Kradzieże zdjęć allegro
#21 OFFLINE
Napisany 24 październik 2012 - 15:03
#22 OFFLINE
#23 OFFLINE
Napisany 24 październik 2012 - 15:06
#24 OFFLINE
Napisany 24 październik 2012 - 16:58
Na zdjęciu mógłby być nawet i kwiatek w doniczce, a i tak bez zgody autora nie można go wykorzystać zarobkowobo to sa nasze auta - my je przeciez najlepiej znamy a tlumaczenie goscia ze to nie sa te same auta jest co najmniej smieszne.
Po szybkiej konsultacji wiem tyle - są 2 drogi rozwiązania sprawy, cywilna i karna. Karną zakłada prokurator na podstawie zgłoszenia od policji, ale skutek będzie taki że gość zostanie ukarany zgodnie z jakimś paragrafem KK.
W sprawie cywilnej można starać się o rekompensatę utraconych zysków lub zadośćuczynienie.
Przed pójściem do sądu trzeba wysłać pismo do kolesia ze swoimi roszczeniami (zaniechanie używania grafik, zapłatę określonej kwoty) wraz z terminem do którego ma on czas na ustosunkowanie się.
Wezwanie można wysłać samemu lub przez kancelarię, nie wpływa to na moc prawną dokumentu.
Po upływie terminu i braku reakcji można dopiero iść do sądu.
Tyle dowiedziałem się na szybko, prawniczka obiecała że trochę zgłębi jeszcze temat i odezwie się na dniach
#25 OFFLINE
Napisany 24 październik 2012 - 19:32
#26 OFFLINE
Napisany 24 październik 2012 - 20:10
"Witam.
Dziękuję za kontakt.
Przykro mi, jednak nie jestem w stanie jednoznacznie stwierdzić naruszenia.
Mogę zaproponować przesłanie wskazanemu Użytkownikowi stosownego powiadomienia, by Użytkownik mógł się skontaktować. Prosiłbym wówczas o wyrażenie zgody na podanie w nim Pana loginu."
Szczerze mówiac spodziewałem się takiego bezjajowego podejścia, w końcu nieistotne jest kto ma rację, tylko po co psuć relacje z klientem płacącym co miesiąc kilka stówek (patrząc na ilość komentarzy trochę mu tego szmelcu schodzi)
Biznes to biznes
#27 OFFLINE
Napisany 24 październik 2012 - 20:13
Teraz będzie najlepsze, odpowiedź allegro na moje zgłoszenie (to z fotką porównawczą)
"Witam.
Dziękuję za kontakt.
Przykro mi, jednak nie jestem w stanie jednoznacznie stwierdzić naruszenia.
Mogę zaproponować przesłanie wskazanemu Użytkownikowi stosownego powiadomienia, by Użytkownik mógł się skontaktować. Prosiłbym wówczas o wyrażenie zgody na podanie w nim Pana loginu."
Szczerze mówiac spodziewałem się takiego bezjajowego podejścia, w końcu nieistotne jest kto ma rację, tylko po co psuć relacje z klientem płacącym co miesiąc kilka stówek (patrząc na ilość komentarzy trochę mu tego szmelcu schodzi)
Biznes to biznes
dlatego ja nawet do nich nie pisalem
#28 OFFLINE
Napisany 25 październik 2012 - 08:00
Jeżdżę:
- Skoda Fabia II
- Audi S6 Avant
#29 OFFLINE
Napisany 25 październik 2012 - 19:48
#30 OFFLINE
Napisany 25 październik 2012 - 19:54
#31 OFFLINE
Napisany 25 październik 2012 - 20:38
Z Allegro nie ma sensu w ogóle sobie głowy zawracać oni zawsze dają bezpłciowe odpowiedzi, lub że oni nie są stroną, oni tylko użyczają platformę do sprzedaży. A jak chcesz coś od sprzedającego, bądź kupującego musisz założyć sprawę cywilną lub zgłosić na policję.
Swoją drogą od kilku tygodni mam telefony od różnych firm na numer telefonu który nikt nie zna i jest zastrzeżony nawet w sieci, tylko na żądanie organów ścigania sieć musi udostępnić ten numer.
