Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

"Dział sprzedam"

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
198 odpowiedzi na ten temat

#101 OFFLINE   sasha92

sasha92
  • 7 postów

Napisany 15 stycznia 2012 - 17:09

Ok, rozumiem ;) W takim razie postaram się napisać 24 posty wnoszące coś do tego forum ;) Dzięki za odp.

#102 OFFLINE   michal987654321

michal987654321

Zbanowany

• 1 677 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 20 lutego 2012 - 17:55

takei pytanko... juz ktorys raz ostatimi czasy wystawiałem cos na sprzedaz, i nadal sie nie ukazuje.. moze wiedziec czemu? :)

#103 OFFLINE   Soseq

Soseq

Black is beautiful :)

• 3 425 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 20 lutego 2012 - 18:41

i się nie ukarze, wystawiasz rzeczy które już masz wystawione, to że Twoja oferta nie jest na pierwszej stronie nie oznacza że jej nie ma

Byłem na:
III Zlot - Lidzbark Warmiński 2007, IV Zlot Kobyla-Góra 2007, V Zlot - Ślesin 2008, VII Zlot - Bocheniec 2009, VIII Zlot - Wawrzkowizna 2009, IX Zlot - Czaplinek 2010, X Zlot Ślesin 2010, XI Zlot - Żagań 2011, XII Zlot - Toruń 2011, XIII Zlot - Ślesin 2012, XIV Zlot Skwierzyna 2012, XV Zlot - Zakrzewo 2013, XVI Zlot - Częstochowa 2013

II Miejsce Car-Audio V Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio VII Zlot Bocheniec, I Miejsce Car-Audio VIII Zlot Wawrzkowizna, II Miejsce Car-Audio X Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio XI Zlot Żagań, II Miejsce Car-Audio XII Zlot Toruń, I Miejsce Car-Audio XIII Zlot Ślesin

#104 OFFLINE   saszek5

saszek5
  • 44 postów

Napisany 21 lutego 2012 - 14:32

Nie, nie ma innej możliwości.

Ogólnie zdajecie sobie sprawę, że tego typu zasadami - odstraszacie nowych użytkowników forum ? Okej, dbacie o swoje bezpieczeństwo żeby Was nie oszukała nowa osoba - ale przez wrzucanie wszystkich do jednego worka tracicie potencjalnych forumowiczów. Są różne inne możliwe zabezpieczenia przed ewentualnym oszukaniem a nie nakładanie tylu zasad i blokady na możliwość założenia tematu w dziale sprzedam. Zamiast otwierać możliwości wymiany/sprzedaży części wśród 'rodziny' to wy wolicie ograniczać te prawa... Bez sensu, poważnie. Pierwsze forum na którym spotkałem się z takim ograniczeniem.

Teraz siedzę na forum i wypisuję głupkowate posty by nabić sobie 30 postów. To mieliście na celu ? Czytanie spamu na forum ? Po to by można było założyć swój temat w dziale sprzedam. Poddaję się... :pokoj::pokoj::pokoj:

#105 OFFLINE   Soseq

Soseq

• 3 425 postów

Napisany 21 lutego 2012 - 14:52

a Ty zalogowałeś się na naszym forum w jakim celu?? poznawaniu ludzi czy sprzedaży??

bo jak chcesz handlować to masz allegro i inne portale i nie bredź mi tu że odstraszamy potencjalnych forumowiczów :masakra:

Byłem na:
III Zlot - Lidzbark Warmiński 2007, IV Zlot Kobyla-Góra 2007, V Zlot - Ślesin 2008, VII Zlot - Bocheniec 2009, VIII Zlot - Wawrzkowizna 2009, IX Zlot - Czaplinek 2010, X Zlot Ślesin 2010, XI Zlot - Żagań 2011, XII Zlot - Toruń 2011, XIII Zlot - Ślesin 2012, XIV Zlot Skwierzyna 2012, XV Zlot - Zakrzewo 2013, XVI Zlot - Częstochowa 2013

II Miejsce Car-Audio V Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio VII Zlot Bocheniec, I Miejsce Car-Audio VIII Zlot Wawrzkowizna, II Miejsce Car-Audio X Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio XI Zlot Żagań, II Miejsce Car-Audio XII Zlot Toruń, I Miejsce Car-Audio XIII Zlot Ślesin

#106 OFFLINE   Pepcio

Pepcio
  • 2 382 postów

Napisany 21 lutego 2012 - 14:56

Teraz siedzę na forum i wypisuję głupkowate posty by nabić sobie 30 postów.

