[OB & OBFL] Brak mocy, nie ciągnie na gazie ani na benzynie
Rozpoczęte przez
arkadiuszwiza1
, 13 lut 2013, 20:32
26 odpowiedzi na ten temat
Napisany 19 marca 2014 - 09:46
zobacz czy jakieś podciśnienie Ci się nie wysunęło. Falowanie samo ustało czy krokowca wymieniłeś?
Napisany 19 marca 2014 - 17:28
Falowanie ustąpiło samo, po przejechaniu kilkuset kilometrów autostradą, kiedyś żeby wyeliminować falowanie miałem czyszczoną przepustnicę po jezdzie pewnie ją przedmuchało i problem ustąpił. Czy ewentualnie zanieczyszczona przepustnica może spowodować utratę mocy? Tak myśle sobie czy katalizator nie będzie zasyfiony, silnik pali olej..
Napisany 19 marca 2014 - 19:34
Rozumiem ze chcialbys zeby to byla wina zapchanego kata.Ale tobie strasznie duzo oleju bierze 10l/10tyskm.Pewnie masz i przepustnice zachlapana olejem.Obroty moga falowac bo swiece zalewa olejem.Wg mnie trzeba najpierw wyeliminowac glowny problem,branie czy jak to piszesz spalanie oleju[to to samo] a pozniej ewentualnie zajac sie czyms innym jak problem nie ustapi.
Napisany 19 marca 2014 - 20:25
Falowanie ustąpiło samo, po przejechaniu kilkuset kilometrów autostradą, kiedyś żeby wyeliminować falowanie miałem czyszczoną przepustnicę po jezdzie pewnie ją przedmuchało i problem ustąpił. Czy ewentualnie zanieczyszczona przepustnica może spowodować utratę mocy? Tak myśle sobie czy katalizator nie będzie zasyfiony, silnik pali olej..
Zobacz czy w kolektorze nie masz oleju i na gumie dolotu wewnarz mozliwe ze odma jest przypchana i zaciaga olej to kolektora kumpel tez mial problem znikajacego oleju i braku mocy w v6 a jak wyciagnelismy multiram okazało się ze jest na dnie dobre 1-1,5L oleju po wyczyszczeniu odmy problem ustał
Napisany 18 lipca 2014 - 10:37
Jak masz możliwość to podmień cewkę,ja tak miałem i tez mi odpalał idealnie a cewka była walnięta.
Witam ponownie, od ostatniego czasu gdy się tu rozpisywałem sporadycznie używałem omegi, lecz problem nie zniknął. Cewka wymieniona na nową, i dalej szarpie tak do 2 tys. obrotów, potem już idzie prawie idealnie, aczkolwiek czuć czasami lekkie szarpnięcia. Moc samochód ma bardzo dobrą, tylko to irytujące szarpanie i brak płynności przy naciskaniu gazu. Może warto przepustnice przeczyścić ?