Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Zawór EGR w X20XEV

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
44 odpowiedzi na ten temat

#41 OFFLINE   Maniek6600

Maniek6600
  • 640 postów

Napisany 18 sierpnia 2011 - 20:56

Ok....Doszedłem do tego,wykręciłem go i zaślepiłem...Chyba wpływu na jazde nie mama ponieważ nie miałem wężyka który idzie do kolektora.....Swoją drogą pewnie mam lewe powietrze bo powinien tam iść wężyk od egr....Gdzie namierze otwór w który wkłada się wężyk od egr??

#42 OFFLINE   irzyk

irzyk

Jestem Kubuś

• 1 060 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 19 sierpnia 2011 - 06:40

Ok....Doszedłem do tego,wykręciłem go i zaślepiłem...Chyba wpływu na jazde nie mama ponieważ nie miałem wężyka który idzie do kolektora.....Swoją drogą pewnie mam lewe powietrze bo powinien tam iść wężyk od egr....Gdzie namierze otwór w który wkłada się wężyk od egr??

Jak otworzysz machę to w kierunku przodu samochodu po krokowcem jest króciec podciśnienia na regulator ciśnienia benzyny a dokładnie po drugiej stronie masz króciec do podłączenia podciśnienia do EGR (masz na zdjęciu).

#43 OFFLINE   Maniek6600

Maniek6600
  • 640 postów

Napisany 19 sierpnia 2011 - 09:20

Ok wielkie dzięki...A ciągle mi coś syczało i nie wiadomo co .....Dziś sprawdzę i ewentualnie zaślepię....Jeszcze raz dziękuję kolego

Więc tak...BYłem obejrzec i z drugiej strony co pokazujesz mam 2 grubsze wężyki które idą do nie wiem jak to się nazywa ale jest od strony pasażera zaraz obok cewki....żadnej innej dziurki tam nie mam.....

#44 OFFLINE   irzyk

irzyk

Jestem Kubuś

• 1 060 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 19 sierpnia 2011 - 10:59

Ok wielkie dzięki...A ciągle mi coś syczało i nie wiadomo co .....Dziś sprawdzę i ewentualnie zaślepię....Jeszcze raz dziękuję kolego

Więc tak...BYłem obejrzec i z drugiej strony co pokazujesz mam 2 grubsze wężyki które idą do nie wiem jak to się nazywa ale jest od strony pasażera zaraz obok cewki....żadnej innej dziurki tam nie mam.....

Maniek najlepiej porób foty interesujących miejsc spod maski to się zobaczy.

#45 OFFLINE   Maniek6600

Maniek6600
  • 640 postów

Napisany 19 sierpnia 2011 - 12:37

Podejrzewam że na fotkach mało co będzie widać....NIe wiem czy to ma znaczenie ale mam silnik z roku 99 być może inne silniki mają inaczej.Ja patrzyłem u siebie i to co pokazywałeś mam tam 2 rurki które nie idą do egr.....Innego króca tam nie widać lub nie czuć bo chyba by ciągła lewe powietrze....