Kolego za te głupkowate posty jeśli naspamujesz możesz miec zupełnie ograniczony dostęp do forum...

Ogólnie...

Ogólnie to temat wałkowany juz nie raz.. no cóż pokrótce wyjaśnię jeszcze raz :
Każda społeczność w tym przypadku forum okp ma swoje zasady, na tym forum sa takie a nie inne wiec albo sie z nimi godzisz i je akceptujesz albo klikasz " wyloguj sie " i masz problem z głowy.. masz coś do sprzedania logujesz sie na allegro bo tam jest odpowiednie do tego miejsce.

forum OKP nie jest platformą handlową .

#107 OFFLINE   saszek5

saszek5
  • 44 postów

Napisany 21 lutego 2012 - 15:06

a Ty zalogowałeś się na naszym forum w jakim celu poznawaniu ludzi czy sprzedaży

bo jak chcesz handlować to masz allegro i inne portale i nie bredź mi tu że odstraszamy potencjalnych forumowiczów

To nie jest brednia... Tylko wg Waszych obecnych zasad powinienem nabić sobie posty by móc coś np coś sprzedać. to jest dyskryminacja. Nie chodzi o to że zarejestrowałem się tu by móc handlować jedynie. Po prostu mam na chwilę obecną trochę części które zalegają mi w garażu i zamiast móc je sprzedać forumowiczom to wysyłasz mnie na allegro ? To po co istnieje to forum? Po to by udzielać tylko informacji technicznych o których jeszcze nie mam takiego pojęcia jak wy ?
A części oddawać na allegro lub innych portalach ? Trochę dziwne podejście... I jak widzisz nie tylko mnie ono zdziwiło ...

Quote Napisał saszek5 Zobacz post
Teraz siedzę na forum i wypisuję głupkowate posty by nabić sobie 30 postów.

Kolego za te głupkowate posty jeśli naspamujesz możesz miec zupełnie ograniczony dostęp do forum...
Quote Napisał saszek5 Zobacz post
Ogólnie...

Ogólnie to temat wałkowany juz nie raz.. no cóż pokrótce wyjaśnię jeszcze raz :
Każda społeczność w tym przypadku forum okp ma swoje zasady, na tym forum sa takie a nie inne wiec albo sie z nimi godzisz i je akceptujesz albo klikasz " wyloguj sie " i masz problem z głowy.. masz coś do sprzedania logujesz sie na allegro bo tam jest odpowiednie do tego miejsce.

forum OKP nie jest platformą handlową .

Nie bój się, nie dam Ci tej satysfakcji byś mógł mi zablokować forum ;]

Tak jak już napisałem w innym poście - to że są takie zasady to nie znaczy że jako user nie mam prawa głosu i prawa zgłoszenia swojego rozczarowania ewentualnie zastrzeżenia co do danego punktu regulaminu.

Widzisz sam piszesz że temat był nie raz wałkowany - a wy zamiast coś przemyśleć w tym kierunku to w dalszym ciągu siedzicie z założonymi rękoma. Fajne podejście nie ma co :)

#108 OFFLINE   Karburator

Karburator
  • 855 postów

Napisany 21 lutego 2012 - 15:07

Cokolwiek by mówić, to regulamin nie jest tajny. Co więcej, akces forum wymaga jego akceptacji. Jeśli tak, trzeba przyjąć, że na tym świecie ma się nie tylko prawa, ale również i obowiązki.

#109 OFFLINE   saszek5

saszek5
  • 44 postów

Napisany 21 lutego 2012 - 15:11

Cokolwiek by mówić, to regulamin nie jest tajny. Co więcej, akces forum wymaga jego akceptacji. Jeśli tak, trzeba przyjąć, że na tym świecie ma się nie tylko prawa, ale również i obowiązki.

Masz rację, jednak w dalszym ciągu podtrzymuję swoje stanowisko w tej sprawie i uważam, że użytkownicy forum nie tylko administracja i moderatorzy - mają prawo głosu i prawo do zgłaszania swoich zastrzeżeń - w końcu to forum jest dla użytkowników a nie jedynie dla admina .

#110 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów
  • Województwo: łódzkie

Napisany 21 lutego 2012 - 15:11

A części oddawać na allegro lub innych portalach ? Trochę dziwne podejście... I jak widzisz nie tylko mnie ono zdziwiło ...