Mimo to odebrałem już kilka telefonów i ponoć informacja o moim numerze telefonu został zakupione od jakiejś firmy z Warszawy... też myślę co z tym fantem zrobić. No ale to tak na marginesie...
#32 OFFLINE
Napisany 27 październik 2012 - 12:09
Powiadom GIODO, z tego co wiem ta instytucja dość sprawnie reaguje na zgłoszeniaSwoją drogą od kilku tygodni mam telefony od różnych firm na numer telefonu który nikt nie zna i jest zastrzeżony nawet w sieci, tylko na żądanie organów ścigania sieć musi udostępnić ten numer.
Mimo to odebrałem już kilka telefonów i ponoć informacja o moim numerze telefonu został zakupione od jakiejś firmy z Warszawy... też myślę co z tym fantem zrobić. No ale to tak na marginesie...
#33 OFFLINE
Napisany 27 październik 2012 - 12:33
Zanim zdazysz wyciagnac jakies konsekwencje prawne to idz do operatora, wypisujesz papier na zmiane numeru z uzasadnieniem ze korzystanie z tego numeru jest uciazliwe (np masz numer ktory kiedys nalezal do jakiejs firmy i dzwonia starzy kontrahenci) i operator zmienia numer za free. Przerabialem to jakis czas temu w erze - "poprzednim" wlascicielem numeru byla firma z robotami ziemnymi i co jakis czas ktos chcial ode mnie koparke wynajacSwoją drogą od kilku tygodni mam telefony od różnych firm na numer telefonu który nikt nie zna i jest zastrzeżony nawet w sieci, tylko na żądanie organów ścigania sieć musi udostępnić ten numer.
#34 OFFLINE
Napisany 27 październik 2012 - 17:06
W nowych aukcjach tych samych gratów już są inne fotki
To teraz jeszcze z Beastem musimy mu wystawić fakturę za wykorzystane materiały
#35 OFFLINE
Napisany 27 październik 2012 - 17:13
Jesteś tego pewny tego co piszesz ??W temacie fotek sprawa na razie wygląda tak, że gość usunął aukcje ze zdjęciami Przema i moimi.
W nowych aukcjach tych samych gratów już są inne fotki
http://moto.allegro....2708276902.html
#36 OFFLINE
Napisany 27 październik 2012 - 17:19
A widzisz, tego nie zauważyłemJesteś tego pewny tego co piszesz ??
Sprawdziłem tylko na miniaturki w wyszukiwarce, nie przeglądałem treści aukcji
Tu jest np. lotka do B: http://allegro.pl/op...2706435303.html już bez mojej ex-łamagi
#37 OFFLINE
Napisany 27 październik 2012 - 17:38
Jesteś tego pewny tego co piszesz ??
srebrna ma koła skręcone w prawo a zielona nie
------------------------------------------------------
no i stało się jestem sobą , co komuś to wadzi
#38 OFFLINE
Napisany 27 październik 2012 - 17:41
srebrna ma koła skręcone w prawo a zielona nie
ale jako drugie zdjecie jest dodana moja - czyli koles ma w d*pie wszystko.
#39 OFFLINE
Napisany 27 październik 2012 - 17:46
#40 OFFLINE
Napisany 27 październik 2012 - 19:51
Dziwne ma podejście jak na kogoś z zarejestrowaną firmą.
Widać nikt mu wczęsniej nie robił z tego powodu problemów. Możecie być pionierami hehe
Zanim zdazysz wyciagnac jakies konsekwencje prawne to idz do operatora, wypisujesz papier na zmiane numeru z uzasadnieniem ze korzystanie z tego numeru jest uciazliwe (np masz numer ktory kiedys nalezal do jakiejs firmy i dzwonia starzy kontrahenci) i operator zmienia numer za free. Przerabialem to jakis czas temu w erze - "poprzednim" wlascicielem numeru byla firma z robotami ziemnymi i co jakis czas ktos chcial ode mnie koparke wynajac
nie zmienię tego numeru, gdyż jest to złoty numer naprawdę łatwy i ma go wiele lat. Kiedyś worek kasy za niego zapłaciłem.