstawili mi konkretna oferte a nie jak inni ze 2300zl i pompa zrobiona.Najlepiej jechac calym autem albo jak juz jest kaput dostarczyc.Wszystko spradza co moze nie domagac a i pompe na stole pobierniczym sprawdza,Raczej nie należa do zbyt tanich ale w moim przypadku bylo tak, pompa byla w stanie agonalnym...nie nadawala sie juz do regeneracji(nieoplacalne to bylo) wlozyli mi swoja po regeneracji.Caly interes kosztował mnie 3400zl z robocizna i 10h czekania na auto.Niewiem czy przeplacilem ale jestem zadowolony z ich uslug

#23 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 07 stycznia 2014 - 07:23

Jesli chodzi o regeneracje to polecam http://wachowiak.pl/. Jako jedyni przedstawili mi konkretna oferte a nie jak inni ze 2300zl i pompa zrobiona.Najlepiej jechac calym autem albo jak juz jest kaput dostarczyc.Wszystko spradza co moze nie domagac a i pompe na stole pobierniczym sprawdza,Raczej nie należa do zbyt tanich ale w moim przypadku bylo tak, pompa byla w stanie agonalnym...nie nadawala sie juz do regeneracji(nieoplacalne to bylo) wlozyli mi swoja po regeneracji.Caly interes kosztował mnie 3400zl z robocizna i 10h czekania na auto.Niewiem czy przeplacilem ale jestem zadowolony z ich uslug

Przeplaciles i to dużo

#24 OFFLINE   bsje27

bsje27

3.0dti hybryda

• 1 015 postów
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 07 stycznia 2014 - 08:22

w lublinie robili pompę, wymienili wszystko, został tylko stary korpus, koszt 2800zł

#25 OFFLINE   kurczak

kurczak
  • 54 postów

Napisany 09 stycznia 2014 - 00:09

do beast
A za robote tez trzeba policzyc,wyjecie starej i sprawdzenie jej(niestety nie na dawala sie do niczego),oczywiscie wymiana filtra paliwa,2 swiec żarowych i zamontowanie świezej pompy.za sama pompe 2700 zaplacilem+ okolo 170zł za świece i filtr paliwa.Zostaje około 600zł za robocizne. Niestety to jest autoryzowany serwis boscha i ceny są wyższe niż u zwyklego mechanika który za sam demontaż i montaż pompy ze 300zl by wział, więc wydaje sie mi ze nie przeplacilem az tak dużo.Najważniejsze ze auto smiga

#26 OFFLINE   robert3012

robert3012
  • 2 349 postów

Napisany 09 stycznia 2014 - 07:33

Niestety to jest autoryzowany serwis boscha i ceny są wyższe niż u zwyklego mechanika który za sam demontaż i montaż pompy ze 300zl by wział,

U zwykłego, tylko zaznaczam kumatego mechanika (co prawda w 2,5 TD i nie wiem jaka jest różnica między 2,0) trzeba w Łodzi zapłacić 500 za samą robociznę przy pompie czyli demontaż, montaż, ustawienie.
Co do firmy podanej w tytule, słyszałem już kilka bardzo niepozytywnych opinii.
Osobiście mogę polecić pompiarza z Łodzi z centralnej. Robił mi 2 pompy i co do roboty jestem bardzo zadowolony.

#27 OFFLINE   opelman

opelman
  • 2 postów

Napisany 02 marca 2014 - 20:19

Sam korzystałem z tej opcji door door jestem bardzo zadowolony co prawda do mnie mieli 120 km bardzo uprzejmie odebrali auto z pod domu , po kilku dnach odwieźli naprawione , umyte z fakturą i gwarancją . Przed zapłatą zgodzili się bym wykonał jazdę próbną wszystko śmiga jak należy . W sumie zapłacić bym musiał wszędzie i jeszcze miał kupę dodatkowych obowiązków -mechanik - wysyłka - mechanik a jak by coś nie działało to jeden na drugiego by psioczył. Myślę że z tym Gazmotem nie jest tak źle jak piszą .Ludzie bardzo kulturalni na zdjęciach w necie też wygląda nie źle a skoro prężnie prosperują muszą mieć sporo pracy i zadowolonych klientów . Ja dołączam do ich grona i rewanżuję się pozytywnym komentarzem.

#28 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 02 marca 2014 - 22:51

Sam korzystałem z tej opcji door door jestem bardzo zadowolony co prawda do mnie mieli 120 km bardzo uprzejmie odebrali auto z pod domu , po kilku dnach odwieźli naprawione , umyte z fakturą i gwarancją . Przed zapłatą zgodzili się bym wykonał jazdę prĂłbną wszystko śmiga jak należy . W sumie zapłacić bym musiał wszędzie i jeszcze miał kupę dodatkowych obowiązkĂłw -mechanik - wysyłka - mechanik a jak by coś nie działało to jeden na drugiego by psioczył. Myślę że z tym Gazmotem nie jest tak źle jak piszą .Ludzie bardzo kulturalni na zdjęciach w necie też wygląda nie źle a skoro prężnie prosperują muszą mieć sporo pracy i zadowolonych klientĂłw . Ja dołączam do ich grona i rewanżuję się pozytywnym komentarzem.

Taaaa 1 post i wlasnie pochwalny dla przekrętĂłw. Ps moga mnie pozwac mam faktury na ich pseudo regeneracje i opinie rzeczoznawcy. Koles wydymal kupe osob. Szkoda ze nie zrobili pozwu zbiorowego.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

#29 OFFLINE   opelman

opelman
  • 2 postów

Napisany 01 kwietnia 2014 - 21:52

kolego Beast wyrażaj proszę swoją opinie ale nie podważaj mojej ja jestem zadowolony są całkiem nie daleko mnie i w okolicy wszyscy o nich mówią dobrze. Sam widzę reklamujesz ten Lublin być może masz w tym jakiś interes lub jesteś super mega zadowolony z ich usług masz do tego pełne prawo - uważj też co piszesz bo to świadczy o Twojej kulturze i wychowaniu

#30 OFFLINE   darooo

darooo
  • 74 postów

Napisany 09 maja 2014 - 15:01

zastanawiam się nad diesel technika czy robić u nich .pompiarz w moim mieście chcę 1500 za wymianę tloczka i uszczelnienie a jego kolega mechanik demontaż i montaż pompy 400zł .niby 1 rok gwarancji

#31 OFFLINE   Grzegonz

Grzegonz

2.5td

• 447 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie

Napisany 10 maja 2014 - 20:52

Zadzwoń, powiedz co jest nie tak to Ci określą cenę, ja jak byłem u nich to wszystko mi typek wytłumaczył co za ile a nie "trzeba rozkręcić i się zobaczy".