Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

:) tragiczna informacja :)

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
25 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   fotbrenda

fotbrenda
  • 272 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 06 czerwca 2011 - 05:06

Używany silnik w dobrym stanie kupisz już za 400 zł
Odezwij się na priv to podam CI namiary na gościa.

#22 OFFLINE   RoBerT22

RoBerT22
  • 2 postów

Napisany 12 sierpnia 2011 - 12:20

Podepnę się do tematu. U mnie w 2,5 też silnik padł. Klekocze jak diesel tylko duuużo głośniej. Wyczytałem już na forum że lepiej wymienić niż robić. Tylko jak się do tego zabrać? Mój mechanik powiedział że załatwi silnik i wymieni go za 5000 :mad: Klamka zapadła, kupujemy nowe auto, ale będzie dopiero na październik. Poza tym szkoda go będzie do wożenia kwiatów więc zrobiłbym ten silnik ale za rozsądną kasę. Na oferii są ogłoszenia mechaników biorących za wymianę 700-800, ale skąd wziąć silnik taki żeby działał? Przekładał ktoś silnik w Warszawie?

#23 OFFLINE   fotbrenda

fotbrenda
  • 272 postów
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 12 sierpnia 2011 - 12:38

Kolego silniki są na allegro :) i bez problemu kupisz.
Jak nie znajdziesz to zadzwoń do kolegi do LUBLINA :)
Mariusz Borówka

http://allegro.pl/sh...php?uid=3424004

Kolega jest z innego forum ale wiem że można na Nim polegać. Jak dobrze z Nim pogadasz to i przekładkę Ci zrobi :)

Z tego co widzę to silnik ma:

http://allegro.pl/si...1729617754.html koszt 1700zł
wiec kopnij w zadek mechanika który chce skubnąć Cię na 5000.

#24 OFFLINE   hubertcht

hubertcht
  • 1 388 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 12 sierpnia 2011 - 12:42

ale skąd wziąć silnik taki żeby działał?

http://forum.omegakl...ead.php?t=59027

#25 OFFLINE   dragonstawiki

dragonstawiki
  • 230 postów
  • Skąd: pochodzę z Czerniny koło Leszna, ale obecnie mieszkam w OPOLU

Napisany 11 stycznia 2012 - 18:51

RoBerT22 stawiam ze na bank przestawil ci sie rozrzad, ja mialem tak z 2,5v6 i myslalem ze pompa olejowa padla i nie ma smarowania ale blad.... przestawiony rozrzad, jakbys ze 4 diesle starego typu postawil kolo siebie i na raz odpalil, koszt naprawy z wymianą oleju i sprawdzenia cisnienia oleju wraz z magistralą 500zł. malo tego ona jezdzi do dzisiaj a nie mam juz jej dwa lata. rozmawialem ostatnio z nabywcą mojej omki bylej, i mówil ze pod pokrywami uszczelki pomienial i oki, leje i w droge. wiec sprawdz zanim kopszty bedzieasz niepotrzebne ponosil.

#26 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 12 stycznia 2012 - 04:10

RoBerT22 stawiam ze na bank przestawil ci sie rozrzad, ja mialem tak z 2,5v6 i myslalem ze pompa olejowa padla i nie ma smarowania ale blad.... przestawiony rozrzad, jakbys ze 4 diesle starego typu postawil kolo siebie i na raz odpalil, koszt naprawy z wymianą oleju i sprawdzenia cisnienia oleju wraz z magistralą 500zł. malo tego ona jezdzi do dzisiaj a nie mam juz jej dwa lata. rozmawialem ostatnio z nabywcą mojej omki bylej, i mówil ze pod pokrywami uszczelki pomienial i oki, leje i w droge. wiec sprawdz zanim kopszty bedzieasz niepotrzebne ponosil.

Cos mi sie wydaje, ze od sierpnia juz sprawa jest rozwiazana.

Patrzec na date kolego

Sent from my GT-I5800 using Tapatalk
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI