opinie na temat sprzegła STATIM
Napisany 15 stycznia 2012 - 16:54
Przy okazji, co wymienić odrazu przy wymianie sprzęgła? Jakieś uszczelki, simmeringi?
Napisany 08 czerwca 2013 - 15:39
Koledzy Seba1x i adolfik007 i jak te sprzegła statim sie u was sprawują?
Bo mam ochote takie załozyć. pozdro
Napisany 08 czerwca 2013 - 17:04
osobiście nie polecam!

Napisany 14 czerwca 2013 - 13:40

ja wychaczyłem ostatnio oryginał GM by LUK za 200zł (dwumas tarcza docisk) wszystko w perfekcyjnym stanie równe grube i niezardzewiałe , w sumie to nie potrzebowałem jeszcze wymieniać ale jeść nie chce jak moje powie papa to się założy

także nie ładować się pany w byle co! to że łatwo się wyjmuje skrzynię to nie znaczy że trzeba tanie sprzęgło dać.
Napisany 17 czerwca 2013 - 19:21
witajcie. dawno temu tu pisałem , że jest to dobre sprzęgło itp! ktoś tam odpisał , że za mało km zrobiłem by się wypowiedzieć! i miał racje! w sumie latam już na tym kilka lat ale nigdy w życiu następne czy coś! da się na tym wozić ale jeśli chodzi o jazde w korkach itp to totalny złom! na którym najlepiej ruszać z 2 biegu! jeśli z 1 to "buda" robi za konkretny wibrator:p zrobiłem już na nim 45600km i w sumie jeździ dalej! ale chce to już wywalić!
osobiście nie polecam!!
!
!
!
!
!
!
Mam to samo.. identyczny objaw.. Pozdrawiam i nie polecam..
Wysłane z mojego MB526 za pomocą Tapatalk
Napisany 17 czerwca 2013 - 23:25
niech sobie do mnie przyjedzie, oddam za darmo, prawie nowa, przejechane okolo 500 km.
do czego zmierzam?? jak musicei zmieniac sprzeglo to odzalujcie ktroche kasy i nie kupujcie statima. nie pisze dalej bo poleca bluzgi na temat tej firmy
Napisany 19 czerwca 2013 - 12:01

Napisany 16 lipca 2013 - 19:47

Napisany 30 lipca 2013 - 14:19
Napisany 30 lipca 2013 - 14:26
i rewelacja!

Napisany 03 października 2013 - 07:28

Jednym słowem nie kupujcie tego gówna!
Napisany 01 września 2014 - 08:40
Po pierwsze byle mocniejsze ruszenie, smród niesamowity a po drugie po 15tys km,nie całe pół roku, odpadła okładzina i po sprzęgle, teraz użeram się ze sprzedawcą o zwrot kasy. Także nie polecam, a byłem entuzjastycznie nastawiony, szajs i już.
Napisany 01 września 2014 - 14:57
Stary temat jak świat, ale dodam kolejną opinię o sprzęgle STATIM.
Po pierwsze byle mocniejsze ruszenie, smród niesamowity a po drugie po 15tys km,nie całe pół roku, odpadła okładzina i po sprzęgle, teraz użeram się ze sprzedawcą o zwrot kasy. Także nie polecam, a byłem entuzjastycznie nastawiony, szajs i już.
Ja wtedy założyłem to sprzęgło do mojej Omegi i to był najgorszy zakup jaki mogłem zrobić, po miesiącu sprzęgło zaczęło szarpać tak że trudno było ruszyć. A ze sprzedawcą też się użerałem, bo palant nie chciał zwrócić kasy, wreszcie dałem sobie spokój, bo pozostało mi tylko pojechać do niego i skopać po ryju bo inne argumenty nie przemawiały przed czym się powstrzymałem bo nie warto sobie robić problemów przez takich śmieci. Firma od której kupiłem i chciałbym przestrzec innych przed zakupami u niech to:
Firma Handlowa,,,,,,,,,,,,,, Płońsk
sprzedają na allegro pod nickiem: dominik_502 (http://allegro.pl/sk...sklep-auto-moto)
Napisany 01 września 2014 - 16:44
sprzeglo jest takim elementem, gdzie nieumiejetna jego obsluga potrafi zniszczyc nawet swiezo zalozone, nowe.
dlatego tez sprzedawcy nie chca uznawac reklamacji, bo wiedza, ze producent i tak odesle sprzeglo z dopiskiem "wina uzytkownika"
omijac sprzegla firmy STATIM i nie bedzie klopotu.
Napisany 02 września 2014 - 07:50
sprzeglo jest takim elementem, gdzie nieumiejetna jego obsluga potrafi zniszczyc nawet swiezo zalozone, nowe.
bez przesady żeby przy normalnej jeździe po przejechaniu 500 km nowe sprzęgło było do wyrzucenia, sprzedawca odpowiada za towar jaki sprzedaje. Przypuszczam że sprzedając to gówno reklamacji ma mnóstwo, więc na jego miejscu bym tego gówna nie sprzedawał więcej bo w końcu ktoś bardziej nerwowy w przypadku odmowy reklamacji przyjedzie, obije mu porządnie ryja i na tym się skończy jego wciskanie ludziom szajsu.
Napisany 02 września 2014 - 08:05
Też tak przypuszczam, że gupków co to to kupujo jest całe mnóstwo :tak:Przypuszczam że sprzedając to gówno reklamacji ma mnóstwo
Napisany 02 września 2014 - 08:23

Napisany 02 września 2014 - 08:30
Też tak przypuszczam, że gupków co to to kupujo jest całe mnóstwo :tak:
popieram

zastanawiam się tylko czy ci co wywalają stare "sprzęgła" i zakładają statim to stare oryginalne idą na złom?
osobiście dawno temu miałem ten szajs ale stare na szczęście schowałem , po jakimś czasie wysłałem do regeneracji tarczę i ona kręci się do dziś a statim? gryzie glebę

Napisany 02 września 2014 - 08:45
Tylko skrzynie bidulki nie wyczymujo :nie:Dlatego Sypus ma konwerter hydrokinetyczny, który jest w jego rękach - nodze nieśmiertelny