czym ten wtrysk wykręcić? Kolega wcześnie pisał że to klucz 27 ale nigdzie nie mogę dostać tak dużego klucza rurowego
Klucz do wtrysków wygląda tak. Idź do jakiegoś przyzwoitego sklepu motoryzacyjnego to Ci sprowadzą. Albo kup na allegro.
Napisany 04 października 2012 - 06:14
czym ten wtrysk wykręcić? Kolega wcześnie pisał że to klucz 27 ale nigdzie nie mogę dostać tak dużego klucza rurowego
Napisany 04 października 2012 - 07:16
Dopnę się do tematu.
U mnie też ostatnio zaczął lecieć pierwszy wtrysk. Zbiera mi się ropa w gnieździe wtrysku a po odpaleniu silnika widać delikatne bąblowanie spod wtrysku. Czyli domyślam się że to ta miedziana uszczelka. Tylko moje pytanie jest takie - czym ten wtrysk wykręcić? Kolega wcześnie pisał że to klucz 27 ale nigdzie nie mogę dostać tak dużego klucza rurowego albo takiej głębokiej nasadki a zwykłym oczkiem nie ma szans. Dajcie cynka chłopaki czym te wtryski wykręcacie. Będę wdzięczny
Napisany 04 października 2012 - 09:58
Napisany 04 października 2012 - 10:09
Napisany 04 października 2012 - 11:50
nie musisz nic ustawiać,wykręcasz,zmieniasz podkładkę i wkręcasz ale sprawdz czy nie cieknie Ci w trysk jak koledze asyeiusz. Przeczytaj temat od początku.
Napisany 04 października 2012 - 11:57
Czytałem od początku. Dzięki za info. Może przy wymianie zrobię jakąś małą fotorelację
P.S. Widzę Robert po Twoim avatarze, że kolega po fachuWaga ciężka rządzi
:D:D
Napisany 04 października 2012 - 14:00
kup nasadkę w casto i wytnij fleksą otwórTrzeba coś zamówić na allegro i zadziałać.
Napisany 04 października 2012 - 18:15
Napisany 21 października 2012 - 20:52
albo nasadke przeciąłem na pół i wstawiłem kawałek rury żeby nasadka była głębsza, po zespawaniu do kupy wyciołem otwór na kabel obspawałem ten otwór dookoła żeby klucz wzmocnić i klucz gotowy, jak by ktoś chciał wstawie fotki,
dodaję zdjęcia klucza zrobionego przeze Mnie, klucz zrobiłem na poczekaniu jak musiałem wtrysk sterujący wykręcić, z kupnem nowego wiadomo że trzeba było czekać bo tylko z wysyłki bym go dostał.
tego nacięcia na końcówce klucza(sześciokącie) nie róbcie
Napisany 21 października 2012 - 22:16
Napisany 22 października 2012 - 07:59
Napisany 13 listopada 2012 - 22:24
Napisany 04 stycznia 2013 - 14:30
Napisany 04 stycznia 2013 - 15:29
Też się dołączę. Zamierzam uszczelnić wtrysk sterujący bo już cały silnik w ropie, w środku ok, na zewnątrz samochodu smród jak od ciągnika radzieckiego. Tylko nie do końca zrozumiałem co trzeba zrobić. Zamierzam kupić klucz z otworem aby wykręcić wtrysk i... więcej nic nie wiem. Pisaliście o uszczelce miedzianej, będzie mały problem, bo jak wykręcę wtrysk, to już nie pojadę samochodem do sklepu, a na piechotę 10 km nie za bardzo się chce iść
więc fajnie by było aby ktoś podpowiedział jaka tam uszczelka. Tu i w innych działach czytałem o uszczelnieniu silikonem ale co dokładnie trzeba uszczelnić silikonem, którą część wtrysku? Czy mógłby ktoś opisać krok po kroku od czego trzeba zacząć, co najpierw trzeba odkręcić (pokrywa, kolektor?, przewód paliwowy itd).
Z góry dzięki za pomoc i sorki za tyle pytań, może dla niektórych banalnych
Napisany 28 stycznia 2013 - 22:34