Tak się łapałem po kolei instalacji.
Dysze ale w których wtryskach?

Napisany 18 kwietnia 2012 - 02:05
Napisany 18 kwietnia 2012 - 02:09
No to dobrze, te wtryski mogą być jeszcze całkiem sprawne jeśli okaże się że to reduktor "klęknął".Magici czyściłem bez odkręcania śrób kalibracyjnych i końcówek ani wnętrzności też nie zamieniałem.
Nie jest to najszczęśliwsza metoda naprawy urządzeń wyposażonych w elektronikę niestetyTak się łapałem po kolei instalacji.
Czyli zestaw MJ był ustawiony w miarę optymalnie. Jeśli masz możliwość sprawdzić (np. wiertłem) jakie masz dysze w Valtek'ach to by mogło pomóc przy analizie zachowania samochodu na tym drugim zestawie (parownik i Valteki).Dysze ale w których wtryskach?
W magikach mam 2,4mm a ciśnienie w tym Magicu III miałem 1.1 o ile dobrze pamiętam. W w tych Valtekach to nie wiem
Napisany 18 kwietnia 2012 - 02:12
Napisany 18 kwietnia 2012 - 02:14
Napisany 18 kwietnia 2012 - 02:19
No to dobrze, przynajmniej tutaj nie powinno być większych problemów z uwagi na zbyt mały wydatek wtryskiwaczy
Jak już uda Ci się sprawdzić na tym drugim parowniku i będzie :ok:, przekładaj wtryski MJ - przekonasz się czy to one się skończyły, czy raczej parownik...
Napisany 18 kwietnia 2012 - 02:41
Ja mam u siebie Scorpiona GT i jest :ok: Niestety, jest o nich wiele negatywnych opinii, więc mogłem po prostu dobrze trafić. Ogólnie - możesz brać Gold'a albo np. Gurtnera, moim zdaniem ten większy AC R01 250KM jest jeszcze za mało przetestowany.(...) A jeśli to parownik to na jaki byś mi polecił wymianę?
Niestety, tylko w nocy mam czas powalczyć np. z własnymi komputerami... I właśnie nad tym siedzę, a forum podglądam "w międzyczasie"A Ty to cierpisz na bezsenność czy co że tak długo na forum?
Napisany 18 kwietnia 2012 - 17:34
Napisany 18 kwietnia 2012 - 17:41
Bardzo ładnie zamontowane wtryski:) a reduktora nie dało się zamontować niżej? masz coś tam przy podłużnicy na dole zamontowane? W sumie łatwiej dla gazowników było założyć
Napisany 18 kwietnia 2012 - 17:57
Napisany 18 kwietnia 2012 - 18:41
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 18 kwietnia 2012 - 19:35
Napisany 18 kwietnia 2012 - 19:36
Napisany 18 kwietnia 2012 - 22:04
Napisany 19 kwietnia 2012 - 00:42
Napisany 19 kwietnia 2012 - 01:03
Napisany 19 kwietnia 2012 - 01:08
Napisany 19 kwietnia 2012 - 13:51
Napisany 19 kwietnia 2012 - 16:04
Napisany 20 kwietnia 2012 - 02:26
W takim razie może to jednak niesprawność układu zapłonowego?? No chyba że obydwa parowniki "nie dają rady", albo masz gdzieś nieszczelność w "orurowaniu" LPG.A ja podmieniłem tego Magica III na mój stary AGC i auto tak samo przerywa że się jeździć nie da:( Valteki skalibrowane i zero poprawy. Już mi ręce opadły:(
Moim zdaniem to co jest na zrzutach jest nic nie warte. Tak zrobione mapy mogą więcej zaszkodzić silnikowi, niż mapy niedostosowane do aktualnej konfiguracji, ale zebrane przy sprawnych komponentach...Poniżej zrzuty z interfejsu choć nie nie da się kalibrować więc niektóre dane są dość przypadkowe, a mapy się tworzyły na tych usterkach.
Ktoś miał taki pomysł żeby sprzedawać je na sztuki, to tak je sprzedają. Powiem Ci tak - na 90% będzie źle po wymianie pojedynczej sztuki, jak bardzo źle?? To już zależy w jakim stanie są pozostałe wtryskiwacze. Może być tak, że dziś zmienisz jeden, a potem za tydzień 3 a za kolejne 2 dni pozostałe 2... Albo pozostałe posłużą Ci jeszcze przed długie kilometry. Tego nie wie nikt... Ja bym od razu założył komplet innych wtrysków, ale to oczywiście tylko moje zdanie.Dźwięk jest bardzo metaliczny więc to najprawdopodobniej będzie tłoczek tak jak piszecie. Więc nie mogę wymienić 1szt? To po chol... są pojedynczo w sprzedaży?:confused: Czy mocno złe będzie założenie 1szt nowej? Gorsze niż jazda na tym teraz? Samochód ogólnie zachowuje się dobrze ale na postoju troche trzęsie silnikiem
Napisany 28 kwietnia 2012 - 10:50