uszkodzony wtryskiwacz gazu
Rozpoczęte przez
Akume
, 10 paź 2011, 20:40
27 odpowiedzi na ten temat
Napisany 22 października 2011 - 22:00
Wtryskiwacze w końcu są. Musiałem zmienić przewody podające gaz do nich bo były krótkie. Obeszło się bez wiercenia. Dostałem do tego jeszcze 2 różne rodzaje dysz. Ale te co były od razu zamontowane są takie same jak poprzednie. Chodzi... Dobrze. Bo nie powiem że bardzo dobrze. Czasami potrafi trochę szarpnąć, ale nie zmieniałem jeszcze filtrów. Ostatnio rozbierałem elektrozawór i tam chyba jest coś podobnego do filtra było tam tyle syfu że nie wiem jak gaz w ogóle mógł tamtędy płynąć. A niestety samego wkładu do filtra kupić nie mogę. Dzięki wielkie za pomoc, bez was musiałbym zapłacić trochę więcej niż 150 zł

Napisany 22 października 2011 - 22:48
Daj foty filtrów, zaworu, może Cię naprowadzę. Jeśli po wymianie filtrów nie będziesz zadowolony to pozostanie Ci regulacja, a to plus koszt wtrysków kupionych samodzielnie bedzie niższy, niż ten, z którym zaznajomił Cię gazownik.

Napisany 25 października 2011 - 09:07
U mnie na nierówną pracę pomogło czyszczenie wtryskiwaczy. Nie wiem jeszcze na jak długo bo jestem kilka dni po wizycie u gazownika ale jeszcze nic nie płaciłem więc zobaczymy czy faktycznie pomogło. No i z tego co wiem to są jeszcze zestawy serwisowe do wtryskiwaczy, sporo tańsze od kompletnych wtrysków.
Napisany 25 października 2011 - 19:25
Tak wiem. U mnie czyszczenie nie pomogło ani zestaw naprawczy. A wracając do elektrozaworu...siedzi w nim takie cudo
Czyściłem to ale dalej to samo. Zostaje jeszcze filtr gazu ale nie wiem gdzie go dostać. Od benzyny nadałoby się ?

Napisany 25 października 2011 - 19:43
nabędziesz tutaj-klik* a jeśli masz filtr fazy lotnej, na wężu, z wkładem bądź nie, to polecam wymienić na nowocześniejszy poliestrowy-klik*. Oczywiście, zobacz jakiej średnicy wewnętrznej masz wąż, w którym jest filtr, standartowo 12mm ale 14 i 16 też się zdaża.takie cudo
Uznam to za żarcikOd benzyny nadałoby się ?

*przykładowy sprzedawca
Napisany 26 października 2011 - 15:59
Witam. Dziś znalazłem nowy objaw. Podczas jazdy gdy wcisnę szybko pedał gazu to do 2.8 tys idzie dobrze a później zaczyna przerywać. Gdy temperatura silnika dojdzie już do 85-90 idzie dobrze bez szarpania. Przypadek?
Napisany 27 października 2011 - 21:41
Nieprawidłowy skład mieszanki (za ubogo, bo na zimno masz normalnie bogatszą mieszankę)?
Napisany 27 października 2011 - 22:52
Filtry z przyzwoitości i regulacja u gazownika. Przy okazji dowiesz się, czy parownik wyrabia.