Zacinająca się stacyjka!!!!!
Napisany 05 listopada 2009 - 00:53
Napisany 27 listopada 2009 - 14:04
Od kiedy kupiłem omege tj. jakies 13 miesięcy nigdy nie miałem problemu z odpaleniem auta, jedynie po zgaszeniu nie mogę wyjąć często kluczyka.
Muszę znowu przekręcić kluczyk, powajchować skrzynią (automat), poruszać kierwonicą a w skrajnych przypdkach odpalam auto i zaraz gaszę...
Jest to dosyć irutujące... czy w tym wypadku czeka mnie wymiana wkładki?
Kluczyk mam tylko jeden, drzwi odpalam z pilota..
Napisany 30 listopada 2009 - 18:54
Ehh... Mam takie pytanie.
Od kiedy kupiłem omege tj. jakies 13 miesięcy nigdy nie miałem problemu z odpaleniem auta, jedynie po zgaszeniu nie mogę wyjąć często kluczyka.
Muszę znowu przekręcić kluczyk, powajchować skrzynią (automat), poruszać kierwonicą a w skrajnych przypdkach odpalam auto i zaraz gaszę...
Jest to dosyć irutujące... czy w tym wypadku czeka mnie wymiana wkładki?
Kluczyk mam tylko jeden, drzwi odpalam z pilota..
Kolega mialem taki sam problem.Pojechalem do elektryka,rozebral galke od przekladni zmiany biegow,pogrzebal tam cos i dziala.Nie bylo tam dobrego styku.Jak dajesz na P to do stacyjki nie dochodzi impuls i dlatego nie mozesz wyciagnac kluczyka.Pozdrawiam
Napisany 03 grudnia 2009 - 10:40
Będę wdzięczny ;]
Napisany 31 grudnia 2009 - 14:19
Dziś pierwszy raz nie odskoczył ten okrągły pierścień co klucz w nim się kręci- poszarpałem i udało się odpalić.
Myślę czy nie lepiej wymienić całą stacyjką na używaną- może i wkładki do drzwi i bagażnika bym dostał...
Szukałem na allegro- ciężko o komplet- może ktoś z was ma do sprzedania niedrogo?
Myślę że w moim przypadku regeneracja już nie ma sensu?
Napisany 31 grudnia 2009 - 14:59
Napisany 31 grudnia 2009 - 17:38
I moja się zablokowała tyle że mam kluczyk bez przycisków- jak w Kadecie. jak kupiłem to nie szlo powtórnie przekręcić kluczyka po zgaszeniu silnika- trzeba było go wyjąć- coś przeskakiwało i po włożeniu działał. Jest mocno wytarty- kluczyk.
Dziś pierwszy raz nie odskoczył ten okrągły pierścień co klucz w nim się kręci- poszarpałem i udało się odpalić.
Myślę czy nie lepiej wymienić całą stacyjką na używaną- może i wkładki do drzwi i bagażnika bym dostał...
Szukałem na allegro- ciężko o komplet- może ktoś z was ma do sprzedania niedrogo?
Myślę że w moim przypadku regeneracja już nie ma sensu?
ja mialem dokladnie tak samo. po regeneracji (100zl) dziala jak nowka, i kluczyk ten sam
Napisany 31 grudnia 2009 - 17:45
jak kupiłem to nie szlo powtórnie przekręcić kluczyka po zgaszeniu silnika- trzeba było go wyjąć- coś przeskakiwało i po włożeniu działał. Jest mocno wytarty- kluczyk.
ale tak dziala stacyjka w Omedze (choć nie we wszystkich rocznikach). Po zgaszeniu silnika i cofnięciu kluczyka na pozycje "0" musisz wyjąc i włożyć kluczyk.
Napisany 31 grudnia 2009 - 17:56
ale tak dziala stacyjka w Omedze (choć nie we wszystkich rocznikach). Po zgaszeniu silnika i cofnięciu kluczyka na pozycje "0" musisz wyjąc i włożyć kluczyk.
A to dobrze- myślałem że coś tam było kombinowane...
Może ktoś będzie miał sprawny komplet a jak nie to po nowym roku kupie wkład i wymienię...
Napisany 31 grudnia 2009 - 19:05
Dokladnie u mnie tak jest ,a z poczatku jak ja kupilem tez myslalem ze cos sie psuje,ale tak ma byc.
Napisany 31 grudnia 2009 - 23:35
No kubuś ja mam 94 i kreci bez odbijania:tank:
a tak przy okazji do czego jest ten drugio mniejszy przycisk.wstyd sie przyznać ale mam omege juz dwa lata i ten duży przycisk działa(otwiera i zamyka zamek) a ten mały do czego?czerwona dioda świeci jak przyciskam ale nic sie jie dzieje.
Kubuś masz jakies pomysły?/????
Napisany 31 grudnia 2009 - 23:48
No kubuś ja mam 94 i kreci bez odbijania:tank:
a tak przy okazji do czego jest ten drugio mniejszy przycisk.wstyd sie przyznać ale mam omege juz dwa lata i ten duży przycisk działa(otwiera i zamyka zamek) a ten mały do czego?czerwona dioda świeci jak przyciskam ale nic sie jie dzieje.
Kubuś masz jakies pomysły?/????
do ryglowania. wciskasz duzy - zamykasz - wciskasz maly - ryglujesz
Napisany 31 grudnia 2009 - 23:53
do ryglowania. wciskasz duzy - zamykasz - wciskasz maly - ryglujesz
beast alebo jestem głupi albo nie łapie o co ci chodzi co to jest po twojemu ryglowanie???
Napisany 31 grudnia 2009 - 23:55
beast alebo jestem głupi albo nie łapie o co ci chodzi co to jest po twojemu ryglowanie???
ryglowanie sluzy do tego ze po nacisnieciu tego malego przycisku nawet jak vi wybija szybe to klamka od srodka nie otworza drzwi.
Napisany 01 stycznia 2010 - 02:50

Napisany 01 stycznia 2010 - 10:48
Ja próbowałem używać funkcji ryglowania, nie żebym wybijał szybę
, ale siedziałem sam w środku, nic się nie wydarzyło. Pilot wysyła sygnał, sprawdzone aparatem.
przy ryglowaniu slychac charakterystyczny dzwiek dociagania. moze poprostu u ciebie nie dziala. za to odpowiada modul centralnego zamka - albo sie zepsulo cos albo mialem kidys taki przypadek ze zadzialalo po zaprogramowaniu szyb i szybra dopiero
Napisany 01 stycznia 2010 - 12:34
Ja próbowałem używać funkcji ryglowania, nie żebym wybijał szybę
, ale siedziałem sam w środku, nic się nie wydarzyło. Pilot wysyła sygnał, sprawdzone aparatem.
ale ryglowanie nie zadziala jezeli bedziesz siedzial w aucie. tzn. musisz oszukac modul, ze niby wysiadles. czyli otworzyc i zamknac drzwi po wylaczeniu silnika. wtedy sprobuj zamknac, a nastepnie zaryglowac. jezeli zadziala to nie dasz rady podniesc rygla od drzwi
Napisany 31 marca 2010 - 16:25

Napisany 11 kwietnia 2010 - 20:14
Szlag trafił i moją stacyjkę... i też szkoda że wcześniej nie wiedziałem że zacinanie się to pierwsza oznaka całkowitej padaczki tych zapadek