Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Diagnostyka Opla .AutoOpelscaner

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1532 odpowiedzi na ten temat

#1361 OFFLINE   roland102

roland102
  • 5 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 11 lutego 2014 - 20:49

Ciekawa wiadomość.Czekamy na jakieś dane.Pozdrawiam:D

#1362 OFFLINE   piwek

piwek
  • 325 postów

Napisany 12 lutego 2014 - 18:37

koszt legalizacji 98 zł netto , otrzymujecie dokument legalności i możliwość pracy komercyjnej . Tutaj na forum o ile to możliwe, chciałbym aby były informacje zwrotne co poprawiać w polsko języcznej wersji aby było urządzenie jak najlepiej przetłumaczone
są nowości można o nich przeczytać na oficjalnej stronie . Zachęcam do Legalizacji
moja strona jeszcze w trakcie prac ale już coś jest .
http://instaler.biz....gnostyczne.html

Pozdrawiam
ps jestem zobowiązany umową do ścigania piratów

#1363 OFFLINE   robert514

robert514

bla bla bla

• 3 190 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 12 lutego 2014 - 18:42

Pozdrawiam

weź się nie wygłupiaj, bo sam sprzedawałeś te interfejsy:p

#1364 OFFLINE   piwek

piwek
  • 325 postów

Napisany 12 lutego 2014 - 21:40

I co że sprzedawałem było to wtedy kiedy nie był chroniony prawami autorskimi, zobacz czy gdzieś znajdziesz sprzedających Opelscenera i pomyśl zanim coś napiszesz .
Teraz ścigam i bez żadnego ale, mam umowę z autorem a czy to się komuś podoba czy nie to inna sprawa . Jedynie są dostępne u mnie .
Mnie może jedynie oskarżyć autor, a jestem pewien że tego nie zrobi gdyż współpracuję z niem i niedługo będzie opelscaner z CAN PL który bije na głowę Op-coma
Masz problem ?

#1365 OFFLINE   Waciany

Waciany
  • 159 postów

Napisany 13 lutego 2014 - 20:16

koszt legalizacji 98 zł netto , otrzymujecie dokument legalności i możliwość pracy komercyjnej . Tutaj na forum o ile to możliwe, chciałbym aby były informacje zwrotne co poprawiać w polsko języcznej wersji aby było urządzenie jak najlepiej przetłumaczone
są nowości można o nich przeczytać na oficjalnej stronie . Zachęcam do Legalizacji
moja strona jeszcze w trakcie prac ale już coś jest .

Pozdrawiam

Mógłbym poprosić o adres oficjalnej strony? Pytałem googla ale odsyła na różne fora, chomika itp a strony Opelscaner nie umiem znaleźć. Wersja Polska już jest czy dopiero będzie? Będą jakieś nowsze wersje z większą liczbą opcji? Poproszę czarno na białym jak wygląda proces legalizacji? Jeżeli np kolega ma Opelscaner wersje 1.0.1.71, wpłaca Ci 98 zł to aktualizuje tę wersję na jakąś wyższą?język Polski będzie niedługo tzn kiedy mniej więcej? marzec? czerwiec? Wzbudziłeś zainteresowanie ludzi ale za mało szczegółów podałeś:D

#1366 OFFLINE   robert514

robert514

bla bla bla

• 3 190 postów

Napisany 13 lutego 2014 - 21:23

I co że sprzedawałem było to wtedy kiedy nie był chroniony prawami autorskimi, zobacz czy gdzieś znajdziesz sprzedających Opelscenera i pomyśl zanim coś napiszesz .
Teraz ścigam i bez żadnego ale, mam umowę z autorem a czy to się komuś podoba czy nie to inna sprawa . Jedynie są dostępne u mnie .
Mnie może jedynie oskarżyć autor, a jestem pewien że tego nie zrobi gdyż współpracuję z niem i niedługo będzie opelscaner z CAN PL który bije na głowę Op-coma
Masz problem ?

Problemu nie mam, po prostu będę korzystał z pirata, którego sprzedałeś. A jak chcesz ścigać to zgłoś się najpierw sam jako pierwszy.

#1367 OFFLINE   piwek

piwek
  • 325 postów

Napisany 13 lutego 2014 - 21:30

To jest moja strona, jeszcze nie dopracowana sory,brak czasu .
Oficjalna strona
http://www.opel-scanner.com/index.php
wszystkie urządzenie z tej strony są u mnie dostępne, czas oczekiwania do 2 tygodni, oprócz Opelscanera k line, ten dostępny bez oczekiwania .
Proces legalizacji przebiega w ten sposób:
kto chce zachować dotychczasowe angielsko języczne oprogramowanie, pisze do mnie poprzez moją stronę lub bezpośrednio na piwki@neostrada.pl po uiszczeniu opłaty otrzymuje dokument potwierdzający legalność urządzenia, tyczy się to tylko kabli mojego autorstwa, inne do uzgodnienia.
Polska wersja już jest, jednak wymaga to przeprogramowania urządzenia . Zaznaczam iż legalizacja urządzeń jest jedynie dobrą wolą autora, za moja prośbą i ja nie mam z tego żadnych profitów .
ps.
myślę że za taką sumę warto zalegalizować program, jednak to tylko moje skromne zdanie .
Pozdrawiam

Problemu nie mam, po prostu będę korzystał z pirata, którego sprzedałeś. A jak chcesz ścigać to zgłoś się najpierw sam jako pierwszy.

