Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

* * * * * 1 głosów

O głupotach i nie tylko :) - Mazowiecki Spam

Przekladka

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1617 odpowiedzi na ten temat

#461 OFFLINE   ZAHIR666

ZAHIR666

3.0 w Złomedze i Calibrze

• 1 550 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 10 marca 2013 - 22:50

jak już zaczynamy porównania do allegro-tam wystarczy być zalogowanym. tu trzeba być zalogowanym i mieć wykupionego "vipa". czemu to ma służyć? bo osobiście jestem temu przeciwny. ale oczywiście jestem nic nie znaczącym "forumowiczem" i w ogóle broń boże bym miał jakieś udogodnienia mimo iż jestem aktywnym użytkownikiem. to forum zaczyna się zamykać na zwykłych ludzi. zwykłych pasjonatów, którzy od czasu do czasu się spotkają. i coraz bardziej dominuje zamknięte środowisko stałych bywalców. czemu dopuszczalne są "posty nie wnoszące nic do tematu" u "vipów" a zwykły forumowicz już obrywa. czy to tak ma wyglądać? :pokoj:

W sumie nie znam fora motoryzacyjnego gdzie by było inaczej... niestety ale tak jest. Ma i nie ma to sensu(dział market). A to że są równi i równiejsi to tak jak w życiu.

#462 OFFLINE   xax3

xax3
  • 1 264 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 10 marca 2013 - 22:53

już lepsze byłoby podniesienie "stawki" postów od ilu można zamieszczać ogłoszenia niż to. równie dobrze można by zrobić coś w stylu torrentów. możesz sobie przeglądać ale nie ingerujesz w nic bo nie zapłaciłeś/aś.

#463 OFFLINE   Coolisz

Coolisz
  • 286 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 2.0i 8v C20NE

Napisany 10 marca 2013 - 22:54

chodzi o to, że ogłoszenia w dziale sprzedam będą mogli umieszczać tylko klubowicze :) Klubowicze chcieli mieć więcej przywilejów z posiadania belki i tak zadecydowali :) Reszta pozostaje bez zmian... wszystko masz w dziale "news"

Szkoda... Bo z doświadczenia wiem że po takim zabiegu dział market padnie- 4 ogłoszenia na krzyż...
Na innym znanym mi forum tak się właśnie stało, co doprowadziło do ponownego otworzenia tego działu dla wszystkich.
No chyba że to próba nakłonienia ludzi do zostania klubowiczem.... Ale nie tędy droga...

#464 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 10 marca 2013 - 22:55

jak już zaczynamy porównania do allegro-tam wystarczy być zalogowanym. tu trzeba być zalogowanym i mieć wykupionego "vipa".

otóż allegro jest platformą kupna-sprzedaży, a OKP nie... OKP ma dać możliwość wymienienia się gratami w zaufanym towarzystwie, a jako, że jest zawsze lament na administracje i zarząd że są tutaj nieuczciwi sprzedawcy to została taka możliwość zabrana

czemu to ma służyć?

npisałem powyżej

czemu dopuszczalne są "posty nie wnoszące nic do tematu" u "vipów" a zwykły forumowicz już obrywa.

jakieś przykłady?? Bo ja Ci mogę pokazać całe stado jak to nawzałeś VIPów którzy mają trochę kartek na swoim koncie więc są to nic nie znaczące brednie bez pokrycia w rzeczywistości :)

Poza tym podkreślę raz jeszcze... tego nie zrobili żadni "oni"... o takie coś prosili sami klubowicze i to oni o tym zadecydowali :)

Dziękuję za uwagę :D idę spać :D

No chyba że to próba nakłonienia ludzi do zostania klubowiczem.... Ale nie tędy droga...

nie, klubowiczem zostaje ktoś, kto utożsamia się z tą społecznością i my nie chcemy nikogo zmuszać :) Chcemy mieć zaufanie do osób które dają tam swoje ogłoszenia :)

Szkoda... Bo z doświadczenia wiem że po takim zabiegu dział market padnie- 4 ogłoszenia na krzyż...
Na innym znanym mi forum tak się właśnie stało, co doprowadziło do ponownego otworzenia tego działu dla wszystkich.

wolę 4 ogłoszenia na krzyż niż lament że nic nie robimy z oszustami...

