Własny tuning i inne zmiany
Napisany 28 listopada 2013 - 23:30

Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno
" Nie możesz być pewien swej racji, jeśli o argumentach swoich oponentów nie będziesz wiedział więcej od nich samych "
Auto Serwis KrakówOpel Saab
515 018 365
Napisany 28 listopada 2013 - 23:43

Napisany 30 listopada 2013 - 11:26
Napisany 30 listopada 2013 - 12:20
To Michała cyferkowegoTo już lepiej to zakupić : http://tablica.pl/of...html#52890259f7

Napisany 30 listopada 2013 - 14:35

Napisany 01 grudnia 2013 - 12:22

Napisany 01 grudnia 2013 - 12:34
poszukuje sklepow tuningowych w ktorych moge dostac czesci do omegi b typu zderzaki nakladki na progi itp. pozdrawiam lukasz
Napisany 01 grudnia 2013 - 12:42
witam koledzy
poszukuje sklepow tuningowych w ktorych moge dostac czesci do omegi b typu zderzaki nakladki na progi itp. pozdrawiam lukasz
Allegro ew. dział kupię u nas na forum, polecam tematy Irmscher i Steinmetz

Napisany 01 grudnia 2013 - 12:46
ale że szukasz oryginałów czy laminatu na wzór oryginałów z pod znaki "I" lub "STZ"witam koledzy
Jak laminatu to zajrzyj do naszej giełdy --> http://forum.omegakl...ead.php?t=83378
Jak szukasz czegoś bardziej "egzotycznego"

Napisany 02 grudnia 2013 - 21:00
Trudno jest wymontować lampy z przodu (dodam że mam ksenony) , jest to trudne i nie ma co przy demontażu rozwalić? bo mam do tego talent

kto zajmuje się z klubu takim zabiegiem? jaką mogę mieć gwarancję że po odklejeniu klosza i ponowne sklejenie po malowaniu nie da mi efektu parowania lampy czy coś w tym stylu? :confused: no i ile to kosztuje?

Napisany 02 grudnia 2013 - 21:07
Napisany 02 grudnia 2013 - 21:10

Napisany 02 grudnia 2013 - 21:11
Lampy to trudny temat.
Może nie trudny, ale wymagający czasu i staranności

rudno jest wymontować lampy z przodu
bardzo łatwo. 10min roboty

Napisany 02 grudnia 2013 - 21:11
Uderz do beasta. Bedziesz miał to profi zrobione samemu można zbabrać. Lampy to trudny temat.
Uwierz mi, że nawet bym nie śmiał tego sam robić

Chodzi mi o to że gdy się rozklei tą lampę to czy nie straci szczelności czyli jak to mówią IP

co z tego że będzie ekstra wyglądać jak zaparuje za 2 tygodnie

chodzi o to czy jest pewność że będzie ok i czy sam poradzę sobie z demontażem tych lamp... trudne to do wykonania?
i co myślicie o takim zabiegu???? warte świeczki?

a śmiem mówić że lampy mam w idealnym stanie tyle że jeden uchwyt urwany... tak to nie porysowane ani nic, nie zaszły żadnym kamieniem czy innym szajstwem...
Napisany 02 grudnia 2013 - 21:13
Chodzi mi o to że gdy się rozklei tą lampę to czy nie straci szczelności czyli jak to mówią IP
co z tego że będzie ekstra wyglądać jak zaparuje za 2 tygodnie
nie będzie nic parować
Napisany 02 grudnia 2013 - 21:14
Nie takie trudnetrudne to do wykonania?
To raczej trudno zagwarantować, ale przy odrobinie staranności prawie pewne.czy jest pewność że będzie ok
Napisany 02 grudnia 2013 - 21:17
Mam pytanie odnośnie lamp przednich...
Trudno jest wymontować lampy z przodu (dodam że mam ksenony) , jest to trudne i nie ma co przy demontażu rozwalić? bo mam do tego talentpytam bo myślę sobie o czarnych środkach... i regeneracji bo mam jeden uchwyt urwany przez własną nieuwagę gdy zamykałem maskę...
W przypadku omy B:
Odkręcasz 2 śruby od góry i jedną pod spodem do której masz dostęp po zdemontowaniu kratki przy halogenie. Demontujesz grill, hokeje i już masz dobry dostęp do wyjęcia. Zabierasz je do domu i demontujesz z niej silniczek, żarówki, gumową uszczelkę. Nastawiasz piekarnik na 180 stopni. Po nagrzaniu wkładasz lampę położoną na zimną blachę. Po 3-4 minutach wyjmujesz lampę na ręcznik bo będzie ciepła i zaczynasz rozklejać lampę zaczynając od zatrzasków, reszta delikatnie podważasz czymś cienkim i płaskim. W trakcie rozklejania tniesz rozciągający się klej nożykiem aby mniej więcej równo został na lampie. Demontujesz ramkę w środku lampy i kierunek. Masz dwie sprawdzone opcje malowania lampy. Albo papier ścierny wodny ---> podkład do plastiku ---> farba lub odtłuszczasz i nakładasz na ten "chrom" farbę do przyciemniana lamp. Powstaje wtedy ładny efekt czarnego chromu (mam tak ponad 2 lata i nic nie złazi. Składasz wszystko w odwrotnej kolejności aż nałożą się zaciski na lampie ("klosz" z tyłem lampy na zimno) i znów do piekarnika. Rozklejałem lampy z 10 razy i ani razu mi nie parowały po takim zabiegu.
kto zajmuje się z klubu takim zabiegiem? jaką mogę mieć gwarancję że po odklejeniu klosza i ponowne sklejenie po malowaniu nie da mi efektu parowania lampy czy coś w tym stylu? :confused: no i ile to kosztuje?
Beast i Michał cyferkowy ale o szczegóły jak cena pisz osobiście.
Napisany 02 grudnia 2013 - 21:19