[OB & OBFL] samopoziomowanie nie działa
Napisany 23 lutego 2013 - 10:43
Napisany 23 lutego 2013 - 16:44
50zł za sztuke
no to masz odpowiedź dlaczego ci nie świecą

porządne żarniki to koszt około 180 zł za sztukę
Napisany 31 października 2014 - 20:29
Napisany 31 października 2014 - 20:46
****... w mojej omedze dzialaly normalnie xenony samopoziomowaly sie bez problemu wszystko hulalo oddalem do mechanika bo wlanczal mi sie chceck od silnika byla tylko dziurawa rura zrobil elegancko bylem w de auto bylo u mojej wrucilem i dzis jade w ciemnote ****.. samopoziom nie dziala swiatla świecą w dól o co chodzi???? czy sie cos zepsulo czy mogl cos wykręcic ale po co gdy jeździ peugeotem
a bym wolał bardziej po polsku, ale jak na moje krzywe oko padl czujnik samopoziomu.
Napisany 01 listopada 2014 - 09:07
Napisany 01 listopada 2014 - 20:18
pewnie podnosili samochód na podnośniku i wypiął się czujnik.Sprawdż oba lewe wahacze.
u mnie też oświecił się czujnik samopoziomu i jestem w d...
gdzie to można zrobić i za ile?
Napisany 01 listopada 2014 - 20:21
u mnie też oświecił się czujnik samopoziomu i jestem w d...
gdzie to można zrobić i za ile?
wejdż pod auto i włóż spowrotem cięgno na kulkę.
Napisany 01 listopada 2014 - 20:41
wejdż pod auto i włóż spowrotem cięgno na kulkę.
Ok jak to takie proste to tak zrobię - rozumiem że cięgno na wahaczu ?
Napisany 04 listopada 2014 - 01:50
widzialem takie jak Maro kupil -fajny stroboskopa co do żarników to były jakieś grosze 50zł

Napisany 06 listopada 2014 - 15:04
Bo mam wrażenie, że mój jest źle zamontowany... ruch amortyzatora prawie wcale nie porusza dźwignią czujnika... Co więcej moje mocowanie (ta część która jest przymocowana do wahacza) wygląda trochę inaczej niż te które są na allegro. Obawiam się, że to może być jakaś rzeźba poprzedniego właściciela...
Napisany 06 listopada 2014 - 18:12
a moze wrzuc swoje zdjecie to sie szybciej dowiesz skoro ''chcesz'' wiedziec :majty:Czy mógłby ktoś wrzucić zdjęcie tylnego czujnika samo poziomowania
Napisany 07 listopada 2014 - 15:50
Czy mógłby ktoś wrzucić zdjęcie tylnego czujnika samo poziomowania (tego na lewym tylnym wahaczu) zamontowanego na aucie?
Bo mam wrażenie, że mój jest źle zamontowany... ruch amortyzatora prawie wcale nie porusza dźwignią czujnika... Co więcej moje mocowanie (ta część która jest przymocowana do wahacza) wygląda trochę inaczej niż te które są na allegro. Obawiam się, że to może być jakaś rzeźba poprzedniego właściciela...
a google koledze nie działa ??

Tył i przód

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 16 listopada 2014 - 12:08
Pytania:
Czy podpinać pod opel scaner?
Co innego może być?

Napisany 16 listopada 2014 - 13:02
Podczas włączania kontrolka poziomowania i światła ani drgną.

Napisany 16 listopada 2014 - 13:36
Szanowny Panie Moderatorze,
Czy stanowisko pełnione na Forum Omega, odebrało Panu zdolność czytania ze zrozumieniem?
Proszę mi uwierzyć, iż nie jest Pan jedyną osobą ze zdolnością obsługi Google. Powiem więcej, umiem nawet używać opcji szukaj na forum (niesamowite prawda?).
Zdjęcie, które Pan zamieścił przedstawia czujniki WYMONTOWANE z pojazdu, a jeżeli poświeci Pan dodatkowe 5 sekund na przeczytanie mojego postu to zauważy Pan, iż prosiłem o zdjęcie czujnika na samochodzie.
Reasumując, jeżeli nie umie Pan przeczytać ze zrozumieniem to zwracam się z uprzejmą prośbą do Pana o nie wypowiadanie nie uprzejmych treści pod moim adresem.
Co do poziomowania świateł:
Wracając do tematu, po otrzymaniu tak wspaniałej odpowiedzi od Pana Benusia (zdjęcie ładne, wielokrotnie widziane na GOOGLE, które nic nie wnosiło do mojego problemu), doszedłem do wniosku, że nie uda mi się otrzymać pomocy w tym temacie i udałem się do znajomego, który posiada OB z xenonami i okazało się że rzeczywiście mocowania czujnika jest seryjne ale trochę przekrzywione (wygięta stopka mocowania czujnika przy sankach) przez co zmieniła się geometria układu i zmiana położenia wahacza w bardzo małym stopniu wpływała na zmianę położenia czujnika.
Dla zainteresowanych załączam zdjęcie sprzed naprawy:

Widać na nim, iż kulka czujnika jak i kulka przykręcona na wahaczu, nie znajdują się pionowa nad sobą, a powinny. Po wyprostowaniu uchwytu czujnika kulki znajdują się pionowo nad sobą i czujnik wychyla się wraz ze zmianą położenia wahacza.
Napisany 16 listopada 2014 - 22:23
jaka kontrolka poziomowania ?? nic dziwnego, bo układ poziomowania w omedze nie robi self test jak np w bmw.
W takim razie wrzucę foto co się włącza przy odpaleniu.
Może wtedy dojdziemy do jakiegoś punktu zbiorczego wypowiedzi.:pokoj:
https://encrypted-tb...o2tZekdGd6JfTvu
Daj mi znać czy takie coś też się włącza u Ciebie i zamykam moje drążenie tematu, poza tym to cały czas uważam że mam za nisko ksenon i dlatego pytam..
Napisany 16 listopada 2014 - 22:26
no tak GID, na pozostałych wyświetlaczach nie ma tego.W takim razie wrzucę foto co się włącza przy odpaleniu.
Może wtedy dojdziemy do jakiegoś punktu zbiorczego wypowiedzi.
Przypomnę że w Omedze nie niema self test poziomowania. Być może tego pod czas jazy nie zauważasz lub któryś z czujników na wahaczu nie pracuje, znaczy się zapiekł. U siebie też miałem takie podejrzenia, więc wypiąłem ramie czujnika z mocowania i nimi poruszałem góra dół i światła reagowały.