Zastanówcię się trochę, bo jakby nie było to zawsze jest źle i zawsze Ci "zieloni" to skończone świnie... dział market jest otwarty - źle bo ktoś dał się zrobić w balony i odpowiedzialny za to zarząd lub administracja
dział "sprzedam" zamknięty dla ludzi spoza klubu - źle, bo tworzy się elita :masakra:

Mówcie jak chcecie, ale my płacimy, poświęcamy swój czas na działanie i funkcjonowanie tego forum, niektórzy poświęcają też sporo pieniędzy na to, a narzekają osoby, które tak na prawdę często palcem nie kiwną - i to nie było do nikogo personalnie ;)

#465 OFFLINE   marek_kloss

marek_kloss

......

• 4 923 postów
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 10 marca 2013 - 22:59

Jak zaczynasz już odpowiadać na porównanie - to śpieszę z jedyną odpowiedzią na to pytanie ( resztę na PW ) :
Na allegro płacisz za ogłoszenie - tu nie ma takich opłat
Jak dobrze napisałeś - jest to forum "pasjonatów , miłośników " danego modelu Opla
Nie jest to platforma ogłoszeniowa ani handlowa , tylko ma służyć do wymiany doświadczeń , wiedzy , porad .... itd.

Resztę doskonale opisał Adam10

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

#466 OFFLINE   xax3

xax3
  • 1 264 postów

Napisany 10 marca 2013 - 23:00

skoro nie jest platformą handlową(rozumiem w zupełności) to po co został otwarty taki dział? żeby później go zamknąć? zdecydowaną większością są tu forumowicze i odebraliście to tym właśnie zwykłym ludziom. a co do lamentów, to od czego powstał kolejny temat gdzie można ocenić sprzedającego? od czego jest regulamin gdzie wyraźnie widnieje że OKP nie ponosi odpowiedzialności? i tak jak pisałem już. można było zawsze zwiększyć ilość postów z 30 do np 70 i już mniej potencjalnych oszustów.

#467 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Województwo: wielkopolskie

Napisany 10 marca 2013 - 23:02

OKP ma dać możliwość wymienienia się gratami w zaufanym towarzystwie, a jako, że jest zawsze lament na administracje i zarząd że są tutaj nieuczciwi sprzedawcy to została taka możliwość zabrana

Tylko zeby na reakcje nie trzeba bylo czekac w nieskonczonosc, jak to bylo w przypadku Mariana :p

#468 OFFLINE   Beny

Beny

x30ben

• 4 042 postów

Napisany 10 marca 2013 - 23:03

to forum zaczyna się zamykać na zwykłych ludzi. zwykłych pasjonatów, którzy od czasu do czasu się spotkają

To jest forum Klubu "Omega Klub Polska"
Więc Klubowicze nie są zwykłymi pasjonatami? A kim?

:masakra:

Decyzję podjął Zarząd Klubu...
Forum to nie allegro... nikt tu nie będzie odpowiadał za oszustwa userów.. żeby inny user mógł później oczerniać Klub w oczach innych - bo dał się oszukać...
Dodany obrazek

ZWYKŁY KLUBOWICZ

#469 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 10 marca 2013 - 23:05

Tylko zeby na reakcje nie trzeba bylo czekac w nieskonczonosc, jak to bylo w przypadku Mariana

nie będziemy się z oszustami cackać :) a już na pewno nie wśród klubowiczy ;) :)

#470 OFFLINE   xax3

xax3
  • 1 264 postów

Napisany 10 marca 2013 - 23:10

to w jakim celu powstał ten dział? czemu go nie zmykacie? najłatwiejszy sposób na unikanie oszustw i innych niedomówień. jak i prowadzenia forum a nie platformy handlowej.:masakra:

#471 OFFLINE   Beny

Beny

x30ben

• 4 042 postów

Napisany 10 marca 2013 - 23:33

to w jakim celu powstał ten dział? czemu go nie zmykacie?

nikt go nie zamyka... Ten dział będzie tylko dla dyspozycji Klubowicza... taki mozna powiedzieć przywilej...
Wielu userów rejestruje się na forum tylko w celu sprzedaży/oszustwa... nie tego chcemy. Proste.
Dodany obrazek

ZWYKŁY KLUBOWICZ

#472 OFFLINE   xax3

xax3
  • 1 264 postów

Napisany 10 marca 2013 - 23:42

nie pytam czemu go zamykacie a czemu go nie zamykacie. jest różnica. wystarczyło podnieś porzeczkę z 30 postów żeby się już mniej takich znajdowało. ale nie, przecież to za trudne. lepiej się hermetyzować na tych co długo przebywają na forum i na tych co mnie(zaglądają gdy czegoś potrzeba). za niedługo pewnie pozamykacie możliwość tworzenia tematów dla forumowiczów:masakra: ale co ja mogę skoro chce uczestniczyć w forum z przyjemności a nie z przymusu(wykupienie klubowicza).

