2.5 v6 cieknie bardzo olej
Napisany 27 lutego 2013 - 16:50
manro tobie dzięki również
Napisany 27 lutego 2013 - 18:43
No teraz to tak oto mi chodziło pięknie opisane będę miał trochę czasu to zacznę działać pomogłeś bardzo dzięki wielki jak mi poszło napiszę po operacji jeszcze raz dzięki wielkie i pozdrawiam grabarz ;-)
manro tobie dzięki również
Ciekawe czyimi rękoma to zrobisz buhehe:p
Napisany 02 marca 2013 - 18:13
Napisany 26 czerwca 2018 - 04:48
ja tak właśnie mam spływa po łączeniu ze skrzynią i trochę z przodu, ale jak widzę to...Ja stawiam na przewody chłodnicy oleju między głowicami.Jeśli tam puszcza to efekt jest taki, że cieknie jakby z uszczelniacza wału i z tyłu silnika i rozchodzi się tez po bokach silnika czyli podobnie jak u ciebie.
Zdejmij kolektor ssący i wszystko to co jest pod nim i znajdziesz pewnie tam olej czyli do gruntownego uszczelnienia i powinno ustąpić.
Wyciek jest na tyle uporczywy, że po założeniu kolektora w ogóle go nie widać i może zmylić.
Pozdro.
Załączone pliki
Napisany 26 czerwca 2018 - 08:56
widocznie ten typ tak ma, bo u mnie to samo oglądałem pokrywy dookoła i sucho, wyciek gdzieś niżej i raczej z przodu bo pod wiatr olej nie pójdzie.
Napisany 26 czerwca 2018 - 10:26
a to nie z przewodu chlodniczki oleju leci?widocznie ten typ tak ma, bo u mnie to samo
oglądałem pokrywy dookoła i sucho, wyciek gdzieś niżej i raczej z przodu bo pod wiatr olej nie pójdzie.
Napisany 26 czerwca 2018 - 21:00
Wygląda tak, jak by leciało spod mocowania przewodu chłodniczki oleju. Może ktoś wcześniej dokręcał i ukręcił.
Napisany 26 czerwca 2018 - 21:52
a to nie z przewodu chlodniczki oleju leci?
no akurat u mnie tylko ten dół tak samo pływa w oleju , do góry obok termostatu i pod kolektorem jest sucho. gdzie tak wogóle idą te węże olejowe z tej chłodniczki?
Napisany 27 czerwca 2018 - 17:52
Napisany 27 czerwca 2018 - 20:57
gdzie tak wogóle idą te węże olejowe z tej chłodniczki?
Wchodzą do bloku obok filtra oleju,