Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Własny tuning i inne zmiany

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
541 odpowiedzi na ten temat

#101 OFFLINE   Sergio

Sergio

Precz z Komuną

• 556 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.6i 24v C36GET Lotus Omega

Napisany 01 listopada 2013 - 21:49

Czy ktoś hejtuje, jak chce zrobić coś ładnego ?

Ale problem w tym ,że na tym forum (raczej)nic nie bedzie ładne, oprócz ori dedykowanego do omegi:szpital:

#102 OFFLINE   Ulter

Ulter

FIOLETOWA LADY loading...

• 1 935 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 02 listopada 2013 - 00:21

Czy ktoś hejtuje, jak chce zrobić coś ładnego ? Chyba nie. Jak na razie, mamy napływ laminatów, gejlooków i innej wioski.

Co jest ze wsi w tuningu tej omegi .....???? Bo nie ma gadzetów z emblematu "STZ" czy "I"????
CZASEM NIEWIDOCZNY ALE ZAWSZE OBECNY.. :D
782-214-578
884-777-999
Dodany obrazek

#103 OFFLINE   Rafke

Rafke

Pastor & szperacz fantów

• 2 588 postów
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 02 listopada 2013 - 02:51

wychodzi na to że omega ma być wyłącznie seryjnym autem na polskich drogach, a kazdym kto bedzie chciał ją "zmodzić" jakokolwiek aby dać jej "2 zycie" jest pomylony ??
ehhh to po co taki dział jest na tym forum.

ja tu niektórych zachowanie zaczynam powoli odbierać jako teoria "psa ogrodnika", sami nic nie robia ale innych krytykuja zeby tak nie robili...

jedno wyglada gorzej a jedno lepiej.
komus sie podoba to innemu to...
dobrze ze w ogole coś jest dostepnego do omeg z laminatu, bo gadacie na te laminaty ze strach juz o tym nawet mówić :D jak by było wiecej dostepnosci na rynku irmiego i stz to mozna by było marudzić ze skandal myslec o laminatach/zamiennikach...

ciekawe czy jak coś sie zesra w omedze to lecita do ASO po ORI część z logo GM ??

bo zamiennikom mówimy stanowczo nie ? ;)

#104 OFFLINE   Alley

Alley

wolny folwark

• 3 241 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 02 listopada 2013 - 07:59

wychodzi na to że omega ma być wyłącznie seryjnym autem na polskich drogach, a kazdym kto bedzie chciał ją "zmodzić" jakokolwiek aby dać jej "2 zycie" jest pomylony ??
ehhh to po co taki dział jest na tym forum.

ja tu niektĂłrych zachowanie zaczynam powoli odbierać jako teoria "psa ogrodnika", sami nic nie robia ale innych krytykuja zeby tak nie robili...

jedno wyglada gorzej a jedno lepiej.
komus sie podoba to innemu to...
dobrze ze w ogole coś jest dostepnego do omeg z laminatu, bo gadacie na te laminaty ze strach juz o tym nawet mĂłwić :D jak by było wiecej dostepnosci na rynku irmiego i stz to mozna by było marudzić ze skandal myslec o laminatach/zamiennikach...

ciekawe czy jak coś sie zesra w omedze to lecita do ASO po ORI część z logo GM ??

bo zamiennikom mĂłwimy stanowczo nie ? ;)

Oczywiscie, ze po ORYGINAL TOPRANA!!! :lol:

Jak to dobrze czasem cos bardzo madrego przeczytac. Kazdy wlasciciel omegi ma prawo zrobic co z nia chce i w jaki sposob chce. Brak i lub stz na rynku przejawia sie takimi laminatami, ktore sa fe fe fe i w ogole. Kazdy robi tak jak mu sie podoba, a o gustach sie nie dyskutuje.

Wysyłane z mojego HTC Dream za pomocą Tapatalk 2

#105 OFFLINE   Szopen

Szopen

Zagazować cały świat !

• 451 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 02 listopada 2013 - 08:18

Kazdy robi tak jak mu sie podoba, a o gustach sie nie dyskutuje.

Forum chyba umożliwia możliwość wygłoszenia swojej opinii ? Ale jak ktoś liczył tylko na pozytywne opinie ... to chyba powinien założyć własne kółko adoracji :szpital:

Ale problem w tym ,że na tym forum (raczej)nic nie bedzie ładne, oprócz ori dedykowanego do omegi

Bez przesady, nie ma co skakać ze skrajności w skrajność ...

#106 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 02 listopada 2013 - 08:51

kazdy ma swoje gusta, mi sie podoba seria, czy to gola, czy I, lub STZ.
nie podobaja mi sie wszelkie zderzaki z grilem w stylu audi i inne wynalazki, mniej lub bardziej brzydkie.

omega stala sie tanim dupowozem, z mocnymi silnikami i nie chcialbym zeby poszla w slady calibry, ktora w orginale jest coraz trudniej znalezc.

po za tym omega nie jest autem, ktore ladnie wyglada z wielkimi zderzakami, spojlerami itp.
i tak samo stara "S" klasa (W140) nie bedzie z takimi elementami, autem, ktorym inni beda sie zachwycac.

a tak na marginesie, jezeli cos jest kiczem to trzeba to pietnowac i tyle ;)
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#107 OFFLINE   Alley

Alley

wolny folwark

• 3 241 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 02 listopada 2013 - 08:57

Forum chyba umożliwia możliwość wygłoszenia swojej opinii ? Ale jak ktoś liczył tylko na pozytywne opinie ... to chyba powinien założyć własne kółko adoracji

Owszem, ale nie hejtów typu "ALE WT!".

