Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

OC gdzie najtaniej za 2.0L ?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
360 odpowiedzi na ten temat

#241 OFFLINE   Waldemarz

Waldemarz

DZIADZIA

• 2 660 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 17 maja 2009 - 09:19

Dziadzia ja za 2.5 V6 płacę 392.40 rocznie oraz 61.20 za NW+Assistance

Powiem ze nie wiem jak to ogólnie oblicza na stronie M-banku. Za każdym razem jak wpisuje te same dane i obliczam to podaje mi inną ostatecznie cenę.
Ja wiem jedno że za OC + AC + szyby 24 w Link-4 płacę kwartalnie 213.68gr

Zresztą koledzy nie ma co się spierać kto ile i gdzie płaci.

Jeśli ktoś chce tylko OC to najlepiej wykupic to w jakiejkolwiek firmie ubezpieczeniowej oby było najtaniej.
Może to byc nawet firma "Krzak".
Ubezpieczenie AC jest dla nas ważne aby była to porządna firma w razie naprawy auta i zwrotu kasy, a OC to jest obojętne gdzie aby najtaniej.

#242 OFFLINE   turiii

turiii
  • 119 postów

Napisany 17 maja 2009 - 12:34

Powiem ze nie wiem jak to ogólnie oblicza na stronie M-banku. Za każdym razem jak wpisuje te same dane i obliczam to podaje mi inną ostatecznie cenę.
Ja wiem jedno że za OC + AC + szyby 24 w Link-4 płacę kwartalnie 213.68gr

Zresztą koledzy nie ma co się spierać kto ile i gdzie płaci.

Jeśli ktoś chce tylko OC to najlepiej wykupic to w jakiejkolwiek firmie ubezpieczeniowej oby było najtaniej.
Może to byc nawet firma "Krzak".
Ubezpieczenie AC jest dla nas ważne aby była to porządna firma w razie naprawy auta i zwrotu kasy, a OC to jest obojętne gdzie aby najtaniej.

Dokładnie tak jak mówisz. W razie wypadku z naszej winy (odpukać) to nie my sie martwimy o kase.
Razem z AC 852 zł na rok, wydaje sie nie wiele. Z ktorego roku masz omege?

#243 OFFLINE   orzel_krakow

orzel_krakow
  • 49 postów

Napisany 17 maja 2009 - 13:27

pamietam jak ja szukalem ubezpieczenia dla swojej omegi, ale sie naszukalem ale warto bylo za 2.0 przy 10% znizkach w łodzi znalazlem Link4 za 1100 zl.....warto bylo, bo chyba w PZU chcieli ode mnie 1800zl..

#244 OFFLINE   Waldemarz

Waldemarz

DZIADZIA

• 2 660 postów

Napisany 17 maja 2009 - 23:02

Razem z AC 852 zł na rok, wydaje sie nie wiele. Z ktorego roku masz omege?

Omega jest z 95 roku ale to nie jest pełne AC.
Jest to od kradzieży, spalenia, szyby 24.

Roczników takich już nie chą ubezpieczać na pełne AC.:p

#245 OFFLINE   mbobik

mbobik

1-szy v-ce Prezes od SB

• 1 065 postów
  • Województwo: pomorskie

Napisany 18 maja 2009 - 09:07

Sam przed chwilą zrobiłem wycene OC w mbanku.
wyszło 32 zł MIESIĘCZNIE - rocznie 384zł. Pomyliłem sie o 54 zł...
Wiec o co chodzi... ?

Załączam Printa dla niedowiarków
Omega 2,5 TD CD
rok 1998
zniżka na matke 60% prawko od 1993 r
drugi kierowca prawko od 2006 r, wiek 21 lat
brak szkody na poprzedniej polisie ubezpieczeniowej
Policzona składka na SAMO OC

Zameldowanie w Poznaniu

kolego z całym szacunkiem do Ciebie, NIE WIERZE ze wyszla Ci taka cena przy tych parametrach, które podałeś. Jak możesz to wstaw cały arkusz albo kopie polisy, bo samo wyliczenie na 32zł to ja też mogę zrobić na Cinquecento. Jestes jedynym "okazem" ktoremu wyszlo tak tanie OC przy nie dosc ze mlodym wieku to jeszcze 2.5cm3.

Omega jest z 95 roku ale to nie jest pełne AC.
Jest to od kradzieży, spalenia, szyby 24.

Roczników takich już nie chą ubezpieczać na pełne AC.

a widzisz kolego, link4 nie chce a inne firmy ubezpieczają AC na Twój rok produkcji autka :)

#246 OFFLINE   Bruno_MV6

Bruno_MV6

Opel Scanner jak co mam

• 105 postów

Napisany 18 maja 2009 - 10:16

tak dokładnie, przy liczeniu składki OC biorą pod uwagę rejon czyli województwa najbardziej narażone na wypadeczki :p
spróbuj w HDI asekuracja ja za swoją 240zł na pół roku płacę, za Astrę 1,6 tyle płaciłem w PZU :D a zniżki max . . .
AC do max 12 letniego auta można z tego co wiem jeżeli nie 10 lat i klops.

