2.0 16V zbyt niskie wolne obroty podczas wysprzeglania...
Napisany 28 grudnia 2007 - 19:52
miałem identyczny problem. weź ze sobą kase. 220 zł. i do Porcza koło borowskiej. dokładnie na grota roweckiego. pełna diagnostyka auta, ale auto nie wyjedzie nie zrobione. ponadto masz gwarancje na to co zrobione. ja już jeżdżę przeszło 3 miechy i mam wszystko ok. też wymieniałem krokowy ,ale nie trzeba było. gostek wie wszysko co i jak. magik. jak chcesz dawaj na priva i dam ci adres.
Pozdrawiam
Napisany 28 grudnia 2007 - 21:46
IWANGROZNYJ
miałem identyczny problem. weź ze sobą kase. 220 zł. i do Porcza koło borowskiej. dokładnie na grota roweckiego. pełna diagnostyka auta, ale auto nie wyjedzie nie zrobione. ponadto masz gwarancje na to co zrobione. ja już jeżdżę przeszło 3 miechy i mam wszystko ok. też wymieniałem krokowy ,ale nie trzeba było. gostek wie wszysko co i jak. magik. jak chcesz dawaj na priva i dam ci adres.
Pozdrawiam
No to zdradź tajemnicę co było jak Ci ten złota rączka zrobił, bo jak ja odbieram z naprawy to nie wychodzę jak mi gość nie powie co było. Mam nadzieję że wiesz i nie będę musiał jechać z Piły do Wrocławia bo to aż 250 kilosów.
Pozdrawiam.
Napisany 28 grudnia 2007 - 23:56
http://e-warsztat.pl...t.do?wid=05c94e
Polecam. I pozdrawiam.
Napisany 29 grudnia 2007 - 10:57
pozdro
Napisany 30 grudnia 2007 - 12:57
Jedno pytanie...
Jeżeli w aucie teoretycznie wszystko jest sprawne, to czy obroty biegu jałowego mogą się nieco zmienić po wciśnięciu sprzęgła i biegu, czy powinny być na dokładnie tym samym poziomie?
Napisany 31 grudnia 2007 - 17:53
co do obrotów na wciśnięty sprzęgle to powinny byc chyba takie same

pozdro
Napisany 06 stycznia 2008 - 15:20

Napisany 13 stycznia 2008 - 21:21
powiem ze podzialalo falowanie obrotow jest teraz bardzo znikome ale obroty zaczely mi trzymac czasem po 1000 . dzis jeszcze wszystkie mechanizmy uchylajace przepustnice popsiutalem wd 40 te sperzynki i ta linke. zobaczymy jak to niezadziala to zaczne szukac jeszcze lewego powietrza wydaje mi sie ze lapie w dolocie w miejscu gdzie wchodzi gruba odma do takiego konalna ono sie obkreca i czasem odchyla to moze tam cos zasysa. tak mysle ze jesli wystepuja male wachania to raczej gdizes lapie powietrze lewe niz cos nie tak dziala. wydaje mi sie ze przepustnica juz dobrze dolega i jest szczelna co do jej luzu coz kurcze niewiem jak wyglada to od nowosci ale musze jeszcze posprawdac te wszystkie wodziki od niej i ta linke czy tam sie nic nie zacina
narazie jest prawie ok