Ok mam problem. Klima chwile dziala i padla. Bylem u mechanika powiedzial ze czynnik jest ze czasem sie wlaczy pochodzi chwile i sie wylacza i ze nie ma teraz czasu z tym grzebac narazie, no a jak wiadomo goraco ostatnio jest i pasuje cos przy tym pogrzebac, powiedzial mi ze moze byc cos z przekaznikami i ze w omegach sie wypalaly wtyczki od przekaznikow (?) I zeby tam grzebac. teraz pytanie moje ktory przekaznik jest od klimy? Zalaczam fotke mojej skrzynki pod maska, w kabinie bezpiecznik 33 ktory podobno jest od klimy jest ok, czujniki podobno tez ok (bo w koncu czasem sie wlacza)...? Albo jak sprwwdzic sam przekaznik?
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
Czynnik jest, a ile, na pewno tyle co trzeba? Może na styk dlatego się załącza raz a raz nie.
Raczej nie przekaźniki, bo pierwszy raz słyszę aby coś się wypalało, raczej gdzieś w elektryce, wtyczka kabel czujniki na rurkach, czujnik na chłodnicy.
Podłącz sprężarkę na krótko i zobacz czy będzie zimne lecieć(kilka stopni przy wentylatorze na 4-5), jak tak to szukaj w kabelkach jak będzie chłodne ale nie zimne to może coś Ci uciekło albo mechanicznego w układzie.
niechcę zakładać nowego tematu więc zapytam tu. Dziś żona była nabić klime, w tamtym roku chłodziła ok, tak mi się wydawało, teraz żona mówi że też jest w sumie ok ale nie jest to powietrze mroźne takie jak powinno być, mechanik powiedział że do wymiany jest jakiś zawór sterujący temperaturą, zawór 200zł i wymiana też ok 200zł. Co to za zawór, czy to nie próba naciągnięcia???
P.S. A może chodzi o ten zawór, bo mechanik coś mówił że niema ciśnienia, ja całkiem o tym zapomniałem, ten przewodzik co jest zaznaczony jest urwany tylko tak sobie siedzi, może tu jest przyczyna?

Uploaded with ImageShack.us
Jak po roku musisz nabijać klimę to masz wyciek. W zasadzie nie powinien znikać wcale i po kilku latach.
To co pokazałeś nie ma związku z klimatyzacją.
Ciśnienia mogą być
Jak mówił o zaworze to pewno mierzył ciśnienie i ssania za wysokie albo tłoczenia za niskie.
Ssanie to zawór sterujący sprężarką który siedzi w niej
Tłoczenie jak będzie niskie to rozprężny.
Jak chce 400 to dużo jak na zawór rozprężny(chyba, że jest dużo roboty się do niego dobrać pod deską rozdzielczą) i jeszcze drożej jak na sterujący sprężarką bo go prosto wymienić ale pewno mają takie stawki bo trzeba odciągnąć czynnik, wymienić zawór znów nabić. Bo za samo podpięcie pod maszynę i sprawdzenie biorą 100-150