Aktualnie na forum jest okolo 30 tysiecy uzytkownikow i jakos te zasady przeszkadzaja tylko bardzo nielicznej garstce osob...
Masz do wyboru: dobic do 30 sensownych postow albo isc np na allegro. Co zrobisz, to juz Twoj wybor.

jako user nie mam prawa głosu i prawa zgłoszenia swojego rozczarowania ewentualnie zastrzeżenia co do danego punktu regulaminu

Na tym forum regulamin ustalaja tylko i wylacznie Klubowicze poprzez glosowanie.

#111 OFFLINE   saszek5

saszek5
  • 44 postów

Napisany 21 lutego 2012 - 15:14

Aktualnie na forum jest okolo 30 tysiecy uzytkownikow i jakos te zasady przeszkadzaja tylko bardzo nielicznej garstce osob...
Masz do wyboru: dobic do 30 sensownych postow albo isc np na allegro. Co zrobisz, to juz Twoj wybor.

Na tym forum regulamin ustalaja tylko i wylacznie Klubowicze poprzez glosowanie.

No tak, będąc klubowiczem - po co myśleć o tych co są niżej w hierarchii bo nie mają aż takiej wiedzy technicznej odnośnie omegi, ewentualnie nie mają aż tyle czasu by móc go spędzać na pisaniu SENSOWNYCH postów.

#112 OFFLINE   Soseq

Soseq

• 3 425 postów

Napisany 21 lutego 2012 - 15:16

To nie jest brednia... Tylko wg Waszych obecnych zasad powinienem nabić sobie posty by móc coś np coś sprzedać. to jest dyskryminacja.

jaka dyskryminacja co Ty piszesz, nie pomyliły Ci się czasem portale??

gdzie masz napisane że jesteś na portalu handlującym częściami??

Po to by udzielać tylko informacji technicznych o których jeszcze nie mam takiego pojęcia jak wy ?

ale nikt nie karze Ci udzielać rad technicznych, ale logując się na forum akceptowałeś regulamin, jakość pół roku temu Ci to nie przeszkadzało

Byłem na:

#113 OFFLINE   saszek5

saszek5
  • 44 postów

Napisany 21 lutego 2012 - 15:22

jaka dyskryminacja co Ty piszesz, nie pomyliły Ci się czasem portale

gdzie masz napisane że jesteś na portalu handlującym częściami

Nie chodzi tylko o handlowanie częściami... a o ograniczanie dostępności forum osobom, które nie dobiły głupich 30 postów.

ale nikt nie karze Ci udzielać rad technicznych, ale logując się na forum akceptowałeś regulamin, jakość pół roku temu Ci to nie przeszkadzało

Przeszkadzało od samego początku i drażniło... ale nie chciałem tego poruszać- a dzisiaj widać mnie naszło.

Hm, zdaję sobie sprawę że teraz każdy możliwy admin, mod będzie mi pisał "zaakceptowałeś regulamin, to zamknij się i siedź" ale chyba po to są te tematy by można było podyskutować na ten temat i dać jakieś propozycje - więc nie podchodźcie do mnie jak do handlarza, któremu tylko na tym zależy.

#114 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów
  • Województwo: łódzkie

Napisany 21 lutego 2012 - 15:26

Hm, zdaję sobie sprawę że teraz każdy możliwy admin, mod będzie mi pisał "zaakceptowałeś regulamin, to zamknij się i siedź" ale chyba po to są te tematy by można było podyskutować na ten temat i dać jakieś propozycje - więc nie podchodźcie do mnie jak do handlarza, któremu tylko na tym zależy.

Biorac pod uwage fakt z jaka zacietoscia sie o to wyklucasz mozna uznac ze jednak bardzo Ci zalezy na handlu.
Chesz dyskutowac o regulaminie - nic nie stoi na przeszkodzie zebys zostal Klubowiczem i wtedy mozesz otwarcie wysuwac wnioski i propozycje zmian regulaminu.

#115 OFFLINE   Pepcio

Pepcio
  • 2 382 postów

Napisany 21 lutego 2012 - 15:27

No tak, będąc klubowiczem - po co myśleć o tych co są niżej w hierarchii bo nie mają aż takiej wiedzy technicznej odnośnie omegi, ewentualnie nie mają aż tyle czasu by móc go spędzać na pisaniu SENSOWNYCH postów.

właściwie to juz wyjaśniłem co możesz zrobić.. To w pewnym sensie właśnie klubowicze utrzymują ten klub/forum.. resztę sobie dopowiedz sam... dlaczego tak jest a nie inaczej.
Wszystkie decyzje są podejmowane dla ogólnego dobra forum i klubu a nie dla jednostek które akurat maja coś do sprzedania i sie obudziły a wcześniej nie miały nic sensownego .. do powiedzenia.

