Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:
Akceptuje Ciasteczka
Ja u siebie nie myśle nawet o pełnym automacie bo po co mi takie coś. ja chciałbym mieć samoczynne otwieranie z pilota tylko dla wygody a nie dla bajeru.
Większość z nas to zna. Jedziemy do marketu i przed wejściem pytamy żonę: -Czy brać duży koszyk? -Nie, mały wystarczy, kupimy tylko kilka rzeczy. A po odejściu od kasy nie wiadomo co łapać pierwsze. Idzie taki człowiek obładowany z tobołami, trzyma pilot i wciska otwieranie a tu bagażnik puścił z zamka i go trzeba ręcznie podnieść
Mi elektryczne szmery bajery nie potrzebne:D
Znalazłem patent do sedesa ze sprężynką jakby ktoś chciał, banalny:D
kolego cugiel takie sprezyny w bfl chyba nie przejda. jest inny zawias klapy w sedanie. ale jesli mozesz to zrob wiecej zdjec zeby bylo wyrazniej widac jak to pracuje. z gory dziekuje.
kolego cugiel takie sprezyny w bfl chyba nie przejda. jest inny zawias klapy w sedanie. ale jesli mozesz to zrob wiecej zdjec zeby bylo wyrazniej widac jak to pracuje. z gory dziekuje.
Ja sie na to zdjęcie nadziałem w necie. Nawet nie pochodzą z opla o ile pamiętam. Chodzi mi o zasadę działania. Mimo tego że zawiasy inne można spróbować w omedze trzeba tylko znaleźć miejsce na wpięcie sprężyny.
Ja mam kombi. Gdybym miał sedana poszedłbym w tym kierunku bo to jest chyba najprostsze i najtańsze rozwiązanie.
ja póki co obadałem system zdalnego otwierania zamka w klapie. Znalazłem taki moduł sterujący:
A tu opis: ZDALNE STEROWANIE RADIOWE 1 KANAŁOWE 300M + 2 PILOTY ZASIĘG DZIAŁANIA TO 300M URZĄDZENIE MOŻE DZIAŁAĆ W DWÓCH TRYBACH: MONOSTABILNY I BISTABILNY
NAPIĘCIE ZASILANIA.:12V ILOŚĆ PRZEKAŹNIKÓW: 1 OBCIĄŻENIE PRZEKAŹNIKA: 4-5A ZASIĘG DZIAŁANIA W TERENIE OTWARTYM: 300M CZĘSTOTLIWOŚĆ DZIAŁANIA: 433,92 MHZ DEKODER: EV1527 WYMIARY CENTRALKI: 80 MM X 50 MM X 30 MM POBÓR PRĄDU W CZASIE CZUWANIA:10mA WAGA: 62g. UCHWYTY MONTAŻOWE ODBIORNIK MOŻE WSPÓŁPRACOWAĆ Z WIELOMA PILOTAMI SYGNAŁ DOCIERA NAWET PRZEZ ŚCIANY UDZIAŁA BARDZO STABILNIE, NIE MA SAMOWŁĄCZEŃ ITP...
Przycisk kodujący - służy do przypisywania konkretnego pilota do odbiornika.Kodowanie polega na naciśnieciu przycisku w pilocie, następnie naciśnięcie przycisku w centralce.Ustawieni pilota jest sygnalizowane włączeniem przekaźnika.Resetowanie ustawień gdy naciśniemy przycisk odbiornika przez około 10 s trzymając go .
Tryb bistabilny - Naciśnięcie przycisku pilota załącza przekaźnik, kolejne naciśnięcie tego samego przycisku zwalnia ten sam przekaźnik.
Ustawianie trybu pracy - Tryb pracy urządzenia (bistabilny lub monostabilny) jest ustawiane poprzez pilota. Aby zmienić tryb pracy np. z bistabilnego na monostabilny, należy zresetować urządzenie poprzez przycisk kodujący(przytrzymać 10sek). Nastepnie nacisnąć dwa przyciski pilota nr 1 i 2 jednocześnie i trzymać, następnie nacisnąć przycisk kodujący. Dioda będzie migała oznaczając zmiane trybu.
