Zacinająca się stacyjka!!!!!
Napisany 27 maja 2009 - 14:02
koszt zabawy zrobienia porządku z blaszkami przez ślusarza/klucznika-rza to dwa niedrogie czteropaki mniej w mojej kieszeni.
Napisany 27 maja 2009 - 22:02

Napisany 28 maja 2009 - 07:32
może załapie.
Dodam, że samego czytnika immo nie trzeba nawet zdejmować, a w górny otwór blokady wystarczy włożyć zagięty sztywniejszy drut.
Napisany 28 maja 2009 - 14:52
Szybkie ruchy kluczykiem w stacyjce
nie pomogly - stanela na amen

dzisiaj poszukalem w necie, znalazlem firme tym sie trudzaca - przywiozlem drugim autem czlowieka na miejsce, 10 sekund, auto pracowalo....potem pojechalismy omega do jego warsztatu, zregenerowal wszystko co bylo trzeba, nowy wklad, dopasowanie do starego kluczyka i po poltorej godziny auto juz naprawione...koszt...220zl.pozdrawiam
jesli by ktos potrzebowal:
warszawa, ul. lustrzana 18 (dzielnica wola) - polecam, dobry fachowiec, moze nie najtanszy, ale rzeczowy. pozdrawiam
Napisany 30 maja 2009 - 08:36
Pozdrawiam
Napisany 30 maja 2009 - 20:24
Panowie to prawda to jest problem naszych aut, ale jesli w pore zareagujecie to można zaoszczędzić kase, zamoczcie kluczyk w czystym oleju silnikowym i do stacyjki. Nie uzywać zadnych WD40 bo to ja zabije. Ja korzystam z oleju raz na 2 miesiace i nie wiem co to jest problem z stacyjka a używam ja naprawdę bardzo intesywnie około 30 - 40 razy dziennie - pracuje jako dostawca.
Pozdrawiam
Podobną opinie słyszałem od gościa , który otwiera awaryjnie auta/naprawia stacyjki, naprawia zamki itp.
Napisany 04 czerwca 2009 - 15:41

Heyka.

Napisany 08 czerwca 2009 - 13:35
Napisany 08 czerwca 2009 - 19:28
Napisany 08 czerwca 2009 - 21:13
pawlo702 Jak nie trybi jak należy proponuję jednak wymontować i przekonasz się, że WD i inne takie raczej nie pomogą. To nie w tym rzecz, że nelementy nie mają poślizgu Jeśli wkład jest wyrobiony że trzeba wiercić kluczykiem, żeby go obrucić to bankowo wyłechtana wkładka.
Napisany 08 czerwca 2009 - 21:23
Napisany 08 czerwca 2009 - 22:37
Zdecydowanie potwierdzam w przypadku jeśli są problemy równocześnie z innymi zamkami obsługiwanymi przez ten sam kluczyk.Na poczatek sprawdzcie stan kluczyka bo przy mocno wytartym tez sie lubi zacinac stacyjka.
Właściwie to ja padłem ofiarą wytarcia, nie tyle kluczyka ale zapadek. Zamki w klapie i drzwiach pracują idealnie. Cały widz polegał na tym, że zapadki wytarte w miejscu "odczytywania" przez nie żłobienia kluczyka wpadały za głęboko i fakt, że działają przelotowo powodowało blokowanie dokładnie takie, jak próba otwarcia niewłaściwym kluczykiem.
Napisany 08 czerwca 2009 - 23:09
NIekoniecznie z innymi zamkami moga byc problemy ( choc moga sie pojawic). W wiekszosci auto otwiera sie z pilota i przez to bardziej wyrobiona jest stacyjka i jak dojdzie do tego przytarty kluczyk to jest problem.Zdecydowanie potwierdzam w przypadku jeśli są problemy równocześnie z innymi zamkami obsługiwanymi przez ten sam kluczyk.
Napisany 29 lipca 2009 - 22:34
Napisany 30 lipca 2009 - 07:18
Napisany 06 sierpnia 2009 - 21:28
Ja jestem poza Krajem ale żona ma lekki problem ze stacyjką... (zaczyna się już przycinać i nie łączy za każdym razem) Ktoś może kogoś polecić z Zamościa lub okolic, jakiegoś speca w celu podmiany zapadek?
z góry dzięki.
Napisany 03 listopada 2009 - 21:55
Moja stacyjka tez zaczyna odmawiac posluszenstawa.Potraktowalem ja olejem.Niestety nic nie pomoglo.Czasami wogole auto nie chce zapalic,jak zapali to po wylaczeniu silnika nie moge wyciagnac kluczyka.Czy znacie kogos,jakiegos szpeca we Wroclawiu ktory moglby mi pomoc w naprawie stacyjki?Prosze o pomoc.Dzieki i Pozdrawiam
Napisany 03 listopada 2009 - 22:25
Witam jestem nowicjuszem na forum:
Moja stacyjka tez zaczyna odmawiac posluszenstawa.Potraktowalem ja olejem.Niestety nic nie pomoglo.Czasami wogole auto nie chce zapalic,jak zapali to po wylaczeniu silnika nie moge wyciagnac kluczyka.Czy znacie kogos,jakiegos szpeca we Wroclawiu ktory moglby mi pomoc w naprawie stacyjki?Prosze o pomoc.Dzieki i Pozdrawiam
Powiem, ci że przez chwile w mojej Omesi też miałem problem ze stacyjką nie mogłem wyciągnąć kluczyka. Mechanik podpowiedział mi, abym zawsze zwaracał uwagę ta to aby dokładnie i z odpowiednią siłą przesunąć dźwignię skrzyni na pozycję "P" od tametej pory nie mam ze stacyjką żadnych problemów

Napisany 04 listopada 2009 - 09:46
Powiem, ci że przez chwile w mojej Omesi też miałem problem ze stacyjką nie mogłem wyciągnąć kluczyka. Mechanik podpowiedział mi, abym zawsze zwaracał uwagę ta to aby dokładnie i z odpowiednią siłą przesunąć dźwignię skrzyni na pozycję "P" od tametej pory nie mam ze stacyjką żadnych problemów
Ja też miałem podobny problem z blokującą się stacyjką. Zaczeło się od wymiany selektora zmiany biegów ( po przełączeniu na P czasami nie mogłem wyciągnąć kluczyka ze stacyjki). Pomogło ponowne wyjęcie selektora (mechanik coś tam regulował) i teraz jest OK:)