Nie musiałeś mi tego sugerować dawno już się zgłosiłem, korzystaj ja ci nie bronię.
jednak jak zobaczysz kiedyś polską wersje z update, pamiętaj co napisałeś .Pozdrawiam

#1368 OFFLINE   Maciek-Grucha

Maciek-Grucha

Co jest SROCYK raz dwa trzy :D

• 1 470 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 2.3D

Napisany 13 lutego 2014 - 21:36

Nie musiałeś mi tego sugerować dawno już się zgłosiłem.Pozdrawiam

masz chyba plus 50 na dzielni,za samopodpierdolke :F

#1369 OFFLINE   piwek

piwek
  • 325 postów

Napisany 13 lutego 2014 - 21:41

Bardzo śmieszne rozbawiłeś mnie
Jak ktoś czytał moje posty od początku to może coś rozumie, ty kolego nie należysz do tych co to rozumieją .
I bez osobistych wycieczek proszę .
Poza tym gdyby osądzał tymi kategoriami co ty, to zmienił bym nik, zmienił email itd. itp , chcąc pozostać anonimowym, jednak ja zauważysz tego nie uczyniłem, gdyż na tym forum zaczynałem, to forum mnie wiele nauczyło.pozyskałem wielu wspaniałych kolegów, którzy mi wiele pomogli,dlatego napisałem tutaj pierwsze info, co otym sadza ludzie z forum czas pokarze .

#1370 OFFLINE   Maciek-Grucha

Maciek-Grucha

Co jest SROCYK raz dwa trzy :D

• 1 470 postów
  • Silnik: 2.3D

Napisany 13 lutego 2014 - 21:46

Bardzo śmieszne rozbawiłeś mnie
Jak ktoś czytał moje posty od początku to może coś rozumie, ty kolego nie należysz do tych co to rozumieją .
I bez osobistych wycieczek proszę .

nie badz hop do przodu bo ci tylu zabraknie :D nie bede z toba w ogole dyskutowal ,widze ze chcesz sprowadzic mnie do swojego poziomu i pokonac doswiadczeniem,ale niesety ja sie nie dam :F

#1371 OFFLINE   Sergio

Sergio

Precz z Komuną

• 556 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.6i 24v C36GET Lotus Omega

Napisany 13 lutego 2014 - 21:50

Piwek,kosz który podałeś jak rozumie tyczy się legalizacji tak??
Jaki jest koszt przeprogramowania urządzenia zakupionego u Ciebie?? i kabelka nie Twojego autorstwa??

#1372 OFFLINE   piwek

piwek
  • 325 postów

Napisany 13 lutego 2014 - 21:53

Przeczytaj może mój post potem odpisz. poza tym to forum i ten temat nie służą do kłótni, chyba że uważasz inaczej.
ps to do Maciekmk
Pozdrawiam

Piwek,kosz który podałeś jak rozumie tyczy się legalizacji tak??
Jaki jest koszt przeprogramowania urządzenia zakupionego u Ciebie?? i kabelka nie Twojego autorstwa??

Urządzenie zakupione u mnie to tylko koszt przesyłki do mnie, koszt wysyłki powrotnej pokrywam ja.
sory przeczytałem nie ze zrozumieniem, mój kabel lub kabel z firmy ascomp tak jak wyżej innej firmy na zapytanie z przesłaniem zdjęcia o ile to możliwe, chodzi tylko o to czy posiada złącze do programowania czy trzeba wlutowywać procka, jeśli trzeba wylutować to koszt 8 zł netto

#1373 OFFLINE   brum

brum

swap 3.0 do Frontery

• 451 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 24 lutego 2014 - 14:38

czy w os można zobaczyć czy wtryski przestają pracować podczas hamowania silnikiem?

#1374 OFFLINE   mimipk

mimipk
  • 17 postów
  • Województwo: podkarpackie

Napisany 10 marca 2014 - 22:17

brum, domyślam się, że chodzi Ci o podgląd pracy wtrysków. Tak możesz zobaczyć jak pracują wtryski, a dokładniej mówiąc zobaczysz jak zmienia się czas otwarcia wtrysków. Przyspieszasz: czas rośnie, hamujesz: czas maleje.

#1375 OFFLINE   brum

brum

swap 3.0 do Frontery

• 451 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 11 marca 2014 - 09:46

W którym to miejscu jest i jak się nazywa?

#1376 OFFLINE   manro

manro
  • 1 909 postów

Napisany 11 marca 2014 - 14:07

W którym to miejscu jest i jak się nazywa?

Chyba parametr 48 Injection Pulse powinna być wartość 2,6-2,7ms niestety jest to wartość średnia podawana dla wszystkich wtryskiwaczy.Czasy dla poszczególnych można podejrzeć w niektórych programach od sterowników gazowych.Opel Scaner tak uśrednia natomiast jak podaje op-com to może ktoś podpowie.

#1377 OFFLINE   mikun

mikun
  • 203 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 22 marca 2014 - 19:53

Czy ktoś ma kontakt z Piwkiem? Chciałem wysłać kable do sprawdzenia i po odpisaniu na maila ucichł...

#1378 OFFLINE   manro

manro
  • 1 909 postów

Napisany 22 marca 2014 - 21:14

Czy ktoś ma kontakt z Piwkiem? Chciałem wysłać kable do sprawdzenia i po odpisaniu na maila ucichł...

Na PW napisz odpowie...

#1379 OFFLINE   austin

austin

Xenon Lexus RX

• 456 postów

Napisany 23 marca 2014 - 19:51

Cięzko jest z nim kontaktować nie ma czasu :)

#1380 OFFLINE   robkom

robkom
  • 292 postów

Napisany 24 marca 2014 - 07:39

maila dwa razy pisałem i do tej pory nie ma odzewu, a minęło już z miesiąc.