W sumie nie znam fora motoryzacyjnego gdzie by było inaczej... niestety ale tak jest. Ma i nie ma to sensu(dział market). A to że są równi i równiejsi to tak jak w życiu.jak już zaczynamy porównania do allegro-tam wystarczy być zalogowanym. tu trzeba być zalogowanym i mieć wykupionego "vipa". czemu to ma służyć? bo osobiście jestem temu przeciwny. ale oczywiście jestem nic nie znaczącym "forumowiczem" i w ogóle broń boże bym miał jakieś udogodnienia mimo iż jestem aktywnym użytkownikiem. to forum zaczyna się zamykać na zwykłych ludzi. zwykłych pasjonatów, którzy od czasu do czasu się spotkają. i coraz bardziej dominuje zamknięte środowisko stałych bywalców. czemu dopuszczalne są "posty nie wnoszące nic do tematu" u "vipów" a zwykły forumowicz już obrywa. czy to tak ma wyglądać? :pokoj:

O głupotach i nie tylko :) - Mazowiecki Spam
Napisany 10 marca 2013 - 22:50
Napisany 10 marca 2013 - 22:53
Napisany 10 marca 2013 - 22:54
chodzi o to, że ogłoszenia w dziale sprzedam będą mogli umieszczać tylko klubowicze
Klubowicze chcieli mieć więcej przywilejów z posiadania belki i tak zadecydowali
Reszta pozostaje bez zmian... wszystko masz w dziale "news"
Szkoda... Bo z doświadczenia wiem że po takim zabiegu dział market padnie- 4 ogłoszenia na krzyż...
Na innym znanym mi forum tak się właśnie stało, co doprowadziło do ponownego otworzenia tego działu dla wszystkich.
No chyba że to próba nakłonienia ludzi do zostania klubowiczem.... Ale nie tędy droga...
Napisany 10 marca 2013 - 22:55
jak już zaczynamy porównania do allegro-tam wystarczy być zalogowanym. tu trzeba być zalogowanym i mieć wykupionego "vipa".
otóż allegro jest platformą kupna-sprzedaży, a OKP nie... OKP ma dać możliwość wymienienia się gratami w zaufanym towarzystwie, a jako, że jest zawsze lament na administracje i zarząd że są tutaj nieuczciwi sprzedawcy to została taka możliwość zabrana
czemu to ma służyć?
npisałem powyżej
czemu dopuszczalne są "posty nie wnoszące nic do tematu" u "vipów" a zwykły forumowicz już obrywa.
jakieś przykłady?? Bo ja Ci mogę pokazać całe stado jak to nawzałeś VIPów którzy mają trochę kartek na swoim koncie więc są to nic nie znaczące brednie bez pokrycia w rzeczywistości

Poza tym podkreślę raz jeszcze... tego nie zrobili żadni "oni"... o takie coś prosili sami klubowicze i to oni o tym zadecydowali

Dziękuję za uwagę

No chyba że to próba nakłonienia ludzi do zostania klubowiczem.... Ale nie tędy droga...
nie, klubowiczem zostaje ktoś, kto utożsamia się z tą społecznością i my nie chcemy nikogo zmuszać

Szkoda... Bo z doświadczenia wiem że po takim zabiegu dział market padnie- 4 ogłoszenia na krzyż...
Na innym znanym mi forum tak się właśnie stało, co doprowadziło do ponownego otworzenia tego działu dla wszystkich.
wolę 4 ogłoszenia na krzyż niż lament że nic nie robimy z oszustami...
Zastanówcię się trochę, bo jakby nie było to zawsze jest źle i zawsze Ci "zieloni" to skończone świnie... dział market jest otwarty - źle bo ktoś dał się zrobić w balony i odpowiedzialny za to zarząd lub administracja
dział "sprzedam" zamknięty dla ludzi spoza klubu - źle, bo tworzy się elita

Mówcie jak chcecie, ale my płacimy, poświęcamy swój czas na działanie i funkcjonowanie tego forum, niektórzy poświęcają też sporo pieniędzy na to, a narzekają osoby, które tak na prawdę często palcem nie kiwną - i to nie było do nikogo personalnie

Napisany 10 marca 2013 - 22:59
Na allegro płacisz za ogłoszenie - tu nie ma takich opłat
Jak dobrze napisałeś - jest to forum "pasjonatów , miłośników " danego modelu Opla
Nie jest to platforma ogłoszeniowa ani handlowa , tylko ma służyć do wymiany doświadczeń , wiedzy , porad .... itd.
Resztę doskonale opisał Adam10
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 10 marca 2013 - 23:00
Napisany 10 marca 2013 - 23:02
Tylko zeby na reakcje nie trzeba bylo czekac w nieskonczonosc, jak to bylo w przypadku MarianaOKP ma dać możliwość wymienienia się gratami w zaufanym towarzystwie, a jako, że jest zawsze lament na administracje i zarząd że są tutaj nieuczciwi sprzedawcy to została taka możliwość zabrana

