Świeci kontrolka i nie działa ABS
Napisany 26 marca 2013 - 20:51
Napisany 27 marca 2013 - 19:23
Ajeszcze takie pytanie opłaca się wymieniać ten przekażnik czy szukać drugiej pompy, używka przejdzie czy nie?czy ktoś może przesłać jakieś fotki z wymianą lub całej pompy co jak trzeba?dzieki
Napisany 27 marca 2013 - 19:30

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 09 kwietnia 2013 - 17:51
Napisany 09 kwietnia 2013 - 18:09
Napisany 14 kwietnia 2013 - 14:22
Napisany 16 grudnia 2014 - 18:15

Mam małą cure i jak sypnie sniegiem to ciężko bez abs lecieć w trasie;/ Po wył i właczeniu silnika ok przez chwile.
Napisany 16 grudnia 2014 - 18:19
dokopie sie tutaj.
drugi mechanik podpioł pod kompa i na kompie lewy czujnik abs tył. Czasami ok czasami lipa jest z nim. Wymieniłem juz dwa czujniki co prawda uzywki ale teoretycznie dobre. Nowy ponad 100 ;/. I dalej to samo czasami jest ok czasami sie zaswieci abs i brak ABS jest;/. Pod kompami (róznymi) dalej pokazuje lewy tył ABS. Gdzie szukac rozwiązania?
Mam małą cure i jak sypnie sniegiem to ciężko bez abs lecieć w trasie;/ Po wył i właczeniu silnika ok przez chwile.
Szukałbym uszkodzonych przewodów do czujnika.
Napisany 16 grudnia 2014 - 18:20

Szukałbym uszkodzonych przewodów do czujnika.
Napisany 16 grudnia 2014 - 18:26
czyli leciec instalacje od czujnika az do konca
Tak na szybko przyjrzałbym się wtyczce czujnika i przewodami, które są w bezpośrednim sąsiedztwie, a potem wtyczce przy pompie. Kontakt- sprej profilaktycznie, a potem zaczynamy szukać dalej...
Napisany 16 grudnia 2014 - 18:30

Tak na szybko przyjrzałbym się wtyczce czujnika i przewodami, które są w bezpośrednim sąsiedztwie, a potem wtyczce przy pompie. Kontakt- sprej profilaktycznie, a potem zaczynamy szukać dalej...
Napisany 16 grudnia 2014 - 18:48
Przy wteczce wszytsko wyczysciłęm elegancko przy czunjiku. Wiec jeszcze przy pompie zobaczę. A potem w takim razie do elektryków niech szuka moze gdzies kabel poszedł sie pitolic;/ ehh
Jeśli masz możliwość to podmień pompę i zweryfikujesz przyczynę; jeśli błąd się powtórzy będziesz wiedział, że raczej przewody są odpowiedzialne za usterkę
Napisany 16 grudnia 2014 - 18:55

Jeśli masz możliwość to podmień pompę i zweryfikujesz przyczynę; jeśli błąd się powtórzy będziesz wiedział, że raczej przewody są odpowiedzialne za usterkę
Napisany 16 grudnia 2014 - 20:43
podłącze sie pod temat mam taki sam problem wymieniłem czujniki przód a ze bede wymieniał silnik to bede mial pompe abs jak na dłoni wiec ją wymienie
i mam jeszcze ciekawy objaw jak odpale silnik i stoje w miejscu to jest ok ale jesli ujade tak z 1,5metra to swiatła przygasaja na blacie i na zwenątrz na 2sek zapala sie kontrolka abs poczym swiatła swiecą znów normalnie a kontrola nadal swieci i absu brak
moze ktos podpowie co to moze byc ja stawiam na pompe
pozdrawiam:)
Napisany 17 grudnia 2014 - 01:36
I jeszcze popatrzylbym czy koronka na polosi nie jest zakonserwowana olejem z kurzem/piaskiem.Tak na szybko przyjrzałbym się wtyczce czujnika i przewodami, które są w bezpośrednim sąsiedztwie, a potem wtyczce przy pompie
Napisany 17 grudnia 2014 - 13:04
Napisany 17 grudnia 2014 - 13:07
Jakbys poczytal forum to bys już wiedział od jakiegoś czasu ze masz uwalony sterownik ABS.Witam mam problem świecą mi kontrolki na blacie w oplu omega 2.5v6,ABS/CT i nie działa licznik byłem u kilku mechaników ale nikt nie może sobie z tym problemem poradzić.Czy mógł by mi ktoś podpowiedzieć o co chodzi pozdrawiam
Napisany 17 grudnia 2014 - 13:20
Napisany 17 grudnia 2014 - 13:27
Tu nie ma co rozmawiać tylko trzeba podpiac opcoma albo OS i się polaczyc ze sterownikiem ABS - jak się nie uda lub jak się uda ale będzie blad przekaźnika to sterownik zlom.Ok. ale rozmawiałem jeszcze z takim kolesiem i powiedział że to może też być przyczyna uszkodzenia piasty lewego koła bo czasami licznik działa i kontrolki wtedy gasną