#473 OFFLINE   muminek

muminek

Dobry, Lepszy, Omega...

• 605 postów

Napisany 10 marca 2013 - 23:45

Czy moglibyscie sobie to wyjasniac gdzie indziej np poprzez PW?? Nie wszystkich obchodza takie rzeczy...

A poza tym przez te gadki jakosc naszego mazowieckiego spamu znacznie sie obnizyla... ;););)

Gdyby Bóg lubił napęd na przód to ludzie chodziliby na rękach...

Kiedy znajdziemy się na zakręcie... REDUKCJA BUT I ODCIĘCIE!!

http://www.opelomega.pl

#474 OFFLINE   xax3

xax3
  • 1 264 postów

Napisany 11 marca 2013 - 00:09

spam to spam. a to że wchodzą tu "zagraniczni turyści" to nie moja wina :p

#475 OFFLINE   muminek

muminek

Dobry, Lepszy, Omega...

• 605 postów

Napisany 11 marca 2013 - 00:22

Ok, spam to spam ale przegladanie kilku stron w poszukiwaniu czegos co nie jest rozmowa na temat zmian na forum troche wkurza...

Nie lepiej byloby zalozyc wlasny temat?? Moze by to odnalazl ktos kto Cie popiera i mialbys wieksze szanse na wyrownana walke?? Bo jak na razie to troszke przegrywasz...

#476 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów

Napisany 11 marca 2013 - 00:36

za niedługo pewnie pozamykacie możliwość tworzenia tematów dla forumowiczów

Jestem jak najbardziej za :D

Łódzkie pozdrawia :kumple:

P.S. zgadzam sie z tym co napisal Coolisz...

P.S.2. Czy po zalozeniu kaganca na market jest jakas minimalna iskierka nadziei ze forum zacznie w koncu dzialac?

#477 OFFLINE   Ogniowy

Ogniowy

Emerytura....a czemu nie.

• 137 postów

Napisany 11 marca 2013 - 00:43

skoro nie jest platformą handlową(rozumiem w zupełności) to po co został otwarty taki dział? żeby później go zamknąć? zdecydowaną większością są tu forumowicze i odebraliście to tym właśnie zwykłym ludziom. a co do lamentów, to od czego powstał kolejny temat gdzie można ocenić sprzedającego? od czego jest regulamin gdzie wyraźnie widnieje że OKP nie ponosi odpowiedzialności? i tak jak pisałem już. można było zawsze zwiększyć ilość postów z 30 do np 70 i już mniej potencjalnych oszustów.

zwiekszanie ilosci postów nic nie da, jak ktoś będzie chciał to i tak będzie tu i owdzie pisał aby je nabić - doskonałą weryfikacja jest potwierdzenie danych teleadresowych jak w allegro - klubowicz dokonuje wpłaty i już wiadomo, że to nie jest lipa, a przynajmniej konto,adres można skojarzyć z osobą...może dobrym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie dla takich jak Ty takiego rozwiązania - wpłacasz 1 pln i otrzymujesz status np. klient...warto napisać do zarządu i zaproponować rozwiązanie a nie od razu bić pianę i naskakiwac na wszystkich.
A tak w ogóle, to muminek - fajna strona, trzeba ją rozruszać :) Miłej Nocy

#478 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów

Napisany 11 marca 2013 - 00:53

wpłacasz 1 pln i otrzymujesz status np. klient

To nie przejdzie... Ja placic i czy ja dostac faktura? Nie... Bo jakos od czasu kiedy jeszcze bylem klubowiczem (a bylo to juz jakis czas temu) kazdy obiecywal przeksztalcenie klubu w stowarzyszenie i na obiecankach sie skonczylo z powodu ksiegowej, ktorej tutaj nie wiedziec czemu kazdy sie boi jak diabel swieconej wody...

#479 OFFLINE   muminek

muminek

Dobry, Lepszy, Omega...

• 605 postów

Napisany 11 marca 2013 - 00:53

Rozruszowywuje... Ale to jeszcze potrwa...

#480 OFFLINE   maniutek

maniutek

Omega? Po raz szósty?

• 395 postów

Napisany 11 marca 2013 - 00:57

Muminek - wolaj Kocyka - On tu zaraz posprzata....