Napisany 10 marca 2013 - 23:03
to forum zaczyna się zamykać na zwykłych ludzi. zwykłych pasjonatów, którzy od czasu do czasu się spotkają
To jest forum Klubu "Omega Klub Polska"
Więc Klubowicze nie są zwykłymi pasjonatami? A kim?

Decyzję podjął Zarząd Klubu...
Forum to nie allegro... nikt tu nie będzie odpowiadał za oszustwa userów.. żeby inny user mógł później oczerniać Klub w oczach innych - bo dał się oszukać...

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 10 marca 2013 - 23:05
Tylko zeby na reakcje nie trzeba bylo czekac w nieskonczonosc, jak to bylo w przypadku Mariana
nie będziemy się z oszustami cackać

Napisany 10 marca 2013 - 23:10

Napisany 10 marca 2013 - 23:33
to w jakim celu powstał ten dział? czemu go nie zmykacie?
nikt go nie zamyka... Ten dział będzie tylko dla dyspozycji Klubowicza... taki mozna powiedzieć przywilej...
Wielu userów rejestruje się na forum tylko w celu sprzedaży/oszustwa... nie tego chcemy. Proste.

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 10 marca 2013 - 23:42
Napisany 10 marca 2013 - 23:45
A poza tym przez te gadki jakosc naszego mazowieckiego spamu znacznie sie obnizyla...

Gdyby Bóg lubił napęd na przód to ludzie chodziliby na rękach...
Kiedy znajdziemy się na zakręcie... REDUKCJA BUT I ODCIĘCIE!!
Napisany 11 marca 2013 - 00:09

Napisany 11 marca 2013 - 00:22
Nie lepiej byloby zalozyc wlasny temat?? Moze by to odnalazl ktos kto Cie popiera i mialbys wieksze szanse na wyrownana walke?? Bo jak na razie to troszke przegrywasz...
Napisany 11 marca 2013 - 00:36
Jestem jak najbardziej zaza niedługo pewnie pozamykacie możliwość tworzenia tematów dla forumowiczów

Łódzkie pozdrawia :kumple:
P.S. zgadzam sie z tym co napisal Coolisz...
P.S.2. Czy po zalozeniu kaganca na market jest jakas minimalna iskierka nadziei ze forum zacznie w koncu dzialac?
Napisany 11 marca 2013 - 00:43
zwiekszanie ilosci postów nic nie da, jak ktoś będzie chciał to i tak będzie tu i owdzie pisał aby je nabić - doskonałą weryfikacja jest potwierdzenie danych teleadresowych jak w allegro - klubowicz dokonuje wpłaty i już wiadomo, że to nie jest lipa, a przynajmniej konto,adres można skojarzyć z osobą...może dobrym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie dla takich jak Ty takiego rozwiązania - wpłacasz 1 pln i otrzymujesz status np. klient...warto napisać do zarządu i zaproponować rozwiązanie a nie od razu bić pianę i naskakiwac na wszystkich.skoro nie jest platformą handlową(rozumiem w zupełności) to po co został otwarty taki dział? żeby później go zamknąć? zdecydowaną większością są tu forumowicze i odebraliście to tym właśnie zwykłym ludziom. a co do lamentów, to od czego powstał kolejny temat gdzie można ocenić sprzedającego? od czego jest regulamin gdzie wyraźnie widnieje że OKP nie ponosi odpowiedzialności? i tak jak pisałem już. można było zawsze zwiększyć ilość postów z 30 do np 70 i już mniej potencjalnych oszustów.
A tak w ogóle, to muminek - fajna strona, trzeba ją rozruszać

Napisany 11 marca 2013 - 00:53
To nie przejdzie... Ja placic i czy ja dostac faktura? Nie... Bo jakos od czasu kiedy jeszcze bylem klubowiczem (a bylo to juz jakis czas temu) kazdy obiecywal przeksztalcenie klubu w stowarzyszenie i na obiecankach sie skonczylo z powodu ksiegowej, ktorej tutaj nie wiedziec czemu kazdy sie boi jak diabel swieconej wody...wpłacasz 1 pln i otrzymujesz status np. klient
Napisany 11 marca 2013 - 00:53