Test Omega Forum CERAMIZERA niekomercyjny!!
Napisany 22 grudzień 2012 - 22:29

Napisany 22 grudzień 2012 - 22:30
Nie powiem, żebym rozumiał z czego na co przesiadka. Ja teoretycznie powinienem ze 180 na 200 się przesiąść, ale nie powiem, żebym to odczuł.ale przesiadka z 211 na 55 to mówi samo za siebie
A co do tematu, teraz widziałem kilka razy w TV jakiś inny mocno reklamowany preparat, podobno wojsko go używa itepe, jakieś pudełko w niebieskim kolorze, jeśłi posłuchać co to potrafi to klękajcie narody, ktoś coś słyszał??
Napisany 22 grudzień 2012 - 22:33
jakiś inny mocno reklamowany preparat,
Skoro kolega adipaw przedstawil pomiary to znaczy ze w jego przypadku pomoglo,chyba ich nie spreparowal i nie wrzucil na forum.??
Napisany 22 grudzień 2012 - 22:34

Żadnej ściemy nie ma miałem silnik padline w punto to co mi było za ryzyko żadne do tego użądzenie pomiarowe gratis więc się aż prosiło coś skrobnąć
Napisany 22 grudzień 2012 - 22:36
A czy ja kwestionuję jego przypadek???, piszę tylko, że nie miałem takich obserwacji, jeśli pomogło, to super, lepsze to, niż mordęga z naprawą silnika.Skoro kolega adipaw przedstawil pomiary to znaczy ze w jego przypadku pomoglo,chyba ich nie spreparowal i nie wrzucil na forum.
Napisany 22 grudzień 2012 - 22:50
Karburator nie widziałem żadnych takich reklam a na ceramizer wpadłem kiedyś jak jeszcze się polonezem woziłem (też był zalany profilaktycznie) i oddałem ojcu auto do ciągania przyczepek wyjeździł się mocno buda poleciała brat się wywściekał i co do końca do odstawienia na szrot chodził chłopaki go zakatować próbowali i nic wypalili 3 pary kół na tył i im się znudziło a polonez chodził! nie klepał żadne panewki czy tym podobne!
Napisany 23 grudzień 2012 - 00:01
chyba o to chodzi http://strona.akson-...kterystyka.htmlw TV jakiś inny mocno reklamowany preparat, podobno wojsko go używa itepe
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 23 grudzień 2012 - 00:15

Napisany 23 grudzień 2012 - 02:03
Ceramizerem jakiś czas temu handlowo zajmował się mój dobry kolega, on mnie namowił po pozytywnych doświadczeniach z własnym kultowym Golfem II GTI 1,8. Zadziałaliśmy zgodnie z wszystkimi zasadami i wynik był jak opisałem. Może po prostu mam sprawny silnik i stąd nie ma odczuwalnej zmiany.
Napisany 23 grudzień 2012 - 07:43
To nie MILITEC, znam ten preparat, jest na rynku od lat. Poza tym, waszmościowie,ja się nie kłócę, po prostu rozmawiamy. Ostatnio widziałem na TVN TURBO reklamę takiego preparatu.
Ceramizerem jakiś czas temu handlowo zajmował się mój dobry kolega, on mnie namowił po pozytywnych doświadczeniach z własnym kultowym Golfem II GTI 1,8. Zadziałaliśmy zgodnie z wszystkimi zasadami i wynik był jak opisałem. Może po prostu mam sprawny silnik i stąd nie ma odczuwalnej zmiany.
z tego co czytalem (nie stosowalem) o ceramizerach to ty jestes wyjatkiem

Napisany 23 grudzień 2012 - 08:29
z tego co czytalem (nie stosowalem) o ceramizerach to ty jestes wyjatkiem
no ale wyjatki po ludziach chodza pozdrawiam
haha...masz racje, jest wyjątkiem, ale są i tacy kierowcy ze nie odczuwają nawet jak mają gume w tylnym kole, nic nie czują...ja wlalem 2 krotnie, i musze powiedziec ze mam poprawe, moze, tak jak pisał ktos, nie był jeszcze moj silnik tak zajechany??? ,
Napisany 23 grudzień 2012 - 08:57
pozdrawiam
Napisany 23 grudzień 2012 - 14:50
Napisany 23 grudzień 2012 - 15:04
Dokładnie tak :yes:Ja uwazam, ze oboje macie racje. Silnik moze miec rozne wady. Jeden np bierze olej i ma licha kompresje bo np tuleja jest zarysowana i wtedy np ceramizer to uzupelni i pomoze. A jak ktos juz niema pierscieni i uszczelniacze sa jak cegla to jak ceramizer moglby pomoc?
Jeśli ktoś oczekuje po tym preparacie panaceum na wszystkie bolączki silnika, to chyba ma zbyt wielkie wymagania

Napisany 23 grudzień 2012 - 15:18

ale jeśli jest gładź uszkodzona to zadziała i panewki ochroni.
Napisany 23 grudzień 2012 - 16:43
To nie MILITEC, znam ten preparat, jest na rynku od lat. Poza tym, waszmościowie,ja się nie kłócę, po prostu rozmawiamy. Ostatnio widziałem na TVN TURBO reklamę takiego preparatu.
Zapewne o to chodzi koledze: Link
Cena ok. 200zł i jest go tam więcej niż Ceramizara, który używa autor tematu. Podejrzewam takie same działanie.
Napisany 23 grudzień 2012 - 22:24
M+ działa na zupełnie innej zasadzie ponieważ nie wytwarza powłoki ceramicznej.Podejrzewam takie same działanie
Napisany 24 grudzień 2012 - 10:35
Napisany 24 grudzień 2012 - 10:45
Zapewne o to chodzi koledze: Link
Tak jest, reklamę tego produktu widziałem własnie ostatnio.
Natomiast zastanawia mnie jedna kwestia, jak reagują na tego typu preparaty pierścienie tłokowe. Jak wiadomo pierścienie powinny przemieszczać się w ramach dopuszczalnych luzów w rowkach tłoków. Bez tego nie mogą się obracać, a jeśli staną, do zapieczenia już tylko krok. Wtedy jakiekolwiek doszczelnienie gładzi nic nie pomoże.
Napisany 24 grudzień 2012 - 13:29