Witam. Dziś i mnie dopadł problem cieknącej pompy

Poczytawszy trochę o tym jakie to jest niebezpieczne i "trudne" dla przeciętnego majsterkowicza stwierdziłem iż... jak nie spierdziele to się nie nauczę. Tak więc uposażony w kpl uszczelek Bosch-a wywaliłem kolektor ssący by mieć fajny dostęp do pompy. 3 śrubki wykręcone więc została ta magiczna. Pyk i pompa wyszła razem ze swoim strasznym "dzyndzlem" zwanym również trzpień ?
Pompa jak na moje dosyć dobre oko była bardzo "czysta" Wylałem resztki ropy z niej rozkręciłem co się dało wyczyściłem na błysk i poskładałem z nowymi oringami simeringiem i uszczelkami. Przyszedł czas włożyć ją na swoje miejsce... Włożyłem. Nawet trzpień wszedł tam gdzie wejść powinien. Skręciłem lekko i nadeJszła chwila prawdy. Odpali czy nie ???
Naturalnie profesionalnie nie wiem co to komputer do diagnostyki takich wynalazków jak zapłon i ustawienie tego czegoś w Dieslu z Omegi. Złożyłem możliwie najbliżej stanu jej przed demontażem. Zagrzałem świece kręce i !? Odpaliła. Jednak nie chodziła za fajnie. Obr miedzy 800 a 1200 i tak sobie skaczą... No to trzabyło puknąć pompe ale w którym kierunku ? W lewo w prawo i tak godzine półtorej dwie... W końcu zaczęła chodzić jak Diesel bez problemów.
Ustawiłem pompe tak że chwilowe spalanie na godz pokazuje jak wcześniej czyli 0,9L/h czasem pokaże 0,8. Po przejażdzce nie stwierdziłem zaniku mocy bądz jej przybytku. Przy włączonej klimie pokazuje 1,2L/h z odpaleniem nie ma problemu. Na ciepło czy na zimno.
Moje pytanie : Ile powinno pokazywać to chwilowe spalanie żeby ustawienie pompy było jak najbliższe fabrycznemu

? Jedni piszą 0,9 jest idealnie a inni 1,2 jest idealniej. Więc teraz nie wiem. W tygodniu myślę podjechać i podłączyć się pod komputer. Ale czy jest taka potrzeba ???
Tak BTW. Podczas prac z kolektorem ssącym wyczyściłem egr. Polecam do tego preparat KAGER. Dostępny z FOTA. Fenomenalnie czyści i nie pochłania uszczelek. Cena również fajna. ok 15 zł
I tak od siebie nie bójta się tej pompy

Nie jest wcale taka straszna :> Parę razy mi tylko kupa w majty spadła