w razie potrzeby koło 1000zł mam następną kompletną z tego samego rocznika.
Dlatego ja sie dziwie ludziom ze tak nazekaja na te automaty z opla.
Napisany 13 maja 2011 - 20:18
w razie potrzeby koło 1000zł mam następną kompletną z tego samego rocznika.
Napisany 27 maja 2011 - 10:41
Napisany 27 maja 2011 - 10:50
Co wy tak pitolicie na te skrzynie w Audi?? jak kupisz dobry egzemplarz a nie "okazje" to będzie OK, a jak chcesz tanio to wtedy się kończy na remoncie.
Zresztą czy są auta bez awaryjne? policzcie sobie ile $$ pakujecie w Omegę i zobaczycie roczny stan inwestycji.
Mi osobiście bardzo się podoba A6 z 2002r i chętnie bym się skusił na 4.2V8 quattro, albo na 2.7bi-turbo
Napisany 27 maja 2011 - 12:12
Ja myślałem nad początkiem produkcji, tak maksymalnie do 2000 r. i silnik 2,8 też z quattro najlepiej, no ale cóż... najpierw trzeba się tego pozbyć a potem zastanawiać
I tak to właśnie bywa Na tym forum bardziej będą przekonywać do Omegi, a na forum Audi A6 gdybym też jakiś temat podobny stworzył to by pewnie mnie wyśmiali że porównuję to do Omegi
Napisany 27 maja 2011 - 13:00
Jeździłem kilkoma Audi i znam dobrze paru ich właścicieli...
Komfort podróżowania bardzo dobry, ale nie przesadzałbym, że znacznie wyższy niż w omedze - wnętrze trochę inaczej zaprojektowane dlatego stwarza wrażenie przytulnego.
Co do zawieszenia - bardziej miękkie, ale po jakimś czasie będziesz to przeklinał wraz z ciągłymi naprawami i dużymi ich kosztami
Piszesz,że silnik znasz zatem sprawę rozrządu w 2,5TDI pomijam...
Bagażnik moim zdaniem mniejszy niż w omedze - ale może to tylko moja subiektywna opinia.
Tak jak poprzednicy pisali AC obowiązkowe. To,że nie parkujesz w nocy pod chmurką nie ma znaczenia - kradną najczęściej "pod hipermarketem"
Co do wyposażenia to A6 na wypasie nie oferuje nic czego by nie mogła mieć omega na wypasie, może poza działającą navi w Polsce.
Mam w tej chwili 2 omegi jeżdżące i 1 na części. Stać mnie na zakup A6, ale i tak bym nie kupił bo... np. stłuczka parkingowa - porysowany błotnik i zderzak, które do omegi pod kolor kupię za 300zł, a do A6Albo jakakolwiek niespodziewana usterka to w Audi rezygnujesz z wakacji
U mnie wygrały koszty eksploatacji - wolę jeździć na wakacje:D
Napisany 29 maja 2011 - 08:50
Napisany 29 maja 2011 - 09:36
Nie ma się co czaić, zamieniajSzczerze mówiąc, to chętnie bym zamieniał na c5 albo e39, pomimo sentymentu do omegi.
Napisany 29 maja 2011 - 10:35
zrobię to, ale cały budżet w tej chwili pochłania wykańczanie domu więc jeszcze z rok-dwaNie ma się co czaić, zamieniaj