#108 OFFLINE   BiluMV6

BiluMV6
  • 127 postów

Napisany 02 listopada 2013 - 09:35

A ma ktos orginalne irmiego na sprzedanie bo kupilem juz z dokladkami ale nie podobaja mi ie i chce to zmienic...

A przedni od Bfl irmiego ten laminat od waski-11 pasuje do B ?

#109 OFFLINE   ontour23

ontour23
  • 252 postów
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 02 listopada 2013 - 09:46

Omega czasami jest tak droga w utrzymaniu, ze utrzymanie jej w idealym stanie to mega wysiłek he he wiem to po sobie bo jesli traci sie 500 zł na paliwo miesiecznie plus jakies tam graciki to póżniej tak jest hehe '' dobrze ze mam ogi pakiet'':D:D:D:D:D
Pan Karetka

#110 OFFLINE   ZAHIR666

ZAHIR666

3.0 w Złomedze i Calibrze

• 1 550 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 02 listopada 2013 - 10:08

kazdy ma swoje gusta, mi sie podoba seria, czy to gola, czy I, lub STZ.
nie podobaja mi sie wszelkie zderzaki z grilem w stylu audi i inne wynalazki, mniej lub bardziej brzydkie.

omega stala sie tanim dupowozem, z mocnymi silnikami i nie chcialbym zeby poszla w slady calibry, ktora w orginale jest coraz trudniej znalezc.

po za tym omega nie jest autem, ktore ladnie wyglada z wielkimi zderzakami, spojlerami itp.
i tak samo stara "S" klasa (W140) nie bedzie z takimi elementami, autem, ktorym inni beda sie zachwycac.

Masz w sumie rację poza zdaniem o Calibrze.
Tak naprawdę coraz ciężej jest znaleźć zwieśniaczoną Calibrę i to jest dość szybko postępujący trend. Gdyż świadomość społeczeństwa rośnie a czarne owce zawsze się znajdą żeby "uatrakcyjnić" swoje auto ;)

#111 OFFLINE   BiluMV6

BiluMV6
  • 127 postów

Napisany 02 listopada 2013 - 10:21

Ja chce zalozyc Irmiego bo mam jakies wies tanczy i spiewa :) i myslalem ze tamte to sa takie same ...

#112 OFFLINE   Kamileczek

Kamileczek

Kup opla ruda jest gratis

• 602 postów

Napisany 02 listopada 2013 - 11:40

Zrób tak by Tobie się podobało :) na forum są zdjęcia aut klubowych, zobacz może coś Ci się spodoba ;) jeśli nie to czekamy na zdjęcia czegoś nowatorskiego ;)

#113 OFFLINE   BiluMV6

BiluMV6
  • 127 postów

Napisany 02 listopada 2013 - 11:54

Wstawie wam zaraz zdjecie mojej omy przod tylko niezbyt mi pasuje bo wyglada jak BATMOBIL :p

Oto i ona co o tym sadzicie ?

#114 OFFLINE   666jack

666jack

Yamaha FZS 600 FAZER

• 141 postów

Napisany 02 listopada 2013 - 12:27

z tym pseudo tuningiem irmscher i całą resztą klepanych podobnie laminatów jest jak z BMW więcej jest M-POWER w polce jak bawarczycy w ogóle wypuścili na rynek. Ja najbardziej cenie inwencje twórczą, własny pomysł i wykonanie, bo nie wiem czym się podniecać idąc do sklepu kupując to co jest na półce, pomalować i założyć, to też leci wiochą. Pewnie kompleksowo przeprowadzony tuning, tutaj na forum, to ma kilka aut a reszta to jakieś tam wybujałe marzenie o stworzeniu czegoś co miało wyglądać zajefajnie a wyszło jak zawsze, przyznać się bez bicia ile razy każdy z nas chciał aby jego auto wyglądało niepowtarzalnie a potem się okazało, że zamontowany dodatek robi z naszego auta babola??

#115 OFFLINE   Rafke

Rafke

Pastor & szperacz fantów

• 2 588 postów
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 02 listopada 2013 - 12:55

jak miałem omege B chciałem montować te same zderzaki co były tu poruszone na wzór irmiego..
po jakimś czasie badania tematu, ktoś z Wawy na tym latał, i trzeba było to rzeźbić żeby nie odstawało na błotnikach...
kwestia allegrowych zderzaków wg mnie lepiej olać, wbij się do klubu i bedziesz widział dostęp do ciutkę lepszego asortymentu - ze sprawdzonego źródła ;)

#116 OFFLINE   BiluMV6

BiluMV6
  • 127 postów

Napisany 02 listopada 2013 - 13:11

Mam zamiar dolaczyc do klubu . Lubie grzebac w autach wizualnie bo na mechanice niezbyt sie znam a wizualka to kazdy potrafi ... I wlasnie chce sie wizualka narazie zajac a na wiosne mam zamiar zalozyc kolektory rurowe i puszke na pajaki moze troszke niutków doleci :)

#117 OFFLINE   ILKU

ILKU
  • 352 postów

Napisany 02 listopada 2013 - 13:19

Jak dla mnie tragedia :masakra:

#118 OFFLINE   lucas

lucas
  • 387 postów

Napisany 02 listopada 2013 - 13:21

Już gdzieś ją widziałem ;) kupiłeś auto w łodzi?

#119 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 02 listopada 2013 - 13:29

Bilu nie idź ta drogą.

I zrób coś z tymi zdjęciami, bo mi się na 24" nie mieszczą :masakra:

#120 OFFLINE   Phantom