#247 OFFLINE   Waldemarz

Waldemarz

DZIADZIA

• 2 660 postów

Napisany 18 maja 2009 - 10:46

a widzisz kolego, link4 nie chce a inne firmy ubezpieczają AC na Twój rok produkcji autka

Nie jest tak jak podajesz kolego bo inne też nie chcą.
Miałem ubezpieczenie w PZU i nie chcieli ubezpieczyc na AC auta powyżej 10 letniego.

#248 OFFLINE   egon

egon
  • 5 983 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 18 maja 2009 - 11:01

Miałem ubezpieczenie w PZU i nie chcieli ubezpieczyc na AC auta powyżej 10 letniego.

chyba że się coś zmieniło, ponieważ do zeszłego roku ubezpieczali AC do 12lat, wiem bo miałem ubezpieczone auto.

#249 OFFLINE   mbobik

mbobik

1-szy v-ce Prezes od SB

• 1 065 postów

Napisany 18 maja 2009 - 11:08

Waldemarz kolego, od 3lat sprszedaje miedzy innymi uslugi PZU i ubezpieczaja kazdy rok produkcji, a tym bardziej przy kontynuacji.
Problemu również nie robi Warta, sa jeszcze inne ktore posiadam i tez nie robia problemow nawet przy autach 18letnich :D

chyba że się coś zmieniło, ponieważ do zeszłego roku ubezpieczali AC do 12lat, wiem bo miałem ubezpieczone auto.

Moga byc i starsze niz 12lat

#250 OFFLINE   Waldemarz

Waldemarz

DZIADZIA

• 2 660 postów

Napisany 18 maja 2009 - 11:46

Może źle się wyraziłem.
Miałem ubezpieczone ale nie omegę tylko inne które ubezpieczałem w PZU. Po sprzedaży poprzedniego i sprowadzeniu omegi z Niemiec odmówili mi AC w PZU.

Waldemarz kolego, od 3lat sprszedaje miedzy innymi uslugi PZU i ubezpieczaja kazdy rok produkcji, a tym bardziej przy kontynuacji.
Problemu również nie robi Warta, sa jeszcze inne ktore posiadam i tez nie robia problemow nawet przy autach 18letnich

Posłuchaj nie będę się z toba spierał bo nie ma to sensu.
Oczywiście gdybym miał kontynuację to co innego i tu się zgadzam, ale pierwsze ubezpieczenie w kraju mego auta na AC odmówili z powodu wieku auta.
Po sprowadzeniu auta chciałem go ubezpieczyć na pełne AC i mi odmówili w PZU gdzie do tej pory miałem inne auta ubezpieczone nawet na AC. Nie szukałem po innych firmach krzak bo nie chciałem płacić a jak przyjdzie do wypłaty to będą robić problemy.
Nie wiem co ty robisz i gdzie, ale tak jak piszę u mnie nie chcieli i już.
Dlatego ubezpieczyłem od początku w Link-4 chociaż na tzw niepełne AC, które mówiąc szczerze mi wystarczy.
A jeśli mi nie wierzysz to mogę podać ci namiary, przedzwonisz i się sam dowiesz tyle co ja.
Może u ciebie można, ale u mnie nie chcą. Tylko nie pisz mi że wszędzie jest tak samo jak u ciebie bo nie jest.

Pozdrawiam

Ps.
Oczywiście że jeśli kontynujesz ubezpieczenie AC to nie mogą ci odmówić nawet po 5 czy 10 latach ubezpieczania i gdy auto ma już nawet 15 lat, ale nie w przypadku nowego ubezpieczenia.

Powiem więcej że tak się wkurzyłem na nich, bo po 20 latach współpracy z PZU odmówili mi ubezpieczenia AC na omegę, że całkiem zrezygnowałem z ich usług nawet z ubezpieczenia mieszkania.
A najgorsze jest to że dla nich 15 letnie auta to już jest kiepskie i czy to wersja GLS czy CD to i tak nie ma różnicy w wartości.

#251 OFFLINE   mbobik

mbobik

1-szy v-ce Prezes od SB

• 1 065 postów

Napisany 18 maja 2009 - 12:29

A jeśli mi nie wierzysz to mogę podać ci namiary, przedzwonisz i się sam dowiesz tyle co ja.
Może u ciebie można, ale u mnie nie chcą. Tylko nie pisz mi że wszędzie jest tak samo jak u ciebie bo nie jest.

