ja u siebie tarcze toczyłem bo też biły , ale tylko dlatego że miały pełen wymiar , i pomogło juz nie ma bicia ale mechanik powiedział mi że orginalne tarcze opla są strasznie miękie więc spodziewam się ze niebawem bicie powróci i napewno tarcz GM już nie kupie.

Bicie tarcz po przetoczeniu
Rozpoczęte przez
Dziad
, 05 paź 2007, 12:30
26 odpowiedzi na ten temat
Napisany 17 października 2007 - 21:58
Napisany 05 grudnia 2007 - 21:00
Witam
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Omegi. Mam nadzieję że wybór był dobry
Mam pytanko gdyż zauważyłem iż przy prędkości 80-90kmh przy hamowaniu są wyczuwalne i zauważalne walenie kierownicy. Przy innych prędkościach podczas hamowania nie zauważyłem takich objawów.
Domyślam się iż tarcze chyba nadają się do wymiany ale prosiłbym o opinie osób lepiej zorientowanych.
z góry dzięki za pomoc
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Omegi. Mam nadzieję że wybór był dobry

Mam pytanko gdyż zauważyłem iż przy prędkości 80-90kmh przy hamowaniu są wyczuwalne i zauważalne walenie kierownicy. Przy innych prędkościach podczas hamowania nie zauważyłem takich objawów.
Domyślam się iż tarcze chyba nadają się do wymiany ale prosiłbym o opinie osób lepiej zorientowanych.
z góry dzięki za pomoc
Napisany 06 grudnia 2007 - 07:36
nie koniecznie muszą być tarcze
proponowałbym sprawdzić zawieszenie potem możemy gdybać.
proponowałbym sprawdzić zawieszenie potem możemy gdybać.
Napisany 07 grudnia 2007 - 21:15
witam wszystkich koledzy a co myślicie o delphi albo sbs bo tarcze mi się też skończyły i mam
??: dylemat w co zainwestować wszelkie sugestie mile widziane. pozdrawiam.

Napisany 07 grudnia 2007 - 23:25
podziękował Gachu ja już dzisiaj troche postów przerobiłem i tu http://forum.omegakl...ht=jakie tarcze też byłem i chyba tak jak Beast napisał wezme brembo albo zimmerman. a podczepiłem się do tematu bo nie spotkałem się nigdzie z opinią na temat tarcz firmy SBS co to jest warte, DELPHI coś nie coś słyszałem ale też nie wiem jak ta nasza rodzima produkcja się sprawuje w praktyce.