Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Ostatnio jechałem ...

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
396 odpowiedzi na ten temat

#101 OFFLINE   Drol Notab

Drol Notab
  • 133 postów

Napisany 25 września 2008 - 18:01

"Avia" rocznik pamiętający czasy chyba Edwarda Gierka - masakra -"ostatnia droga".
[SIGPIC][/SIGPIC]
Bo wypadek to dziwna rzecz.
Nigdy go nie ma, dopóki się nie wydarzy
- Kubuś Puchatek

#102 OFFLINE   bartekb

bartekb
  • 1 postów

Napisany 26 września 2008 - 08:52

a ja jezdze na polowaniach jeepem grand cherokee z 2000 roku z silnikiem 4,0. bardzo przyjemne auto i wjedzie praktycznie wszedzie :) oraz jeepem grand cherokee z 2005 z silnikiem 5,7 HEMI w wersji limited :D i to jest dopiero fura :) 340 kucy, niecale 7 sekund do 100 przy masie prawie 2500 to jest cos :) jakosc wykonania wnetrza lepsza niz w mojej omie BFL z 2000r, gdzie mam pelna wersje :) w jeepie wygodniejsze fotele, skorka wszedzie gdzie sie dalo, audio porownywalne do bosee z omy, wiecej bajerów jak np automatyczne dlugie swiatla :D a prowadzenie, hmm mimo ze fura poterzna to w miescie sie prowadzi super :) a spalanie, no cóz, silnik 5,7 HEMI V8 ma mniejsze spalanie niz silnik z mojej omy 3,0 V6 zarówno na trasie jak i wmiescie :) tylko ze cena wysoka ;)

#103 OFFLINE   Drol Notab

Drol Notab
  • 133 postów

Napisany 29 września 2008 - 21:43

Tico...jechałem
Sam wlazłem i sam wylazłem.
W sumie to taka Omega tylko dla mniejszych ludzi :smiech: :smiech: :smiech: :smiech: :smiech:
[SIGPIC][/SIGPIC]
Bo wypadek to dziwna rzecz.
Nigdy go nie ma, dopóki się nie wydarzy
- Kubuś Puchatek

#104 OFFLINE   Mariusz

Mariusz

• 3 094 postów

Napisany 30 września 2008 - 12:08

Ostatnio się jechało :mrgreen: CLIO 1-1993, FIAT " cienias 700 " i cytryna SAXO .

#105 OFFLINE   marekzary

marekzary

jestem

• 86 postów

Napisany 30 września 2008 - 15:02

Peugeot 307 - 2006 rok 1.6 hdi
samochód idealny dla 2 osób z przodu dużo miejsca, o tyle nie ma co mówić.
Dość twarde zawieszenie, silnik żwawy do tego bardzo słabo klekocze :-).
Porównując do BFL'a hmmm w bagiecie ciszej, bardziej komfortowo i ogólnie lepiej :-)

#106 OFFLINE   Jarqz

Jarqz
  • 1 313 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 06 października 2008 - 22:08

Ostatnio miałem okazję przejechać się kilkoma mocniejszymi autami no i postanowiłem podzilić się z Wami wrażeniami. W odcinkach :mrgreen:
Dziś część I: Seicento Sporting w wersji 130 KM

Ze środka wywalone wszystko co zbędne, podobnie jak z komory silnika. Fotel przykręcony na stałe, ciasno jak cholera ale trzymanie boczne dobre jak diabli. Po odpaleniu głośno, żeby ruszyć trzeba trochę rozkręcić silnik, lekko sprzegło i jak już się dobrze toczy dopiero całkiem puścić sprzęgło. Jazda, no cóż, spodziewałem się większego kopa, fakt, kropiło a auto było na slickach. Tyłem zarzucało jak w tylnionapędówce. Generalnie fajne auto do zabawy.