A napisze że jest tak samo:)
program do wystawiania polis jest jeden na całą polskę, wszyscy agenci używają tego samego programu, który jest aktualizowany co jakiś czas. Jeżeli chces podaj dane to Ci wyliczę w PZu, nie ma problemu, liczy się po kodzie pocztowym.
To że Ci ktoś odmówil to nie znaczy, że nie mógł tego zrobić. W przypadku AC agent nie musi ubezpieczyc Ci samochodu jeżeli np ma jakieś wątpliwości, oczywiście jest też 2 strona medalu, może zwyczajnie Pani się nie chciało pisać :D

Oczywiście że jeśli kontynujesz ubezpieczenie AC to nie mogą ci odmówić nawet po 5 czy 10 latach ubezpieczania i gdy auto ma już nawet 15 lat, ale nie w przypadku nowego ubezpieczenia.

Mogą odmówić zawarcia umowy bo AC jest dobrowolne, ale z zasady przy kontynuacji nikt nie odmawia bo po co, skoro klient jest, składki opłaca, szkód mie ma - czysty zysk

#252 OFFLINE   orzel_krakow

orzel_krakow
  • 49 postów

Napisany 18 maja 2009 - 13:09

hmmm no to niezle, chcesz napisac ze jak jemu sie nie chce to nie da umowy, co to wogole za podejscie do klienta, mamy gospodarke wolonrynkowa a nie komunizm.....

#253 OFFLINE   mbobik

mbobik

1-szy v-ce Prezes od SB

• 1 065 postów

Napisany 18 maja 2009 - 13:14

hmmm no to niezle, chcesz napisac ze jak jemu sie nie chce to nie da umowy, co to wogole za podejscie do klienta, mamy gospodarke wolonrynkowa a nie komunizm.....

OC jest obowiazkowe wiec agent nie moze odmowic Tobie zalozenia takowej polisy, oczywiscie jak nie bedzie chcial Cie ubezpieczyc to policzy Ci taka skladke ze i tak zrezygnujesz :D

Natomiast AC jest dobrowolne, wiec nie musi Ci ubezpieczyc jezeli nie chce, albo ma jakies obawy, ze moze byc cos nie tak...

#254 OFFLINE   turiii

turiii
  • 119 postów

Napisany 18 maja 2009 - 14:56

kolego z całym szacunkiem do Ciebie, NIE WIERZE ze wyszla Ci taka cena przy tych parametrach, które podałeś. Jak możesz to wstaw cały arkusz albo kopie polisy, bo samo wyliczenie na 32zł to ja też mogę zrobić na Cinquecento. Jestes jedynym "okazem" ktoremu wyszlo tak tanie OC przy nie dosc ze mlodym wieku to jeszcze 2.5cm3.

Kolego :] nie chcesz to nie wierz...
młody wiek? jasne ale doczytałeś że zniżki 60%?

sam policz na podstawie danych jakie Ci podam...
zaczniemy od początku
1.jestes klientem mbanku? TAK
2.kod zamieszkania 61-251
3.pesel: (na matke) rok urodzenia 1964 dokladnego peselu nie podam ale wiek tutaj i tak niewiele zmieni.
4.pojazd nowy? nie
rok produkcji 1998, opel omega 2,5 TD 4 drzwi, wersja CD

kolejna strona...
rok zakupu 2008, osobowy, import prywatny, użytek prywatny, pierwsza rejetsracja za granicą 1998-08-05, liczba miejsc 5, planowany przebieg do 10.tys, aktualny przebieg 226000, roku uzyskania prawka 1993 (podaje dane matki, ja jestem jako dodatkowy kierowca), żonata, jedno dziecko.
Czy oprócz właściciela są inni użytkownicy pojazdu? TAK
data urodzenia 1987, prawko od 2006, płeć mężczyzna

kolejna strona...
Rodzaj ubezpieczenia OC
poprzednia polisa w HDI asekuracja 60% ŻNIŻEK, zero szkód
wpisujemy kod z obrazka i na kolejnej stronie ukazują się naszym oczom 3 oferty. Pierwsza z nich to 33.80 miesięcznie czyli 405.6 zł rocznie. W przypadku jednarozwej wpłaty pewnie taniej.

Jeszcze nie wierzysz? nie mam podstaw do zachwalania się tanim OC, nie mam profitów za nagonionego klienta, poprostu chciałem się podzielić informacją bo jak na moje realia to OC bardzo niskie.