Co do twojego nabijania postów sie możesz nie trudzić mimo licznika i tak nie będą wzięte pod uwagę.

#116 OFFLINE   xax3

xax3
  • 1 264 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 21 lutego 2012 - 15:31

kolego saszek, poprzez napisanie tych 30postow zapoznajesz się z forum. sam jestem jednym z użytkowników zapoznających się z forum. ta zasada jest jak najbardziej sensowna. a to ze masz troszkę mniej wiedzy na temat omegi nie ma nic do tego. są inne działy forum. sam dowiedziałem się tu wielu rzeczy i podpowiadam innym wiedza właśnie z forum. a jeżeli chcesz uczestniczyć w tej społeczności nie będzie problemu by nabić 30 postów. to ze jesteś zwykłym userem nie oznacza ze jesteś gorszy. oby zostać klubowiczem trzeba aktywnie brać udział w forum. jeżeli nie masz czasu by często odwiedzać forum, nie zostajesz klubowiczem. tyle z mojej strony

#117 OFFLINE   saszek5

saszek5
  • 44 postów

Napisany 21 lutego 2012 - 15:32

właściwie to juz wyjaśniłem co możesz zrobić.. To właśnie klubowicze utrzymują to forum.. resztę sobie dopowiedz sam... dlaczego tak jest a inaczej.
Wszystkie decyzje są podejmowane dla ogólnego dobra forum i klubu a nie dla jednostek które akurat maja coś do sprzedania i sie obudziły a wcześniej nie miały nic sensownego .. do powiedzenia.

Co do postów twojego nabijania postów sie możesz nie trudzić i tak nie będą wzięte pod uwagę.

Daruj sobie swoje ironiczne komentarze. Nie piszę w tym temacie po to by nabijać posty, tylko by wyrazić swoje zdanie szanowny panie adminie. Nie wiem skąd tyle jadu w Twoich wypowiedziach... Ja pisałem normalnie w Twoim kierunku a Ty na każdym kroku starasz się mi dociąć. Brawo ! Świetny przykład dla innych :)

Biorac pod uwage fakt z jaka zacietoscia sie o to wyklócasz mozna uznac ze jednak bardzo Ci zalezy na handlu.
Chesz dyskutowac o regulaminie - nic nie stoi na przeszkodzie zebys zostal Klubowiczem i wtedy mozesz otwarcie wysuwac wnioski i propozycje zmian regulaminu.

Ja się nie wykłócam, wyrażam swoje stanowisko w danej sprawie - co to też jest zabronione regulaminowo ? :]

#118 OFFLINE   British

British

Ignorantia legis non excusat

• 3 622 postów

Napisany 21 lutego 2012 - 15:35

co to też jest zabronione regulaminowo ?

Nie jest zabronione ale drążysz temat, co i tak Ci nic nie da. Regulamin jest i go nie zmienimy dla Ciebie. Piszesz post za postem i zapętlasz się w tym co piszesz. Wyraziłeś swoje zdanie. Nikt nie ma Ci tego za złe ale powtarzanie się robi się nudne.

Kiss French. Wear Italian. Drive German.

Spalanie szkodnika
icon1.png

#119 OFFLINE   Pepcio

Pepcio
  • 2 382 postów

Napisany 21 lutego 2012 - 15:42

Daruj sobie swoje ironiczne komentarze. Nie piszę w tym temacie po to by nabijać posty, tylko by wyrazić swoje zdanie szanowny panie adminie. Nie wiem skąd tyle jadu w Twoich wypowiedziach... Ja pisałem normalnie w Twoim kierunku a Ty na każdym kroku starasz się mi dociąć. Brawo ! Świetny przykład dla innych

Kolego wyjaśniam Ci jak jak to funkcjonuje a ze Tobie sie to nie podoba jak to mawiają " live is brutal". Kończę z Tobą rozmowę, bo widzę ze daremnie marnuje swój czas :)

#120 OFFLINE   Karol88

Karol88

Zbanowany

• 145 postów

Napisany 07 marca 2012 - 08:19

szaszek5 nic nie zrobisz 30 postów i koniec kropka tez na to nic nie poradzialem :)