Sprawdź czy nie leci Ci z obudowy filtra oleju, albo między obudową a blokiem. Ja u siebie wyleczyłem ten wyciek wymieniając wkład na zwykły filtr przykręcany. W ASO oryginalna śruba-tuleja do przykręcanego filtra kosztuje ~75PLN, ale każdy tokarz może taką dorobić zdecydowanie taniej.
Ja nie mam obudowy tylko sam filtr przykręcany do bloku. Powiem Ci że nie wykluczam że to może być spod filtra bo wkoło wszystko zrzygane olejem. Ciężko się tam dostać by to wszystko do czysta, ale moje podejrzenia padają na nieszczelność w którejś rurce do tej chłodniczki
A powiedzcie mi czy ktoś wymieniał te rurki? Z tego co widzę ciężko będzie je wyciągnąć, bo miejsca jak na lekarstwo:( najlepiej to by było pewnie wyjąć skrzynię

, ale może i nie być innego wyjścia
Rurki od chłodniczki dziś wykręciłem i w sumie nie było to bardzo dużym problemem, odkręciłem tylko cewkę i podstawkę na której stoi. Dłuższą rurkę musiałem trochę odgiąć i wyszły obie.
Przyznam się że miałem nadzieję że za mój wyciek są odpowiedzialne te rurki, ale chyba jednak nie. Sprawdzałem je pod ciśnieniem i są szczelne:(
MOje podejrzenia się już wyczerpały, choć mam jeszcze jedno najgorsze z możliwych, że wyciek jest spod głowicy.
Miał ktoś taki przypadek lub słyszał o takim? Według mnie to bardzo rzadkie przypadki