Pozdrawiam :)

#255 OFFLINE   Mariusz

Mariusz

• 3 094 postów

Napisany 18 maja 2009 - 16:19

A mi zaproponowali AC na moje 12letnie auto przy płaceniu OC :cool:

#256 OFFLINE   samba-77

samba-77
  • 336 postów

Napisany 18 maja 2009 - 21:24

Kolego mbobik,to że sprzedajesz polisy to wcale nie znaczy że wiesz wszystko najlepiej. I nie pisz glupot,że każda firma wylicza z jednego programu,jeśli by tak było to skąd sie biora różnice:confused:

Co do AC to niektóre firmy ubezpieczają auto starsze niż 10 lat a inne nie,jeśli Ty twierdzisz inaczej to "fajny z Ciebie agent"

OC w mBanku dla Omegi 2.0 zarejestrowanej w Jastrzebiu Zdroju wynosi:
składka jednorazowa 362,40pln, 2 raty po 190,20pln 4 raty po 96,90pln a 12 rat po 32,90pln.mBank nie ubezpiecza AC pojazdów starszych niż 10 lat Bardzo korzystnie wypada system 12 rat.
60% zniżki,prawo jazdy od 1993 roku
Zamieszczam również wyliczenie z LibertyDirect z dodatkową zniżka za posiadanie konta w Banku Śląskim
Tutaj jest możliwość wykupienia AC

#257 OFFLINE   mbobik

mbobik

1-szy v-ce Prezes od SB

• 1 065 postów

Napisany 18 maja 2009 - 22:54

Kolego mbobik,to że sprzedajesz polisy to wcale nie znaczy że wiesz wszystko najlepiej. I nie pisz glupot,że każda firma wylicza z jednego programu,jeśli by tak było to skąd sie biora różnice

Ty za nim cos napiszesz to czytaj ze zrozumieniem, napisalem ze PZU korzysta z 1 programu, wiesz trzeba cofac strony zanim sie cos napisze a nie czytac tylko ostatni wątek - bez komentarza

Co do AC to niektóre firmy ubezpieczają auto starsze niż 10 lat a inne nie,jeśli Ty twierdzisz inaczej to "fajny z Ciebie agent"

Znow sie klania brak czytania ze zrozumieniem albo niedoczytanie, cofnij sie o strone wczesniej, wlasnie tam pisalismy ze sa firmy ktore ubezpieczaja auta powyzej 10lat a sa tez takie ktore nie.
Ja mialem na celu wskazanie koledze Waldemarz aby ewentualnie wiedzial ze moze zrobic sobie AC pelne poniewaz pisal wczesniej ze mu kiedys odmowiono, a moze on wyraza wole na to aby wlasnie to ubezpieczyć.
A poza tym nie podwazaj mojego doswiadczenia zawodowego skoro nie masz zielonego pojecia o ubezpieczeniach i nie obrazaj mnie skoro nie potrafisz czytac dokladnie!!

Kolego :] nie chcesz to nie wierz...
młody wiek? jasne ale doczytałeś że zniżki 60%?

Kolego, nie pisz mi jak mam wyliczyc skladke bo potrafie to zrobic, ale ni cholery nie wychodzi mi Twoja kwota, skoro tak zawarles polise to co trudnego aby pokazac nam jej skan?

#258 OFFLINE   krzysiekg82

krzysiekg82
  • 34 postów

Napisany 19 maja 2009 - 01:22

ja mam oc w ptu. wyszło mi ponad 2 razy taniej niż w pzu (w zeszłym roku grubo przepłaciłem)

#259 OFFLINE   jacek78

jacek78
  • 296 postów
  • Województwo: śląskie
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 19 maja 2009 - 06:28

ja za 2.5 V6 zaplacilem teraz w AXA rowne 500 zl to jest OC,NW,ASISTANS w razie awari kradziezy spalenia samochodu.Zrezygnowalem z Link4 bo wyliczyli mi 501 zl za samo OC i NW przy maksymalnych znizkach

#260 OFFLINE   turiii

turiii
  • 119 postów

Napisany 19 maja 2009 - 06:30

Kolego, nie pisz mi jak mam wyliczyc skladke bo potrafie to zrobic, ale ni cholery nie wychodzi mi Twoja kwota, skoro tak zawarles polise to co trudnego aby pokazac nam jej skan?

OC musze wykupić do 10.06 wiec lada moment bede ją zawierał, wtedy zeskanuje i pokaże. Skoro zbliża się termin to interesuję się ceną i wg moich obliczeń wychodzi składka jaką pokazałem.

Z całym szacunkiem, może jednak nie do końca poprawnie wypisujesz polisę dlatego nie wychodzi Ci ta cena?
Koledze samba-77 wyszła niższa cena niż mi, a różnica tylko 500cm3 -> to powinno niejako potwierdzać to co pisze.

Dla urwania niepotrzebnego trzepania piany, powiem, że jak tylko bede mial polise w rece (polise drukuje się na podstawie forumlarza z internetu wiec i tak cena bedzie taka, jaką wyliczyłem) wrzuce skan.

Pozdro i nie spinajcie sie tak :cool: