No proszę cię, Wicek... Mapy w oryginale były pisane od zera dla nowych silników.
No tak, ale te silniki się zużywają, nieprawdaż? Przy 300k km są w różnym stanie zużycia, więc org. mapy już wg. Twojej teorii po tym przebiegu nie nadają się dla wszystkich aut, bowiem ich zużycie jest inne.
ale żaden PROFESJONALISTA w warsztacie fachowo zajmującym sie chiptuningiem, nie zrobił by swapa chipsa bez zmierzenia czy to auto jeszcze na cokolwiek sie nadaje.
Nie sprzedałem jeszcze nikomu, kto mnie nie zapewnił o sprawności silnika i bez pomiarów doładowania. Pod pojęciem sprawność mam na myśli to co napisałem w moim temacie:
- jak się ma pompa wtryskowa
- czy odpala jak należy
- jakie spalanie na jałowym
- podciśnienia
- doładowanie na 2 i 3 biegu przy 4 tyś obrotów
- sprawność czujników
- stan sprzęgła
- drożność kata
- jakie przyspieszenie do 100
Do tego silnik nie powinien kopcic. Jeśli jestem zapewniony i dostanę wyniki z OP-COM-a, bądź OS-a, to wtedy wysyłam kość. Jeśli ktoś do mnie przyjedzie, najpierw sprawdzam auto pod kątem tego co wyżej, do tego sam biorę sprawdzam jak jeździ i robię diagnostykę. Jeśli coś nie gra, to nie dam zamontować kości. Przed tym wszystkie usterki muszą być wyeliminowane, a silnik najlepiej po tym zalać syntetykiem.
Więc proszę, nie zarzucaj mi nieprofesjonalności. Swoją drogą, to myślisz, że jak pojedziesz do firmy, która zajmuje się CT i ma hamowanie, to będzie pisała program specjalnie pod auto? Mają po jednym programie na model auta i na specjalne życzenie modyfikują i to na Twoją własną odpowiedzialność.