Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Wymiana drzwi

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
64 odpowiedzi na ten temat

#61 OFFLINE   komorek123

komorek123
  • 473 postów

Napisany 18 czerwca 2014 - 19:12

Apropo szyb to co jesli kupujacy ci powie ze nie kupi bo masz szyby z mlodszego rocznika bo był dzwon :masakra: to musiała by byc walona z każdej strony:hihi:

I własnie dlatego nie kupi.

#62 OFFLINE   robert3012

robert3012
  • 2 349 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 18 czerwca 2014 - 20:28

Rozwiercic nity to pare sekund i mamy dostep wszedzie to poco tracić czas i kaleczyć dłonie , a jak ktos ma jak bochenek chleba to juz nielada wyczyn:hihi:

Ale prowadnice i tak musisz rozkręcać, a żeby to zrobić nie przeszkadzają dłonie w żadnym rozmiarze. Wystarczy nasadka z przedłużką.
Z doświadczenia własnego - rozebranie drzwi do totalnego zera od kompletnych poza boczkiem - ok. 30 min. w nieśpiesznym tempie. Złożenie niech będzie godzina. Nie tykasz szkieletu, nie potrzebujesz spawarki, a nitować wewnętrzne poszycie to chyba trochę słabe rozwiązanie. Niech ci się coś przesunie, źle złapiesz i potem problem z przymocowaniem mechanizmu szyby, nie musisz odpinać spinek od wiązki.
Ale jak kto woli. Ja osobiście jestem zwolennikiem ułatwiania sobie roboty i jeśli można to po zakończeniu, żeby nie odbiegało za bardzo od oryginału.

#63 OFFLINE   cole2912

cole2912
  • 11 postów

Napisany 22 lipca 2014 - 18:09

Panowie mam pytanie.mam omege b z 1994r i przegniły mi drzwi kierowcy.zastanawiam sie nad wymianą.znalazlem w takim samym kolorze co orginalne tylko że z kom i. A ja mam sedana. I tu pytanie czy będą pasować? Czy sie czymś. Różnią?

#64 OFFLINE   machony79

machony79

przygoda z Omegą trwała 8.5 roku

• 4 668 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 22 lipca 2014 - 18:14

Panowie mam pytanie.mam omege b z 1994r i przegniły mi drzwi kierowcy.zastanawiam sie nad wymianą.znalazlem w takim samym kolorze co orginalne tylko że z kom i. A ja mam sedana. I tu pytanie czy będą pasować? Czy sie czymś. Różnią?

przód jest taki sam.

#65 OFFLINE   cole2912

cole2912
  • 11 postów

Napisany 22 lipca 2014 - 21:02

Spoko. Dzięki. Zawsze jak gdzieś dzwonilem to pytali sie sedan czy kombi? A teraz juz wiem. Dzięki jeszcze raz