Wydaje mi się, że do zwalniania zamka w klapie najlepszy będzie tryb monostabilny
cena takiego zestawu to 59zł + przesyłka
Do tego przydałby się siłownik elektromagnetyczny (działa dopiero po podaniu napięcia), myślałem też o zwykłym siłowniku od CZ, ale go wykluczyłem ze względu na tryb działania, tj. siłownik taki albo zamyka albo otwiera - uniemożliwiłoby to samo-zamknięcie klapy po jej opadnięciu (rygiel dalej byłby odciągnięty).
Cena na allegro siłownika elektromagnetycznego to 50 zł, na szybko znalazłem tylko jeden: http://allegro.pl/si...2799223159.html i jest on właśnie przeznaczony do takich celów.
Podsumowując wydaje mi się to za najprostsze rozwiązanie bez żadnego dociągania klapy i pozwalające na tradycyjne (ręczne) otwieranie klapy. Siłownik montowany do cięgna zamka nie powinien w żaden sposób przeszkadzać. Układ sterujący to też neutralna sprawa, wszystko do schowania pod tapicerką klapy (zasilanie np. z lampki oświetlenia tablicy). Koszta ok 110 zł bez przesyłek. Pozostaje tylko pytanie jak podnosić i ew. opuszczać samą klapę (ja osobiście zastanawiam się tylko nad podnoszeniem, zamknąć mogę ręcznie). Zainteresował mnie siłownik elektryczny od Insigni i to raczej na jego podstawie (albo innym podobnym) starał bym się to ogarniać. Patrząc na cenę tego od Insigni (jeśli wystarczy jeden) to ok 150 zł + 110 zł za wcześniej wymienione graty daje 260 zł (+150zł jak jeden teleskop nie wystarczy, czyli 410 zł). To oczywiście kosztorys zrobiony na szybko bez wyszukiwania tańszych odpowiedników.
kolego cugiel. kabinowalem na wszystkie sposoby taka obcje jak pokazales na zdjeciu i nie da tak rady,bo klapa z dolu musi byc wypchnieta.taka sprezyna jej nie podniesie.
a Ty w kombi nie mialbys tyle miejsca w klapie zeby wstawic taki albo podobny silownik jak jest w linku?
no jest pare ciekawych rozwiazan. trzeba by bylo pojechac na jakis wielki szrot i moze tam mieli by jakies takie czesci. albo na gielde. moze uda mi sie wyrwac w czwartek do Poznania na gielde to bede czegos szukal. te z insigni sa elektryczne. http://allegro.pl/si...2784143481.html
Poniewaz to tez jest na cisnienie wiec lepiej cos dobrac z innej marki. Nie przerobisz tego z insigni, nie skrocisz itp On ma dlugosc jak silownik z naszej przedniej maski (tak na oko pisze). Z tyłu sa krotkie w sedanie. Jak ktos ma kombi moze temat podchwycic.
niby prosta sprawa a kurde ciezko cos dobrac. tak jak pisalem.albo wielki szrot albo gielda i na zywo cos wymacac. przeciez musi sie dac cos takiego zrobic:masakra:
Dobrac maly kompresor np z audi (pytanie jaka cena) lub z opla (ale jest duzy bo idzie na pozostale silowniki z dachu). Najbardziej optymalny jest z sebringa i cena tez dobra. Kwestia doboru silownika tez prosta. Pomierzyc w sedesie i wysylac zapytanie na allegro do tych ktore na oko wydaja sie takie same o zmierzenie dlugosci, przed i po wyciagnieciu.
Jest inne pytanie. Czy kompresor ma zabezpieczenie tzn zawor odcinajacy, gdy silownik osiagnie max. Bo jezeli dobieramy silownik z innego auta a kompresor pompuje pod inny rozmiar silownika czy przypadkiem nie "przepompuje"
elektryczne maja krancowki i to jest dobre. ale jest moze inny sposob na zatrzymanie silownika. poczytaj o tym sterownikuhttp://autoalarmy.nspcm.webd.pl/sterowniki/165-uniwersalny-sterownik-st-112-.html