Mierzyłem miernikiem wskazaną wtyczkę po rozpięciu jej na wyłączonym silniku.
Wskazówka miernika nawet nie drgnęła - z racji, że robiłem to pierwszy raz w życiu spróbowałem nawet na włączonym zapłonie. Rozumiem, że chodziło o pomiar tej wtyczki, z której kabel idzie w kierunku silnika (czujnika), po za tym zmierzyłem też gniazdo wtyczki ( z której kable idą do wiązki).
Tak, jak wspomniałem wskazówka miernika nawet nie drgnęła.
Jedno jeszcze mnie dziwi, bo w linku, który wcześniej podał Lukasboss jest mowa o mierzeniu pinów 1i2 oraz 3i4 - a u mnie w wtyczce są tylko 2 (dwa) piny

Dla pewności zamieszczam poniżej zdjęcie z opisem:

Proszę o info - czy to na pewno wtyczka od czujnika położenia wału, a jeżeli tak, to co teraz - czujnik do wymiany, czy coś nie tak z miernikiem ?
Proszę również o dalsze wskazówki.
Pozdrawiam
p.s.
Ponadto zauwazyłem, że gdy włączyła się rezerwa PB i komputer pokazał że pozostało 50 km do zrobienia. Mimo, że wg wskaźnika zostało prawie 1/4 baku. W międzyczasie rezerwa kilka razy zgasła, bo to chyba dopiero początek rezerwy, bo świeci się tylko gdy jadę pod górkę, ale na kompie ilość pozostałych kilometrów wciąż zmniejszała się, aż doszło do chwili gdy wskazało 0 km, a PB dalej prawie ćwiartka baku.
Oczywiście cały czas jeżdzę na LPG (PB tylko przy odpalaniu silnika)
Mam dwa pytania:
- czy to można w jakiś sposób powiązać z problemami podczas odpalania zimnego silnika?
- nie mogę wykasować tego 0 km, czyli wskazania ile pozostało mi kilometrów do zrobienia - zaznaczam, że wciąż wg wskażnika mam około 1/4 baku.