Xenon lub bi-xenon w omedze
Napisany 19 lipca 2007 - 12:21
lub http://moto.allegro....ed_gratis_.html
Martwię sie tym ze moje klosze są żółte i poobijane od kamieni takie mini ryski. Zastanawiam sie czy by tu nie kupić nowych kloszy( lub lamp depo czarne i przerobic je na xenon bixenon) do omegi przezroczystych takie jak w soczewach są i przekleic je. Tylko nie wiem gdzie takie klosze dostać. Może wiecie gdzie można zakupić takie klosze do omegi przezroczyste takie jak w soczewkach hella. Napiszcie gdzie można dostać klosze i czy da to jakiś efekt poprawienia światła. Piszcie co można zrobić ze światłami. Pomózcie
Napisany 19 lipca 2007 - 12:49
a co do dostania lamp....słyszałeś o czymś takim jak Allegro?
Napisany 19 lipca 2007 - 13:44
hehe a sam powyzej wkleił linki do allegroa co do dostania lamp....słyszałeś o czymś takim jak Allegro?

Gdyby mi swiatła tak "zdechy" jak koledze powyzej to nie bawiłbym sie w xenony juz tylko kupił nowe reflektory i juz. To tansza opcja. A jak ktos sie lubi bawić i ma troszke kaski do wydania to opcja xenon.
"...Z dużymi rozmiarami kół jest jak z condomami w rozmiarze XL - Krótka chwila dobrej autoprezentacji nie jest warta późniejszych kłopotów."
Krzysztof Hołowczyc
Napisany 19 lipca 2007 - 17:20
Napisany 19 lipca 2007 - 20:02
Napisany 31 lipca 2007 - 12:25
Było opisywane nie raz na forum
Bierzesz papier ścierny o ziarnistości 1500-2500 najlepiej taki i taki.
Szlifujesz reflektor papierem na mokro. Najpierw grubszym, potem bardziej drobnym.
Na koncu polerujesz pastąpolerską do lakieru.
I voila.
Napisany 01 sierpnia 2007 - 09:02
Napisany 01 sierpnia 2007 - 10:32
"Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi"
Winston Churchill
Napisany 03 sierpnia 2007 - 13:46

Napisany 09 sierpnia 2007 - 19:42
Napisany 09 sierpnia 2007 - 20:10
Moze mi ktos powiedziec, czy w moim aucie sa xenony
: :razz: Mam spryskiwacze na reflektorach, autopoziomowanie, a ktos mi napisal, ze to sa soczewki
??:
kolego to nie widzisz jak swieca w nocy?

Napisany 09 sierpnia 2007 - 20:28
Moze mi ktos powiedziec, czy w moim aucie sa xenony
: :razz: Mam spryskiwacze na reflektorach, autopoziomowanie, a ktos mi napisal, ze to sa soczewki
??:
jeśli to jest ksenon to przy zapalaniu świateł powstaje rozbłysk.
Napisany 01 września 2007 - 17:47
Posiadam od jakiegoś czasu omke b kombi.
Ponieważ zostałem szczęśliwym posiadaczem owej omki zaczełem śledzić opisy na różnych forach temat świateł w opelkach i muszę powiedzieć iż miałem również problem ze światłami (drogowe), tj.. Kupując ową omke kupiłem z orginalnymi lampami świeciły jak świeciły czyli do bani zastanawiałem się co jest powodem owego problemu wymieniałem żarówki na mocniejsze efektów nie było, postanowiłem wymienić lampy na soczewki firmy DEPO i cóż śmigałem z nowymi lampami dwa miesiące nie całe dwa miesiące i się rozczarowałem że po za zmianą wygladu auta (wygląd rasowy ;-)) nic się nie zmieniło w oświetleniu czyli dalej bez widocznych efektów.
Po wszelkich zabawach z lampkami postanowiłem pójść na całość kupiłem lampy ksenonowe orginalne z opla i wiecie co to jest dopiero jazda... wreście ujżałem przed sobą świat ;-).
Wiem ksenony to jest nie mały wydatek to kwota 1600,00 zł ale są jest warto taką kwotę wygosp[odarować moje problemy znikneły.
Trudno jeden miesiąc bez jedzenia ale widze jasność i to jest piękne.

Napisany 01 września 2007 - 18:27
Napisany 10 września 2007 - 16:10
Więdz pytam... ma ktos taki zestaw ?? Bo gdybać mozna...
http://moto.allegro....?item=241020318
a w dodatku w soczewkach depo ?
Napisany 10 września 2007 - 16:28

ja za swoj zaplacilem z tego co pamiętam 650 i jestem niesamowicie zadowolony
Napisany 10 września 2007 - 16:32