Dodany obrazek

#107 OFFLINE   lolo1976

lolo1976

:-)

• 76 postów

Napisany 06 października 2008 - 23:10

Dziś w pracy Toyota Yaris 1.0 '08. brak mi słów. W końcu wjechałem do lasu trochę to coś skatować na dziurach, jak się zepsuje , to może kupią jakiś normalniejszy wóz.

[SIGPIC][/SIGPIC]

Dodany obrazek

SYGNATURA NIE ZGODNA Z REGULAMINEM (edt by chomiczek)

#108 OFFLINE   siwy873

siwy873

Byly klu.owicz - do czasu

• 526 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 07 października 2008 - 20:35

Dodany obrazekDodany obrazekDodany obrazekDodany obrazekDodany obrazekDodany obrazek

porazka.... :evil:

Omega Win :mrgreen:

#109 OFFLINE   Jarqz

Jarqz
  • 1 313 postów

Napisany 07 października 2008 - 21:15

Część II: Mazda RX8

Całkiem zgrabne auto. Silnik 1,3 - 230 KM. W środku ciasno ale jednocześnie wygodnie. Jakość wykończenia całkiem cakiem, ergonomia w porządku no i jak na japończyka wnętrze dość ciekawe. Wrażenia z jazdy - jeździłem po mokrym asfalcie, trochę mocniejsze wciśniecie gazu i auto idzie bokiem. Ale za to jak idzie, po lekkim treningu można pobawić się w drifting. Rogal sam pojawia sie na twarzy :mrgreen: Szkoda mi było wysiadać. Naprawdę fajne auto.

Dodany obrazek

#110 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

Ciem kotka!

• 5 572 postów
  • Województwo: podkarpackie

Napisany 07 października 2008 - 21:19

Załatw na jazdy testowe do Ślesina ;)

#111 OFFLINE   Jarqz

Jarqz
  • 1 313 postów

Napisany 07 października 2008 - 21:30

Załatw na jazdy testowe do Ślesina ;)

Jak bym mógł to bym załatwił wszystkie auta, którymi miałem okazję pojeździć w zeszły piątek. Mazda to dopiero początek był :mrgreen: Ale taka impreza kosztuje 50 tys :cry: (pytałem się organizatora). Moze jak ktoś z klubu w totka trafi to Nam zasponsoruje :bigok:

#112 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

Ciem kotka!

• 5 572 postów

Napisany 07 października 2008 - 21:34

. Moze jak ktoś z klubu w totka trafi to Nam zasponsoruje

Trzymaj kciuki :mrgreen:

#113 OFFLINE   Boscorelli

Boscorelli

Jest blacha musi być rdza

• 464 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 07 października 2008 - 21:42

W końcu wjechałem do lasu trochę to coś skatować na dziurach, jak się zepsuje , to może kupią jakiś normalniejszy wóz.

Czytam tą Twoją wypowiedz po raz któryś i nie mogę uwierzyć w to co widzę :shock: :shock: :shock: Jak można tak traktować nie swoją własność? i to jeszcze firmową, w firmie w której Ty pracujesz, sam pod sobą dołki kopiesz kolego, ale jak widać już tak mentalność polaków, że co nie swoje to nie dbam i katuje, nie ja będę za to płacił, swoje auto to pewnie dzień w dzień w garażu pucujesz, rowery bym Wam dał do jeżdżenia(a i tak pewnie byście zepsuli), a później się każdy dziwi że zarobki małe, czy że firma nie dba o pracowników, może i kolego jesteś starszy i powinneś być teoretycznie mądrzejszy, ale jak widać rozumu u Ciebie za grosz i poszanowania cudzej własności także, ręce opadaj :sad:

#114 OFFLINE   THIN

THIN
  • 1 365 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 07 października 2008 - 21:53

Boscorelli - chyba masz swoją firmę a w niej auta służbowe dla pracowników :)
O takie auto niby się nie dba, ale i w większości właściciele firm też na tym oszczędzają i naprzykład szkoda mu 300zł na aku a kumpel co noc musi ładować żeby rano odjechać ( po południu i tak już go pcha żeby odpalić). I co On teraz ma chuchać i dmuchać na ten samochód - ma to serdecznie w ..... jak właściciel nie dba to on napewno ze swojej kieszenie dokładał do interesu nie będzie :)

#115 OFFLINE   Boscorelli

Boscorelli

• 464 postów

Napisany 07 października 2008 - 22:02

chyba masz swoją firmę

Zaskoczę Cie ale żadnej działalności nie prowadzę

ak właściciel nie dba to on napewno ze swojej kieszenie dokładał do interesu nie będzie

:)

To jest oczywiście jasna sprawa, ale ja nigdzie nie napisałem że szanowny kolega ma dokładać z własnej kieszeni na naprawę i w tym jest może błąd bo jakby się dokładał to następnym razem by się zastanowił wjeżdżając nowiutkim autem w las i katowaniem, wyżywaniem się na wertepach, na złość szefowi za to ze każe mu jeździć yarisem a nie mercedesem, dla mnie to jest bezmyślność i głupota

#116 OFFLINE   lolo1976

lolo1976

• 76 postów

Napisany 07 października 2008 - 22:24

Boscorelli ,powiem krótko:
nie znasz mnie, ani sytuacji w mojej firmie, to milcz. Nie życzę sobie osobistych wycieczek.

THIN :piwo:

[SIGPIC][/SIGPIC]

Dodany obrazek

#117 OFFLINE   Boscorelli

Boscorelli

• 464 postów

Napisany 07 października 2008 - 22:44

Nie życzę sobie osobistych wycieczek.

To nie jest żadna osobista "wycieczka", bo tak jak napisałeś nie znam Cie, wyraziłem tylko swoje zdanie, na temat Twojego zachowania i nie tylko Twojego ale dotyczy to wszystkich którzy, postępują tak jak Ty! Ubolewam tylko nad tym, że chwalisz się na forum tym co zrobiłeś i najwidoczniej jesteś z siebie dumny!

ani sytuacji w mojej firmie,

Jeśli jest tam więcej takich pracowników to sytuacje nie trudno sobie wyobrazić

#118 OFFLINE   lolo1976

lolo1976

• 76 postów

Napisany 07 października 2008 - 23:26

nie trudno sobie wyobrazić

thank you Captain Obvious

[SIGPIC][/SIGPIC]

Dodany obrazek

#119 OFFLINE   Jarqz

Jarqz
  • 1 313 postów

Napisany 08 października 2008 - 20:50

Część III: Honda Civic Type R

Pierwsze wrażenie po usadowieniu się za kierownicą - jest nawet sporo miejsca. Z przodu oczywiście. Tył mnie nie interesował. Design trochę kosmiczny, zwłaszcza zegary ale są czytelne. Po odpaleniu silnika jest stosunkowo cicho. Zastanawiałem się jak to się będzie prowadzić - 200 KM i przedni napęd. No i powiem wam, że to jeździ. Przód oczywiście ma tendencję do wyjeżdżania na zewnatrz zakrętu ale biorąc pod uwagę, że padało i że wolno nie jeździłem to auto naprawdę nieźle trzymało się asfaltu. Na prostej pełen gaz i tutaj Hondzia pokazała pazur. Tam gdzie Omega dostaje już zadyszki to ta "kosiarka" ciągnie aż miło. Przy "normalnych" obrotach nie jest taka dynamiczna ale też na pewno nie mułowata. Reasumując auto dobre do zabawy jak i na codzień. Jako uzupełnieie Omegi oczywiście :mrgreen:

Dodany obrazek

#120 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

Ciem kotka!

• 5 572 postów

Napisany 08 października 2008 - 21:32

Honda Civic

Jeździłem taką tylko zwykłą, bodajże 1.6 albo 1.8. I nawet taka wersja świetnie się nadaje na śmiganie po zakrętach. Jest odpowiednio sztywna, układ kierowniczy precyzyjny. Muszę się znowu wybrac do znajomych, żeby nią pojeździć :mrgreen: